Home + Netflix kijktip | From Scratch is een prachtige mini-serie

Netflix kijktip | From Scratch is een prachtige mini-serie

*Pas op, dit artikel bevat spoilers over de Netflix-serie From Scratch*

Toen ik eerder deze week begon aan de serie From Scratch dacht ik dat het een vrij luchtige serie zou zijn. Een beetje zoals de series die ik graag kijk. Hoewel je From Scratch het liefst in één keer uit kijkt, is het een serie met een lach en een traan. Ik heb soms ademloos gekeken, met tranen in mijn ogen en een glimlach op mijn gezicht. Want jeetje, wat is deze serie mooi. Ik was zo onder de indruk dat ik deze kijktip graag met jullie deel. Wat mij betreft moet je deze serie zien.

From Scratch, gebaseerd op een waargebeurd verhaal

Het verhaal is geïnspireerd op de gelijknamige memoires van Tembi Locke en vertelt het verhaal van Amerikaans kunststudente Amahle ‘Amy’ Wheeler (Zoe Saldaña), die in Florence studeert wanneer ze de Siciliaanse chef Lino (Eugenio Mastrandrea) ontmoet. De twee vallen al snel voor elkaar en de serie (acht afleveringen) vertelt hun liefdesverhaal met al z’n ups en downs. Halverwege de serie wordt Lino gediagnosticeerd met een zeldzame vorm van kanker en dat terwijl hij op het punt staat een eigen restaurant te beginnen. We gaan terug naar het jaar 2000 en volgen deze prachtige, maar ook treurige liefdesgeschiedenis door de jaren heen.

Zoveel indruk gemaakt

Het verhaal greep me vanaf de eerste aflevering. De setting, de goede acteurs, maar vooral het verhaal. Twee verschillende families en culturen, ieder met hun eigen bagage, maar de liefde tussen Amy en Lino is sterk genoeg omdat te overbruggen en van twee families één te maken.

Het is een verhaal met herkenning (zonder nog meer te spoilen) en misschien raakt het mij daarom zo, maar bovenal is het een verhaal over liefde en het is prachtig verteld.

From Scratch is geen luchtige serie die je zo even wegkijkt, maar het is de serie die het afgelopen jaar zeker het meest indruk heeft gemaakt. Het is simpelweg prachtig en juist daarom wilde ik het tippen. Het is gewoon lang geleden dat ik zo’n mooie serie heb gezien.

Hebben jullie From Scratch al voorbij zien komen in jullie tips? Zo niet, zet hem dan op je lijst, ik weet zeker dat je er geen spijt van krijgt. Bekijk alvast de trailer hieronder.

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *