Home + Must do of no-go: een workshop EHBO-bij-kinderen

Must do of no-go: een workshop EHBO-bij-kinderen

Weet jij wat je moet doen als je kindje zich in een smartie verslikt? Of als het een kom hete soep over zich heen krijgt? De meeste mama’s varen hierbij blind op hun moederinstinct en vaak is dit ook het beste wat je kunt doen. Maar in sommige gevallen doe je helaas toch meer kwaad dan goed. Een workshop voor EHBO bij kinderen kan je helpen. En wist je dat je die ook vergoed kunt krijgen vanuit je zorgverzekering?

Check je zorgverzekering

Voordat je enthousiast een cursus gaat uitzoeken, moet je even goed naar je zorgverzekering kijken. Een EHBO-cursus wordt namelijk nooit uit de basisverzekering vergoed. Je hebt hiervoor een aanvullende verzekering nodig en deze kost natuurlijk geld. Kijk daarom goed naar wat de verzekering kost en of je deze kosten eruit kunt halen. De kans is namelijk groot dat als je een aanvullende verzekering afsluit speciaal voor de cursus, je meer premie betaalt dan de cursus eigenlijk kost.

Benieuwd welke verzekering voor jou de beste keuze is? Op de website van independer kun je alle zorgverzekeringen met elkaar vergelijken.

Wanneer dan wel?

Ben je zwanger of net bevallen? Dan heb je waarschijnlijk een aanvullende verzekering voor kraamzorg. Of heb je bijvoorbeeld een aanvullende verzekering voor de fysiotherapeut of alternatief genezer? Kijk dan goed naar de vergoedingen binnen je pakket. Soms zit daar namelijk al een vergoeding voor een EHBO-cursus bij kinderen in. In het vergoedingenoverzicht van Independer kun je zien welke verzekeraar de cursus vergoedt.

Bron afbeelding: Shutterstock

Goed om te weten

Voor vergoedingen uit een aanvullende verzekering betaal je nooit een eigen risico. Dus ook niet voor de EHBO-cursus.

Keuzestress? Gebruik de website van het Rode Kruis

Je kunt kiezen uit heel veel verschillende EHBO-cursussen. Denk bijvoorbeeld aan een cursus EHBO bij kinderen, Automatische Externe Defibrillator (AED) of een EHBO-snelcursus. Ook kun je ervoor kiezen de cursus online te volgen. Liever niet? Dan wil je de workshop natuurlijk het liefst bij jou in de buurt doen, maar je wilt er ook niet teveel voor betalen. De website van het Rode Kruis kan je helpen bij het maken van je keuze.

Check ook de contracten

Als je je keuze hebt gemaakt, check dan nog wel even of deze zorginstantie ook gecontracteerd is bij je zorgverzekeraar. Sommige zorgverzekeraars hebben namelijk afspraken gemaakt met bepaalde zorgverleners. Dat betekent dat je alleen bij die zorginstanties een EHBO-cursus kunt volgen.

Tip!

Vaak vergoedt je zorgverzekeraar de cursus alleen als je ook een diploma of certificaat krijgt. Deze moet dan zijn uitgegeven door bijvoorbeeld het Rode Kruis, Het Oranje Kruis of de Koninklijke Nederlandse Vereniging EHBO.

 

 

 

mamablogger, samenwerking, samenwerken, disclaimer

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *