Home + Zwangerschapsupdate #21 | Week 29

Zwangerschapsupdate #21 | Week 29

Vandaag tik ik de 30 weken zwangerschap aan en voor mijn gevoel gaat het aftellen nu echt beginnen. Voor het zo ver is blik ik natuurlijk nog wel even terug op week 29. Dit was mijn tweede vakantieweek en voor Patrick de laatste week. Wij overlappen altijd twee weken samen en één van ons neemt een week eerder vakantie en de ander de laatste week. Op deze manier hebben we altijd maar voor twee weken oppas nodig. Dat zijn vier hele dagen en vier keer twee á drie uurtjes. Dat doen we dan nog niet zo slecht toch?

Maar goed, even terug naar de zwangerschapsupdate. Deze week stond alles in het teken van klussen. Misschien heb je het al voorbij zien komen op Instagram, maar ik had een enorme drang om alles te verven. Dat kan ik natuurlijk niet alleen dus ik hoopte dat Patrick dat ook wilde. Gelukkig was hij het helemaal met mij eens en dus gingen we aan de slag. We zijn een volle week bezig geweest met de raamkozijnen (die zijn zwart geworden), de trap en alle deuren beneden. Alles was namelijk crème en we wilden alles spierwit hebben op de kozijnen na dan.

Alles moest grondig geschuurd worden, worden schoongemaakt, in de grondverf, een eerste laag verf, soms weer opschuren en daarna weer in een nieuwe laag verf. Kortom, het was behoorlijk wat werk, maar het resultaat mag er wezen. Ik laat je deze week zien hoe het is geworden. Of je moet alvast even spieken op Instagram natuurlijk 😉

Zwanger en klussen?

Ik voel me goed en heb nog best aardig wat energie dus ook ik heb staan schuren en verven. Voor de zekerheid had ik mondkapjes gekocht vanwege het inademen van al die verf. Dinsdag moesten we weer voor controle naar de verloskundige en heb ik gevraagd of het kwaad kon. Zij vond van niet als we maar goed zouden luchten in huis en ik niet in die lucht zou slapen. Luchten konden we prima en ik hoefde er ook niet in te slapen. Al willen we de slaapkamer nog wel gedaan hebben voor de baby komt….

Verder werden we bij de verloskundige weer goedgekeurd en is mijn ijzer nog geprikt. Ook dat was allemaal in orde. Op naar de volgende controle over twee weken!

Naar het ziekenhuis

De dag erna moesten we naar het ziekenhuis. Niet voor mij, maar Patrick kreeg een maag- en darmonderzoek. Hij heeft al een tijdje last van zijn maag en na verschillende medicijnen hebben we aangedrongen op een onderzoek in het ziekenhuis. Zo kon het niet langer. De huisarts vond dit ook en joeg ons de stuipen op het lijf door het te hebben over maagkanker. Daar zit je dan als jong gezin. Lekker suf om zoiets te zeggen, en dat had ze zelf ook wel door, maar het was al gebeurd. Toch heb ik er wel wakker van gelegen…

Gelukkig kon Patrick snel terecht in het ziekenhuis in Schiedam en werd hij ook daar snel geholpen. Het onderzoek was absoluut geen pretje, maar wat waren we blij met de uitslag: het is niets ernstigs, maar hij blijkt een ontstoken slokdarm te hebben. Hij heeft nu andere medicijnen, maar het gaat nog wel even duren voor hij de oude is. Zeker omdat hij ook bloedarmoede heeft. Dit heeft overigens te maken met het feit dat hij bloed geeft. Dit is blijkbaar toch te vaak (één keer in de twee maanden). Ook hier zal verandering in moeten komen.

Maar toch, wat heeft hij het goed gedaan en ik heb hem geen seconde horen klagen! Een uur na het onderzoek ging ij alweer aan de slag met klussen. Petje af voor mijn lieve man!

Helaas voor ons moet Patrick weer aan het werk deze week en is dit voor Milan en mij de laatste week. Volgende week begint het normale leven weer, maar eerst vanmiddag de groeiecho. Spannend…

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Ciska
    14 augustus 2017 / 09:02

    Zeker weten pat hoor je niet