Home + Lifehack | Pepermuntolie tegen spinnen

Lifehack | Pepermuntolie tegen spinnen

Ze jagen mij de stuipen op het lijf: die grote, bruine huisspinnen. Ze duiken altijd onverwachts op, op de meest onmogelijke plekken en als je dan de moed hebt verzameld om hem te vangen, gaan ze als een gek rennen! Het getik van die pootjes op mijn vloer gaat door merg en been. Voor mij is dit absolute horror, maar ik denk een oplossing gevonden te hebben ??

Mijn oplossing tegen spinnen: pepermuntolie

Ze komen altijd in deze periode. Een collega zei dat je dat kunt onthouden aan de S in de maand. De S van spinnen. Toch komen ze altijd onverwacht en ben ik er nooit op voorbereid. En dan komen ze ook altijd met zijn tweeën (waarom?!). Vorig jaar waren het er zoveel dat ik ‘s nachts niet eens meer naar beneden durfde. Pat moest eerst uit bed, een check doen en dan ging ik pas. Ik was dat zo zat dat ik op zoek ging naar een oplossing.

Ik kwam van alles tegen, maar pepermuntolie leek mij het meest gemakkelijk en het meest milieuvriendelijk.

Ik haalde een potje bij de reformzaak en hoorde dat ik niet de enige was die dit haalde om spinnen te bestrijden. Sterker nog, het was iedere keer zo uitverkocht. Dan moest het wel werken toch?

Diezelfde avond ging ik helemaal los met de pepermuntolie en sprenkelde ik overal een paar druppels. Dat het huis daarna rook naar een dubieuze massagesalon nam ik voor lief, als die spinnen maar buiten de deur bleven.

En dat bleven ze gelukkig. Ik heb dat seizoen geen spin meer gezien! Afgelopen zondagochtend hadden we er ook weer eentje in de gootsteen zitten en Pat heeft hem weggehaald. Ik wilde hem niet eens zien. Ik zag de bui al hangen voor de dag erop, maar we hadden nog net genoeg pepermuntolie in huis. Omdat we niet meer in de stad kwamen heb ik het vervolgens maar besteld zodat ik daarna weer voorraad had.

Hoe vaak en waar breng je het aan?

Ik ben hysterisch dus sprenkel die olie iedere avond door het hele huis. Onder andere op:

 • De deurmatten voor en achter
 • in de gootsteen
 • In het spoelbakje in het toilet
 • Op de kussentjes
 • Op het kleed
 • En op een stukje keukenrol die ik op het aanrecht leg.

Ik heb er sinds maandag geen één meer gezien, maar houd een slag om de arm. Zul je altijd zien dat er zometeen eentje tevoorschijn kruipt 😉

Maar ik ben wel overtuigd van de pepermuntolie en kan echt niet zonder tijdens deze maanden.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 Reacties

 1. 6 september 2019 / 22:06

  Ze zeggen ook dat het goed tegen muizen werkt… dus 2 vliegen in één klap?

 2. Paula
  8 september 2019 / 09:13

  Ik ging stuk op de zin over ‘dubieuze massagesalon’ ?

 3. Linda
  8 september 2019 / 19:28

  Gelijk gekocht en echt werkelijk overal gespoten haha. Hoe vaak herhaal jij het druppelen/spuiten? Of zit ik nu voor de hele herfst gebakken 😉
  Nogmaals bedankt voor de tip!!

  • 9 september 2019 / 06:09

   Haha, top! Ik doe het iedere dag 😉 Maar ik ben ook hysterisch bang hoor. Volgens Patrick is het veel te veel, maar ik neem graag het zekere voor het onzekere haha.