Home + Nadenken over verlof, werk etc.

Nadenken over verlof, werk etc.

Als je op je werk vertelt dat je zwanger bent, krijg je meteen een hoop vragen van je leidinggevende. En dat is logisch, want er moet natuurlijk het één en ander geregeld worden voor je met verlof gaat.

In mijn geval moet er een vervanger worden geregeld en dat moest al tijdig. Sterker nog, dat is al geregeld. Onder voorbehoud, want als de zwangerschap onverhoopt niet goed verloopt is het natuurlijk niet nodig. En hoewel je zwangerschap nog een eeuwigheid lijkt te duren, is dat natuurlijk niet zo.

Ik kreeg de volgende vragen waar ik van tevoren al over na had gedacht;

Wanneer ben je uitgerekend?

Simpel, dat is op 23 oktober.

Wanneer wil je met verlof?

Ik wil graag vier weken van tevoren met verlof zodat ik na de geboorte zo lang mogelijk verlof heb. Ik ga dus eind september met verlof en kom rond half januari weer terug op mijn werk. Ik vind het overigens heerlijk om tijdens de feestdagen vrij te zijn, gezellig!

Hoe wil je gaan werken als je terug komt?

Ik wil heel graag blijven werken en ik vind mijn werkdagen nu heel prettig. Ik werk twee hele dagen, één keer twee uur en één keer drie uur en dat voelt echt heel fijn. Ik wil dit heel graag zo houden en gelukkig kan dat op mijn werk.

Gelukkig reageerde iedereen op mijn werk heel enthousiast. Ik had niet anders verwacht, maar je hoort weleens verhalen… Ik ben blij dat dat op mijn werk niet het geval is. Ik zal snel een zwangerschapsverklaring regelen en deze op mijn werk inleveren.

Wat ik na mijn verlof ga doen wat betreft opvang is ook zo goed als rond, maar zo ver is het nog lang niet. Eerst maar eens genieten (hoop ik!) van een zwangerschap en mijn verlof. Laten we eerst maar eens zorgen dat ik een gezond kindje op de wereld zet. De rest is eigenlijk bijzaak.

Hoe werd er gereageerd op jouw werk nadat je vertelde dat je zwanger bent/was? Ik ben benieuwd! Laat het me weten in de comments hieronder.

Bron foto: Shutterstock

Bewaren

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *