Home + Nieuwe kinderschoenen voor het najaar, maar welke maat?!

Nieuwe kinderschoenen voor het najaar, maar welke maat?!

Afgelopen week heb ik veel van Milans kleding uitgezocht, verkocht en weer nieuwe kleding gekocht, maar vanmorgen zijn we ook eens door de mand met schoenen gegaan. Het is heel erg, maar ik heb inderdaad een mand met Milans schoenen 😉 Maar dan moet ik wel eerlijk bekennen dat hier van alles in zit; van laarsjes tot zijn Adidas sneakers die hij nu nog draagt. Ik vind het ook gewoon zo leuk om schoenen voor hem te kopen, maar ik denk dat iedere moeder dat wel herkent.

De laatste jaren groeiden zijn voetjes enorm snel en in no time had hij maat 30 terwijl hij net in de kleuterklas zat. Een behoorlijk grote voet voor een jongetje dat verder enorm slank is. Ik lag er niet wakker van, maar vroeg mij wel af hoeveel maten kindervoeten eigenlijk groeien in een jaar en hoe dat dan het jaar daarop zou moeten. Welke maat zou hij dan hebben?!

Het blijkt dat ik mij veel te druk heb gemaakt, want het afgelopen jaar is zijn voet nauwelijks gegroeid en is het allemaal weer meer in verhouding. Toch kan hij veel schoenen niet meer aan en ben ik stiekem al aan het kijken naar schoentjes voor het najaar. Kiezen we voor laarsjes of veterschoenen en wil ik dan een wat nettere schoen of een stoere sneaker? Ik wil het liefst geen lage schoenen in de winter, maar verder liggen alle “opties” nog open en is er ook ontzettend veel keus!

Welke maat kinderschoenen moet ik kopen?

Ik zal nu nog geen nieuwe schoenen kopen, omdat ik bang ben dat ze dan ergens halverwege de winter toch de krap zullen worden, maar het is wel een vraag die mij bezighoudt bij het zoeken naar nieuwe kinderschoenen. Waar moet ik op letten en vanmorgen vroeg ik mij ook af hoe ik nu echt goed kon zien of zijn schoenen te klein zijn geworden. Ik keek op de website van Nelson en zij hebben een handige blog hierover geschreven met daarin allerlei tips en je kunt een handige voetmeter downloaden zodat ze zelf de maat al kan opnemen!

Ik ga er komende week mee aan de slag en daarna eens kijken wel schoenen we gaan shoppen voor Milan voor dit najaar. Wat een straf 😉

Vinden jullie het net zo lastig als ik om kinderschoenen uit te zoeken en rekening te houden met de maat zodat de kinderen er ook nog lang plezier van hebben? Laat het me weten in de comments hieronder.

Liefs, Marisca

Bewaren

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *