Home + Hoe combineer ik werk, bloggen, freelance klussen en sporten?

Hoe combineer ik werk, bloggen, freelance klussen en sporten?

Nu ik sinds een maandje twee freelance klussen heb voor langere tijd (hopelijk heel lang) en weer ben gaan sporten, krijg ik de vaak de vraag hoe ik dat allemaal ga combineren. Ik heb tenslotte ook nog een gezin en een baan van 20 uur. Ik heb hier wel vaker over geblogd, maar omdat we nu weer in een heel andere fase zitten geven we er ook een andere invulling aan.

Milan gaat volgende week een klas hoger, gaat naar zwemles en ik wil minimaal twee keer in de week gaan sporten. Het liefst drie keer, maar twee keer moet gewoon. Daarnaast is het wat betreft bloggen weer een stukje drukker dan de vorige keer dat ik erover schreef. Niet alleen Mamablogger groeit enorm, maar zoals ik al zei (en je eerder hebt kunnen lezen) heb ik er ook twee freelance klussen bij voor terStal en Squla.

Bloggen is mijn grote passie, hoe afgezaagd dat ook klinkt, maar ik schrijf ook redelijk gemakkelijk. Dat geldt niet voor iedereen en daarom ben ik begonnen met Business Bloggen waar je ook al over hebt kunnen lezen. Als Milan komende week op school zit, zet ik de laatste puntjes op de ‘i’ op die website en wil ik volop reclame gaan maken. En dan wordt het hopelijk nóg drukker.

Hoe combineer ik werk, bloggen, freelance klussen en sporten?

Als die werkzaamheden moeten natuurlijk strak gepland worden en alles er omheen mag niet vergeten worden. Daarom heb ik het volgende in gedachten wat betreft sporten en werken:

Maandag (mijn vaste “vrije” dag dat ik niet naar kantoor hoef)
Milan naar school brengen en daarna een uurtje naar de sportschool (1x gehad)
Daarna vooruit bloggen en freelance klussen afronden
Tweetjes en Facebookposts inplannen voor de hele week

Dinsdag
Werken
Na het eten nog wat bloggen en een eventuele nieuwe freelance klus

De afspraak met Patrick is trouwens dat om 19.30 uur de laptop dicht gaat, mits hij gaat sporten natuurlijk en Milan op bed ligt. Dan kan ik nog wat doen.

Woensdag
Werken
In de middag kan ik dan nog wat werken aan de blog
Sporten als Patrick en Milan naar zwemles zijn (2e keer dus)

Donderdag
Werken
Thuis nog wat werken aan de blog en daarna Milan ophalen
Einde van de middag kan ik nog wat doen aan de blog net als het begin van de avond.

Vrijdag
De hele dag werken
’s Avonds doe ik niets meer en ploffen we lekker voor de buis

Zaterdag
Plannen maken voor de onderwerpen voor de komende week en deze alvast wat uitwerken. Verder is deze dag voor het gezin en kunnen we eventueel gaan sporten.

Zondag
In de ochtend misschien nog sporten (één van ons), de eerste freelance klussen opleveren en verder is die dag ook voor het gezin en huishouden.

Dit zijn de dagelijkse werkzaamheden die ik tussendoor doe

 • Mailtjes beantwoorden (ik check de hele dag door mijn mail)
 • De was
 • Het huishouden
 • Boodschappen en koken

En verder maak ik altijd tijd voor speelafspraakjes etc.

Ik denk dat het zo wel moet lukken. Wat denken jullie?

Liefs, Marisca

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 Reacties

 1. 18 augustus 2016 / 06:19

  Dat ziet eruit als een druk, maar leuk schema! Hopelijk stromen de opdrachten straks binnen! Heel veel succes! En twee keer per weer sporten vind ik al een hele goede prestatie!

 2. 18 augustus 2016 / 07:50

  Phoeh wel druk hoor. Ik vind het super gezellig nu de kids alledrie thuis zijn, en ben vooral heel benieuwd hoe ik het ga doen als straks de oudste twee naar school gaan (dochterlief gaat voor t eerst naar school) Benieuwd of ik nu extra tijd heb om te bloggen en inderdaad te sporten. Enige nadeel is dat dat sporten met baby zal moeten zijn, want ik heb geen oppas of kinderopvang waar ze naar toe gaat :p

 3. 18 augustus 2016 / 12:10

  Dat moet zeker lukken, hier is het ook altijd druk, maar zolang ik het leuk vind, vind ik het prima 😉

 4. 18 augustus 2016 / 16:33

  Knap van je hoor! Ik moet zeggen dat het me soms wel moeite kost met twee kinderen alle ballen in de lucht te houden. Het sporten schiet er dan bij in en 19:30 die laptop dicht lukt ook voor geen meter 😉 Ik kan me wel voorstellen dat het ook echt een hoop energie oplevert als je blog zo lekker loopt!hhh

 5. 19 augustus 2016 / 13:45

  je hebt een goede planning hoor, zelf ben ik ook wat meer ritme in het bloggen aan het brengen