Home + OMG, ik raakte mijn kind kwijt in groep 5 ;-)

OMG, ik raakte mijn kind kwijt in groep 5 ;-)

De eerste schoolweek van het nieuwe schooljaar zit er bijna op en na een paar dagen had ik al een compleet ander kind. Na twee dagen hoorde ik hem opeens OMG (Oh Em Djie) op dramatische toon zeggen. Er was geen enkel kind dat het raar leek te vinden en het enige wat ik dacht was “serieus?!”. Blijkbaar kan je kind na een paar dagen in een nieuwe groep al enorm veranderen. 

Dag onderbouw, dag klein kind

De laatste dag voor de vakantie was ook de laatste dag in dit schoolgebouw. Het was dus best even spannend om niet alleen in een nieuwe groep, maar ook in een ander gebouw te beginnen. Voor alle kinderen trouwens. Dat was echter zo voorbij, want zodra ze elkaar zagen was alles weer goed. De sfeer was meteen goed, maar ook anders. Ze zijn groter, krijgen andere vakken en hebben nieuwe juffen. Het lijkt wel alsof de vrijblijvendheid er een beetje af is en dat de kinderen dat merken. Opeens worden ze groot en dat is thuis te merken haha.

Ook in het gedrag. Het lijkt wel alsof we een puber in huis hebben die dus dingen zegt als “OMG”. Blijkbaar is dat heel normaal. Ze voelen zich groot nu ze in dat andere gebouw zitten.

Afgelopen week kregen ze Engels (was natuurlijk een makkie), rekenen (was saaaaaai) en aardrijkskunde (zo makkelijk mam). Hij wil alleen naar school en van school naar huis fietsen, wat overigens nog niet mag. Ik sta erbij, kijk ernaar en vraag mij af waar mijn kleine jongetje opeens heen is gegaan.

Zo’n nieuwe groep doet dus echt wat met kinderen en ze veranderen zo snel. Toen vroeger iedereen zei dat de tijd zo snel ging vond ik dat soms een beetje overdreven, maar nu sta ik met andere moeders op het schoolplein en zeg ik hetzelfde. De tijd gaat inderdaad veel te snel en hoewel iedere leeftijd zijn charme heeft vind ik deze overgang wel heel plotseling. Deze zag ik nog even niet aankomen, zeker niet in deze eerste schoolweek.

Ook dit zal wel wennen en ondertussen geniet ik maar van het feit dat hij het wel onwijs naar zijn zin heeft op school. Ik ben blij voor hem. Op naar de rest van het schooljaar!

Herkennen jullie dit of juist helemaal niet? Klets mee in de comments hieronder.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Deel op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *