Home + Niets is wat het lijkt…

Niets is wat het lijkt…

Vandaag een heel persoonlijke blog waar ik zoveel mogelijk vooroordelen over mij met de grond gelijk probeer te maken. En misschien is vooroordelen nog niet eens het goede woord, maar er wordt nog weleens het nodige over mij gezegd. Niet alleen door familie, maar ik weet dat er ook anderen zijn die een mening hebben. En dat mag! Die heb ik namelijk ook en ook deze zullen niet altijd op waarheid berust zijn. Dat zit misschien ook wel in onze aard. We vinden altijd wel iets van iets of iemand.

En soms is het dan handig om een blog te hebben, want dan kun je het tegendeel laten zien en vertellen waarom je iets op een bepaalde manier doet.

Niets is namelijk wat het lijkt…

Ik ben arrogant

Yep, deze heb ik weleens gehoord. Ik vertel dan bijvoorbeeld veel over het bloggen of weet ik veel wat, en dan ben je al snel arrogant. Je vertelt dan ook weleens over de leuke uitjes en dingen die je krijgt. Nee, dat is niet opscheppen, maar ik ben dan enthousiast en trots. Enthousiast omdat anderen dat over je blog zijn en trots omdat je dat toch in relatief korte tijd hebt bereikt. En ja, ik geef ook weleens spullen weg en hou niet alles voor mezelf 😉

Ik verwen Milan teveel

Ja, helemaal schuldig daaraan! Ik zeg ook weleens, met een korreltje zout nemen, dat hij beter verwend kan zijn dan verwaarloosd. En daar zit natuurlijk ook wel een kern van waarheid in. De nuance is alleen dat Milan niet alleen heel veel spullen heeft, maar ook heel veel liefde en aandacht krijgt. Ik koop dus niets af met spullen. Daarnaast zal hij ook echt niet de slager of visboer uit lopen zonder dat hij ‘dank u wel’ heeft gezegd. Ik wil dat hij ouderen ook met u aan spreekt en met twee woorden spreekt. Ik wil dus geen verwend nest! Ook krijgt hij zakgeld en neem ik iedere maand het afschrift van zijn spaarrekening met hem door. Hij is pas 5, maar begrijpt het heel goed. Hij moet de waarde van geld leren en vooral ook leren dat de spullen niet uit de lucht komen vallen, maar dat daar hard gewerkt voor moet worden.

Ik koop zelf teveel en zonder na te denken

Nou, ik kan met alle eerlijkheid zeggen dat ik al minstens twee maanden niets voor mezelf heb gekocht. Ja, een broodje bij de AH to Go tegenover mijn werk 😉 Als ik iets koop is het iets wat we gewoon nodig hebben of boodschappen, maar echt shoppen voor mezelf? Nee. En de spullen die ik heb zijn de laatste tijd bezorgd door bedrijven. Oh ja, ik bedenk mij nu dat ik laatste wel kussentjes heb gekocht bij de Action, maar dat was noodzaak omdat er gaatjes zaten in de kussens die we hadden.

Ik ben commercieel

Ja, best wel, maar wij moeten ook eten. Met twee koophuizen is er wel geld nodig en we moeten tenslotte ook leven. Maar dat wil niet zeggen dat alles daarvoor moet wijken. Ik wijs weleens verzoekjes af omdat  ik er heel hard voor moet werken en het mij verder niets oplevert. Dat klinkt erg, maar we werken toch allemaal niet gratis? Maar toch zijn er dingen soms zo leuk dat ik het dan wel doe. Ik denk niet alleen in geld verdienen en spullen, maar maak nu wel een beter onderscheid en cijfer mezelf niet meer weg.

Oké er zijn vast wel meer dingen die over mij worden gezegd, maar ik houd het hier maar even bij haha. Waar ik wel benieuwd naar ben is hoe andere bloggers met dit soort dingen omgaan? En eigenlijk niet alleen bloggers, maar iedereen. Laat het me weten in de comments hieronder, want niets is wat het lijkt…

mama, blogger, mamablogger, blog,

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 Reacties

 1. Ad
  23 november 2015 / 10:17

  Je werkt inderdaad hard en op je resultaten kan je trots zijn. Milan is een schat van een kind en ook dat komt door de manier waarop je hem opvoedt. Dankbaar als hij verwend wordt en enthousiast bij iedere belevenis. Ook daar kunnen ze een voorbeeld aan nemen. Ja arrogant kan je inderdaad wel eens zijn whahaha maar wie zich niets verbeeld is ook niets whaha. Blijf jij maar gewoon zoals je bent daar kunnen anderen een voorbeeld aan nemen. Wij zijn trots op je !

 2. 23 november 2015 / 10:19

  Wat een eerlijke blog en ik snap jouw volkomen meid! Ga zo door 🙂

 3. Joke
  23 november 2015 / 10:33

  Lieve Marska,

  Doe wat je wilt, gekletst word er toch.

  Liefs Joke

 4. 23 november 2015 / 10:49

  ‘Whatever you do, good or bad, people will always have something negative to say’
  Maar ik snap het heel goed hoor. Wat je via een blog laat zien is maar een deel wat mensen mee krijgen. En daar baseren ze een oordeel op. Ze weten niets van wat er achter de schermen gebeurd.

 5. 23 november 2015 / 11:57

  Je volgt je eigen dromen, jij hebt je eigen verantwoordelijk. Zielig, als anderen daar weer een mening over hebben. Respecteer een ander. Je doet het goed en volgens mij ben je een hele goede moeder!

 6. 23 november 2015 / 13:27

  Ach ja…dit geldt inderdaad niet alleen voor bloggers. Veel mensen hebben nou eenmaal een mening, ongegrond en wel, over mensen die ze amper kennen. Het veroordelend vingertje. Ik kan er zelf niet zo goed tegen. Ik volg altijd mijn hart en mijn gevoel en mijn motto is ‘leven en laat leven’. Ieder doet het op zijn eigen manier en gelukkig maar, stel je voor dat we het allemaal hetzelfde zouden doen!! Met bloggen maar ook buiten het bloggen om. En ja, eerlijk is eerlijk, soms raakt het me maar ik ben erg goed met het naast me neerleggen want het is hun verlies om zo oppervlakkig te denken en om zo snel te oordelen, niet het mijne. Dit vind ik een leuke quote (van Dita von Teese): “You can be the ripest, juiciest peach in the world, and there’s still going to be somebody who hates peaches.”

 7. 23 november 2015 / 13:52

  Dit is nog eens een eerlijke blog! Goed geschreven! Ik hoor gelukkig niet zo heel veel over mezelf ( maar er zal vast wel gepraat worden).
  Voor de rest ben ik wel een persoon die denkt, leven en laten leven. Als jij gelukkig bent zoals je alles aanpakt dan moet je er vooral mee doorgaan. En inderdaad, jij moet ook een boterham verdienen.

 8. 23 november 2015 / 17:49

  Ik verwachte een hele lange lijst met erge bekentenissen. Maar je klinkt me vrij normaal in de oren hoor. Geen gekke dingen, dus trek je er niets van aan 🙂

 9. Reb
  24 november 2015 / 09:22

  Ik vind je blog leuk en jij bent ook leuk.
  Punt.