Home + Diary | Drie dagen bedenktijd voorbij, feestje Milan en slaapmaker make-over

Diary | Drie dagen bedenktijd voorbij, feestje Milan en slaapmaker make-over

Wat kan er toch een hoop gebeuren in een week. Afgelopen week waren de drie dagen bedenktijd van de koper van ons appartement voorbij. Heeft hij zich teruggetrokken? Ook vierden we Milans feestje, was ik weer volop aan het werk en ging Patrick verder met onze slaapkamer make-over. Kijk je weer mee naar onze bomvolle week?

Maandag

Het is nog vroeg, ik werk nog wat aan Mamablogger en zie dat Floris bij Milan is gaan zitten. Zo onwijs lief, hier moest ik natuurlijk even een foto van maken.

Dit beeld hebben we allemaal heel vaak gezien deze week. De hele week proberen we tussen de buien door overal te komen. Hier was het inderdaad even droog terwijl we naar opa en oma lopen om Floris weg te brengen.

Na een drukke dag op kantoor kom ik thuis, eet ik even snel wat en is het tijd voor een volgende afspraak: ik heb een telefonisch interview met BNR Nieuwsradio over carrière maken na je zwangerschap. Het is nog niet uitgezonden. Zodra ik weer wanneer dat zal gebeuren laat ik het aan jullie weten.

Stiekem houd ik Funda nog steeds een beetje in de gaten. De drie dagen bedenktijd zijn nog niet voorbij, maar ik word wel heel blij als ik opeens “verkocht onder voorbehoud” zie staan bij ons appartement.

Dinsdag

De eerste foto die ik vandaag maak 😉 De jongens eten bij opa en oma en Pat stelt voor wat eten te bestellen voor ons. Ik ben gek op deze pasta met champignons en kaas!

Favoriete momentje van de dag. Floris drinkt bij mij nog een flesje (is echt zijn slaapritueel) en valt dan zo in slaap. Heerlijk moppie.

Mijn moeder stuurt mij dit liedje door. Ze moest meteen aan mij denken toen ze dit hoorde. Lief!

Woensdag

Blurry, but perfect zullen we maar zeggen. Deze twee hebben samen heel veel lol.

Drukke ochtend, want vanmiddag is Milans feestje. Ik maak alvast een pan soep voor vanavond.

Ook krijg ik superlieve post.

En dan is het tijd om de kinderen uit school te halen voor Milans feestje! Het uitgebreide verslag heb je al kunnen lezen, maar wat was het leuk!

Milan is enorm verwend en zodra de kinderen weg zijn beginnen wij met opruimen. De partytent gaat de schuur weer in, en ik maak vooral even schoon. Even later lijkt het alsof er niets is gebeurd.

Daarna komen mijn ouders nog eten en gaat Milan nog zwemmen. Mega drukke dag voor hem.

Donderdag

Het is mijn thuiswerkochtend en Floris houdt mij gezelschap. Ik krijg mijn salaris alvast uitgekeerd van hem 😉

Als ik klaar ben met werken en we Milan uit school hebben opgehaald, gaan we even de stad in. Ik zoek nieuwe winterlaarsjes voor Floris, maar kan niet slagen. Wel zie ik deze te gekke Tommy Hilfiger laarsjes en wat lopen ze lekker. Ik koop ze niet, omdat ik vorige week al dure schoenen heb gekocht en dat wel erg zonde vind van het geld. Milan wil nog even de Legowinkel in. Hoe leuk is deze Friends set?!

Daarna gaan we naar de bakker. De drie dagen bedenktijd zijn voorbij en de koper heeft zich niet bedacht. Dat moeten we natuurlijk even vieren. De eerste hobbels zijn genomen, nu de financiering nog rond en dan zijn we al een heel eind.

Ook shop ik deze truien voor de jongens. De groene is voor Milan (Vingino) en de gestreepte voor Floris (Tumble ‘N Dry). Allebei met badstof letters 😉

Eenmaal thuis ligt er weer lieve post op mij te wachten. Een pakketje van Tijd voor Mama en van My Jewellery. Onwijs bedankt!

We sluiten de dag af met deze. Lekker! Oh ja, ik ben afgelopen week toch een halve kilo afgevallen ondanks dat ik niet ben gaan sporten. Dat we hem er nu weer bij eten nemen we maar voor lief, we hebben tenslotte wat te vieren.

Vrijdag

Milan zit in het schoolgebouw waar ik ruim 20 jaar geleden voor het laatst lief als 12-jarige. Hij zit beneden en moest nu, voor een project, beginnen in het lokaal van groep 8. Dat is boven. Ik bracht hem daarheen, liep naar beneden en moest er een foto van maken. Dit is wel heel bijzonder en wat blijft het toch een prachtig gebouw!

Tijd voor de vrijmibo! In het kader van dierendag mag de borrelpot flamingo ook een slokje 😉

Tijd om de red velvet cake, de wijn en de snackjes eraf te sporten. Samen met mijn sportmaatje gaan we zo’n 1,5 uur aan de slag. De nieuwe tas, het vest en de schoenen heb ik gekregen van Bristol.

Zaterdag

We hebben mail van de notaris! De afspraak voor de sleuteloverdracht staat en hij heeft nog het één en ander van ons nodig. Ik verzamel alles in een mapje zodat ik dat in één keer kan verzenden.

In Gouda hebben we een oude bezemfabriek met winkel erbij. Dit pand is jarenlang dicht geweest en het lijkt alsof de tijd daar heeft stilgestaan. In de maand oktober gaan de panden op de zaterdagen open en is er een volledige uitverkoop. Ook wij gaan kijken en we staan gewoon in de rij! Ik schoor er een supergave oude, ijzeren gereedschapskist voor een paar euro. Deze ga ik zwart spuiten en daarna ga ik hem gebruiken als accessoire met cactussen etc. erin.  Ook koop ik er allemaal oude, retro ijslepels (deze zijn overigens nieuw). ’s Middags ga ik terug om de rest ook op te kopen, want ik kan er wat leuks mee doen voor de juffentraktatie. De rest mogen de jongens gebruiken voor bij de ijscokar van VTech.

Ondertussen is Patrick druk bezig in onze slaapkamer. Op Instagram heb ik meer foto’s gedeeld en het eindresultaat komt snel online.

Zondag

Terwijl iedereen nog slaapt, sluip ik naar beneden. Ik heb nog een hoop te doen voor Mamablogger, de slaapkamer moet af, ik moet nog kleding uitzoeken voor de beurs morgen en we willen nog even weg. Ik begin alvast en maak flink wat meters. Lekker om zo in stilte te werken.

Aan het einde van de ochtend krijg ik flinke buikpijnen. Geen krampen, maar echt pijn. Zo hevig dat zelfs pijnstillers eerst niet helpen en ik weet even niet waar ik het zoeken moet. Toch moet er nog een hoop gebeuren. Zodra het even lukt ga ik toch weer verder en gaan we er nog even uit.

We rijden naar de Blauwe Loods, waar Wie van Zoet Hout zit. We kopen er een prachtige oude schoolplaat en een lamp voor op onze nieuwe slaapkamer. Het eindresultaat zien jullie morgen 😉

Dat was weer een bomvolle week! Die drie dagen bedenktijd vond ik wel erg spannend hoor. Je weet het maar nooit. Deze week is het volgens mij wat rustiger. We laten ons wel weer verrassen 😉 Fijne week allemaal!

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. 7 oktober 2019 / 11:54

    Die zwarte schoenen zijn erg mooi! En die eerste foto, zo schattig!

    • 7 oktober 2019 / 18:18

      Ja, gaaf hè? En ik vond die eerste foto ook zo schattig. Eentje om te bewaren 🙂