Home + Carrière | Deze twee trainingen heb ik net afgerond

Carrière | Deze twee trainingen heb ik net afgerond

Zo vlak voor de zomervakantie heb ik nog twee trainingen afgerond. Ik deel niet zo vaak wat over mijn werk, maar deze trainingen waren wel heel erg leuk. Ik wil graag vertellen wat ik precies heb gedaan, wat ik aan deze trainingen heb gehad en misschien inspireert het jou ook wel om weer een training te gaan doen. Voor mij werkt dat namelijk beter dan een volledige opleiding.

Trainingen in plaats van een opleiding

Eerder deelde ik al dat een volledige opleiding voor mij nu echt niet haalbaar is. Een jaar of twee, drie geleden heb ik bij NCOI (klassikaal) de HBO opleiding Online Communicatie en Social Media gevolgd. Drie modules waarvan ik er twee met een praktijkopdracht af mocht ronden. Dat ging goed, maar de laatste module moest ik afronden met een praktijkexamen. Het was vreselijk en uiteindelijk heb ik daar drie keer over gedaan. Destijds had ik alleen Milan, maar daarnaast werkte ik, had ik een webshop, blogde ik al én deed ik dus de opleiding. Toen deed ik dat “gewoon”, maar nu zie ik ook wel in dat dat gekkenwerk was. En dat was te merken aan de uitslagen van dat examen. Het lukte mij gewoon echt niet. Uiteindelijk is alles goed gekomen, maar die stress van toen heeft mij echt geen goed gedaan.

Inmiddels ben ik erachter dat een korte cursus, een training of masterclass beter werkt voor mij. Praktisch, want ik kan het geleerde meteen toepassen in de praktijk, actueel en ik leer er veel nieuwe mensen door kennen. We linken vervolgens weer met elkaar op LinkedIn en zo ontstaan er ook weer leuke dingen. Ik blijf mij toch ontwikkelen zonder er examen voor te hoeven doen. De trainingen die ik doe krijg ik overigens van mijn werk. Heel erg fijn, want er wordt in mij geïnvesteerd en dat geeft ook vertrouwen.

Training Community management

Gisteren rondde ik de training community management af. Dit is redelijk nieuw, maar veel bedrijven en organisaties willen tegenwoordig “iets” met community management. De taken van de community manager zijn heel divers en breed en als jouw bedrijf of organisatie bereid is om te investeren in de online community (zoals een sociaal intranet) dan kan het gewoon een fulltime baan zijn.

Ik zal je de details besparen, maar dit is wel een beroep van de toekomst en niet te verwarren met een social media manager. Dat is echt iets heel anders. Toch vond ik het altijd een beetje vaag wat de taken waren en waar begin ik dan? Binnen mijn organisatie is het namelijk ook een heel nieuwe functie.

De training volgde ik via Frank Watching en de locatie was Seats2Meat in Utrecht. Als je ooit nog een toffe plek zoekt voor een vergadering, om te werken of om zelf een training te geven is dit dé plek. Echt een heel toffe plek in Hoog Catharijne (naast Station Utrecht Centraal). Deze training bestond uit twee dagen en dat is prima te behappen en te regelen met werk.

Masterclass Arbeidsmarktcommunicatie

Vorige week deed ik de eendaagse masterclass arbeidsmarktcommunicatie. Op mijn werk houd ik mij binnen de afdeling bezig met dit onderwerp, samen met onze recruiters. Ik vind arbeidsmarktcommunicatie heel erg leuk en ben vooral benieuwd naar de verhalen van onze medewerkers. Wat drijft hen en waarom kiezen ze voor onze organisatie? Misschien wel omdat ik zelf veel te danken heb aan mijn werkgever en ik ook alle kansen heb gekregen. Daarnaast willen we natuurlijk goede mensen werven en ik vind het fantastisch om daarover na te denken en mee bezig te zijn.

Ik heb heel veel geleerd van deze trainingen en heel veel zin om dat na de zomervakantie in de praktijk te brengen. Wie weet wat er over een tijdje weer volgt.

Doe jij weleens een training? Zo ja, welke heb jij gevolgd? Klets mee in de comments hieronder.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Deel op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *