Home + Review| Thomas de Stoomlocomotief event in Haarlem

Review| Thomas de Stoomlocomotief event in Haarlem

Pas geleden kreeg ik een heel leuke uitnodiging in mijn mailbox: wij waren uitgenodigd voor het verjaardagsfeestje van Thomas de Stoomlocomotief! Thomas werd 70 jaar en dat werd gevierd op het station van Haarlem, super leuk natuurlijk! Dus namen manlief en ik een dagje vrij en maakten we er meteen een leuk dagje uit van.

Zo is M namelijk nog nooit met de trein geweest, dus zijn we er met de trein heen gegaan.

Voor ons was het overigens ook zo’n zes jaar geleden dat we met de trein ergens geweest waren, dus we moesten even wennen. M vond het geweldig, maak ook wel spannend. Zijn dag kon niet beter beginnen, op naar Thomas de Stoomlocomotief dus!

Thomas de stoomlocomotief, 70 jaar, Haarlem, station, feest, marisca, kenter, mamablogger, mama blogger, mama blog,

M in de trein aan het genieten van warme chocolademelk van Starbucks

Eenmaal in Haarlem aangekomen bleek dat wij naar binnen mochten in de VIP/pers ruimte (voordeel van een blogger zijn). Een ruimte vol met taart, ballonnen en vooral ook speelgoed! Een meterslange treinbaan en tientallen treintjes waar de kinderen mee mochten spelen. M was er natuurlijk niet meer weg te slaan. Terwijl wij een taartje aan het eten waren keken we naar de kinderen die zo lekker aan het spelen waren.

Na een half uurtje werden we verzocht om binnendoor naar een andere ruimte te gaan, want daar zou de voorstelling plaatsvinden. Ik had onze jassen opgehangen en vroeg nog of we hier weer terug kwamen in verband met de jassen. Er werd gezegd dat dat kon. Nou, prima dus! De voorstelling was erg leuk en duurde zo’n 20 minuten. De kinderen zaten er helemaal in en deden zo leuk mee.

Dus na afloop dachten via dezelfde binnendoor weg naar de eerste zaal terug te gaan, maar niets was minder waar. We moesten namelijk buitenom en dat zonder jas! Gelukkig had manlief zijn jas aan dus die konden we om M heen slaan. Veel ouders hadden dit niet en dat is behoorlijk koud voor die kleintjes op zo’n perron waar je dan nog om moet lopen.

Een ander puntje vond ik ook dat er kinderen wel een poster kregen, maar dat veel ouders erom moesten vragen. Er bleken er niet genoeg te zijn voor alle kinderen. Wij als ouders begrijpen dat, maar voor de kinderen is dat heel sneu. Voor M hadden we er één die natuurlijk meteen opgehangen moest worden aan zijn deur, maar toch vind ik dat wel heel lastig.

Ik heb zelf ook tijdens mijn vorige werk evenementen georganiseerd en ik weet hoe lastig dat soms kan zijn, maar dit waren punten die voorkomen hadden kunnen worden. Waarom konden we niet binnendoor terug en als je weet wie er als VIP/pers kwamen, kun je ze toch ook tellen? Dan had je rekening kunnen houden met het aantal posters.

Toch ben ik wel overwegend positief en heeft M vandaag aan iedereen die het maar horen wilde vertelt dat hij op de verjaardag van Thomas de Stoomlocomotief is geweest! We hebben een leuke dag met elkaar gehad.

Marisca, Kenter, mamablogger

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 Reacties

 1. 26 februari 2015 / 23:32

  Oh wat leuk!

  Wel een beetje treurig dat een jongetje dat fan is van Thomas de Stoomlocomotief op zijn vierde pas voor het eerst in de trein zit :p

  Wij gaan morgen toevallig voor het eerst ‘lang’ in de trein, d.w.z. meer dan twee haltes 🙂

  • 27 februari 2015 / 06:40

   Haha Sofie, je hebt gelijk, ik schaam mij diep 😉 Veel plezier in de trein vandaag!

 2. 26 februari 2015 / 23:48

  Hallo Mariska toevallig kwam ik je review tegen. Een korte reactie: mede door een verkeerd geplaatst persbericht kwamen heel veel ouders naar Haarlem omdat ze dachten dat de echte Thomas trein kwam. De organisatie heeft op verzoek van NS een noodsprong moeten maken. De VIP ruimte werd gebruikt voor iedereen zodat er tot eenrichtingsweg werd besloten tijdens het optreden. Het was veel te druk op het perron. Ze deelden aan iedereen een poster uit. Overigens had NS alleen de mede organisatie van uw treinreis. De Thomas organisatie het binnengedeelte.
  Indien u mij uw adres mailt dan stuur ik u namens NS nog wat leuks tie voor uw kinderen.
  Guus van de Wetering namens NS

  • 27 februari 2015 / 06:42

   Hallo Guus, dank voor het verduidelijken van de situatie. Dit maakt het voor ons ook allemaal meer duidelijk over hoe dit gegaan was. Overigens waren wij ook wel een beetje in de veronderstelling dat Thomas echt zou komen. Ik zal je zo even mailen, dank!