Home + Ondankbaar?!

Ondankbaar?!

Eens in de zoveel tijd overvalt het me, dan is het gras bij de buren weer eens flink groener. En daarmee slaat ook gelijk de twijfel toe; doe ik het allemaal wel goed, hoe kan ik wat verbeteren, waarom (lijkt) het bij een ander altijd moeiteloos te gaan terwijl ik er altijd zo hard voor moet werken en het dan nog niet in één keer goed gaat. Hier kan ik dan even in blijven hangen en dan denk ik “Oké Maris, kom op, kijk eens even om je heen, kijk eens naar wat je al hebt opgebouwd.”

En toch ben ik niet de enige zo blijkt.

Laatst mailde ik met een andere webshop eigenaar. Ze vroeg me hoe het ging met de webshop. Goed, antwoordde ik naar waarheid, maar ik vertelde er niet bij dat ik natuurlijk vind dat het altijd nog beter kan. Ik had namelijk vlak daarvoor een foto op Instagram gezien van weer een andere webshop die een hele kar vol gestapeld naar het postkantoor bracht met pakketten. Dat wil ik ook!
Maar deze collega had die foto ook gezien en begon er zelf over en zei eerlijk dat zij dat ook wilde. Ik was dus blijkbaar niet de enige die op die manier keek naar dat soort foto’s!

Na wat navraag te hebben gedaan zo her en der blijkt dit dus heel vaak te gebeuren en ben ik er van overtuigd dat de webshops waar wij tegenop kijken óók de concurrentie in de gaten houden!

En waarom zouden ze dat niet doen? Waarom zou die nieuwe webshop niet net zo groot kunnen worden als zij, die nieuwe webshop leert tenslotte weer van deze grote shops.

En nee, ik ben niet ondankbaar. Juist niet, maar soms, heel soms, overvalt dit gevoel me. Wat dan de schop onder mijn kont is? Mij bedenken wat ik allemaal wel heb en waar ik trots op ben. En ook daar zouden veel mensen al voor tekenen 😉

Hierbij mijn meest recente “dankbaar” lijstje in willekeurige volgorde;

Mijn gezin (al tien jaar samen met man en een fantastische zoon van drie), mijn ouders (ik heb het geluk dat ik er drie in mijn leven heb i.p.v. twee), de kans die ik op mijn werk heb gekregen om mijzelf verder te ontwikkelen, het feit dat ik ben benaderd door een bedrijf om samen met hen “iets te doen met social media” (maar ik vertel nog even niets totdat alles rond is), dat ik nu de middagen vrij ben en met mooi weer daar heerlijk met Milan van kan genieten, het feit dat je de moeite neemt deze post te lezen, de leuke en goede contacten die ik al heb opgedaan op Twitter, de kansen die mensen mij tot nu toe hebben gegund en er is nog veel meer!

Kun je nagaan 😉

Dankbaar Marisca Kenter

Bron: www.weheartit.com

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 Reacties

  1. Addie van Stijn
    6 april 2014 / 11:50

    Dat gras bij je buren is echt niet groener…..en geniet maar van alles wat je hebt en doet

  2. ciska van stijn
    6 april 2014 / 12:01

    Maris ik dacht dat vroeger ook dat het bij anderen altijd goed ging en bij mijn natuurlijk niet niets is minder waar het ging niet altijd goed bij die ander met die wetenschap marisca kan je weer vrolijk verder gaan met waar je mee bezig bent kijk eens wat je in een korte tijd allmaal heb gepresenteerd je kan er trots op zijn !!!!!