Home + Naar wie is jouw kind vernoemd? Het grote onderzoek!

Naar wie is jouw kind vernoemd? Het grote onderzoek!

Een van de leukste, maar ook moeilijkste dingen tijdens een zwangerschap is het kiezen van een naan. Hoe je het ook went of keert, je hebt altijd wel een bepaalde associatie bij een naam of het doet je aan iemand denken. Bij ons was het nogal makkelijk. Ik heb altijd al geroepen dat als ik ooit een zoon mocht krijgen, ik hem Milan zou noemen. Hij werd dan vernoemd naar mijn vader. Maar ja, dan ben je zwanger en speur je toch nog tig sites af met babynamen, want misschien is er wel een naam die nóg beter bij je past.

Ik baalde toen flink, want inmiddels waren wij niet de enige die de naam Milan mooi vonden. De naam stond namelijk in de top 3 en staat nu vijf jaar later nog steeds in de top 10. Maar hoe zit dat nu precies? Veel mensen vernoemen hun kind, niet alleen naar familie, maar ook naar filmsterren, BN-ers en andere artiesten.

Het verandert sowieso wel. Oer-Hollandse namen worden niet veel meer gegeven en (buiten dat je nu ook via de media veel nieuwe ideeën opdoet wat betreft namen) er wordt nu ook veel meer gekeken naar het kind zelf. Ouders hebben dan bijvoorbeeld twee verschillende namen in gedachten en na de geboorte kijken ze naar wat zij vinden passen bij het kind. Ik zou het daar zelf dus flink van op mijn zenuwen krijgen, want ik ben zo’n controlfreak, bij mij moet dat wel een soort van vastliggen 😉

Maar goed, we weten dat natuurlijk er flink vernoemd wordt. Als een bekend iemand een kindje krijgt hoor je vaak dat ouders geïnspireerd zijn en hun kind dezelfde naam geven. En dat is natuurlijk niet negatief, want als het dé naam is waar je zelf niet op was gekomen is het toch perfect? Zo was dat bij Milan eigenlijk ook het geval. Dan waren er maar meer kinderen die zo heten. Who cares?! Wij hebben er een verhaal bij en het moest gewoon zo zijn.

Toch is het wel leuk om je er eens in te verdiepen als je zwanger bent. Hippe Geboortekaartjes ging op onderzoek uit en lanceerde een supergave infographic waarin zij vernoemingen onder de loep namen. Van Britney Spears tot Elsa uit Frozen en van Nola tot Davey. Werden deze namen nu meer gegeven nadat deze persoon (of personage) bekend werd?

De infographic laat zien van wel. Er zijn duidelijke pieken te zien wanneer diegene op dat moment heel populair is. Ik vind het wel wat hebben. Hoe zit dat bij jullie? Is jullie kindje vernoemd en zo ja, naar wie? Of ben jij juist iemand die dat niet zou willen? Laat het me weten in de comments hieronder.

mama, blogger, mamablogger, blog,

 

 

 

 

mamablogger, samenwerking, samenwerken, disclaimer

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. Reb
  1 oktober 2015 / 09:55

  Dat idee had ik stiekem ook al. Maar ik kwam bijvoorbeeld overal Nola tegen, toen ik zwanger was van mijn meisje.
  Mijn meisje heeft twee namen, ze is niet vernoemd. Mocht ik ooit nog een meisje krijgen, dan zal er verandering in komen.

 2. 1 oktober 2015 / 17:48

  Justin en Dylan hebben we naar niemand vernoemd ( nou ja ik vond Dylan van 90210 altijd wel leuk 😉 ). Maar Milan hebben we vernoemd naar zijn twee broers: Justin Milan en Dylan Thomas en Milan heeft Milan Thomas.

 3. 4 oktober 2015 / 09:57

  Onze oudste James is vernoemd naar mijn schoonvader en onze jongste Tyler is echt helemaal naar niemand vernoemd we vonden het gewoon een mooie naam