Home + Musthave voor deze lange kerstvakantie, de Kurio Tab Ultra 2!

Musthave voor deze lange kerstvakantie, de Kurio Tab Ultra 2!

Het hoge woord is eruit: de kerstvakantie duurt drie weken. Althans, minimaal drie weken, want je weet het niet. Met een beetje pech duurt het veel langer, net als vorig jaar. Ik moet eerlijk bekennen dat we vorig jaar vaker en langer naar schermpjes hebben gekeken dan normaal. Al weet ik inmiddels ook dat dat niet perse erg hoeft te zijn, want zo lang ze naar de juiste dingen kijken en de juiste dingen doen, kan het heel leerzaam zijn en is het op een leuke manier vermakelijk.

De Kurio Tab Ultra 2

Misschien ben je al bekend met de Kurio tablet. Deze Tab Ultra 2 is het premium model van dit merk en is perfect voor kinderen. Ik ga je al enthousiast maken met deze opsomming van voordelen, daarna ga ik wat dieper op de tablet zelf in:

 • Heb je een Paw Patrol fan in huis? Dan zit je met deze tablet goed, want deze Kurio bevat exclusieve content van Paw Patrol. Dat komt omdat zij hiervoor de licentie hebben;
 • Er is extra content beschikbaar van bijvoorbeeld Dora en Shimmer & Shine;
 • 70+ kindvriendelijke en educatieve apps en games;
 • Je kunt Disney+ en Netflix downloaden;
 • YouTube Kids, Google Classroom en Koekeltjes zijn vooraf geïnstalleerd;
 • Videobellen en chatten met de Twinme-app;
 • Inclusief standaard om de tablet op te zetten;
 • Bijpassende accessoires zoals koptelefoon, tas/sleeve of carkit beschikbaar.

Praktische gegevens: 

 • 32 GB geheugen en 7 inch scherm
 • Android OS : Android 10GO

Toen ik werd gevraagd om deze Kurio tablet te testen werd ik van dit rijtje al heel enthousiast. Floris is namelijk een groot Paw Patrol fan en hij begint de laatste tijd ook over gamen, omdat hij dat ziet bij Milan. Dit vonden we lastig, omdat we ook niet zo goed wisten wat dan geschikte spellen (het liefst zonder reclame) zijn. Daar hoeven we ons nu niet druk meer om te maken, want deze spellen passen perfect bij zijn leeftijd (4 jaar).

Ouders hebben de regie

Je hoeft echter niet bang te zijn dat je je jonge kind hiermee meteen verslaafd maakt aan een schermpje, want ouders hebben nog altijd de regie. Met het Kurio GeniusTM systeem regel je de schermtijd en welke content de kind mogen/kunnen zien. Je kunt zelfs het geluid regelen, zodat dit niet uitkomt boven een bepaald aantal decibel. Dat mis ik op de tablet van Milan heel erg. Ik weet niet wat het is, maar de YouTubers die hij volgt schreeuwen altijd zo. We vragen dus meerdere keren per dag of het zachter kan of zeggen hem dat hij zijn koptelefoon op moet doen. Hiermee voorkom je dit soort discussies dus. En is de schermtijd voorbij? Dan verschijnt er een bericht en sluit de tablet zichzelf af. Ook hier hoef je dus geen discussies over te voeren, heerlijk ?!

Blauwlichtfilter voor de ogen

Deze Kurio Tab Ultra 2 bevat ook blauwlichtfilter zodat het scherm rustiger is voor kinderogen. Wel zo fijn!

Met ingebouwde gehoorbescherming

Deze functie zorgt ervoor dat als je kindje zijn koptelefoon op heeft het volume niet te hoog gedraaid kan worden. Op deze manier beschermt het de oren tegen gehoorbeschadiging.

Handig voor onderweg

Bij lange ritten neemt Milan zijn tablet of zijn Switch mee. Floris wilde dan ook een spelletje doen, maar daar was zijn andere tablet niet zo geschikt voor. Deze tablet is kleiner, en dus handzamer. Dat is fijn in de auto. Om de Kurio zit een geleurde hoes. Daardoor kan deze wel tegen een stootje. Wat deze tablet extra fijn maakt voor onderweg, is dat je deze ook kunt gebruiken zonder wifi. Er zijn dan nog genoeg spelletjes om te spelen!

De prijs

Ik sluit af met de prijs. Deze Kurio Tab Ultra 2 tablet kost €139,95. Wij zijn er ontzettend blij mee. Als jij even je handen vrij wilt hebben, bijvoorbeeld om te koken, is het een ideale tablet omdat je je nergens zorgen over hoeft te maken en je kind zich wel even vermaakt.

Wat ons betreft is deze tablet een echte aanrader en niet alleen voor de feestdagen!

liefs

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Saskia
  29 december 2021 / 11:58

  Ik heb de Kurio TAB Lite, ook erg blij mee voor onze Noa 🙂