Home + Back to School | Nu al begonnen met de voorbereidingen voor Milans kinderfeestje

Back to School | Nu al begonnen met de voorbereidingen voor Milans kinderfeestje

Twee jaar geleden was ik uitgerekend rond Milans verjaardag dus besloten wij zijn kinderfeestje in september te vieren. Dat beviel ons eigenlijk zo goed dat we dat afgelopen jaar weer hebben gedaan. Afgelopen jaar hadden we een spionnenfeestje buiten dus mikten we sowieso op september in de hoop op mooi weer. Mooi weer kregen we en het feestje was top. Maar wat gaan we dit jaar doen? Ik vond het echt heel erg lastig en kwam er maar niet uit. Toch wilde ik wel weer beginnen met de voorbereidingen, want feestjes zitten zo volgeboekt en we hoopten weer op september. Dat lukte niet helemaal, maar we hebben wel iets heel tofs gevonden. Kortom, we zijn al begonnen met de voorbereidingen voor Milans kinderfeestje!

Graffiti feestje

Ik vond het echt heel lastig om dit jaar weer iets leuks te verzinnen. Zo hebben we zijn eerste feestje in Ballorig gevierd, de tweede in de Legowinkel, het jaar erop gingen we naar de boerderij en afgelopen jaar hadden we dus het spionnenfeestje. Milan wilde lasergamen, maar dat was echt heel erg duur én afhankelijk van het weer. Bij slecht weer zou het dus op de dag zelf nog gecanceld kunnen worden. Dat is wel heel erg sneu, dus dat viel af. Dan is er nog de mogelijkheid om een kist met lasergame benodigdheden te bestellen zodat je het zelf kunt organiseren. Ook een optie, maar ook hier ben je weer afhankelijk van het weer. Uiteindelijk lazen we op Internet over een graffiti feestje. Dat is leuk! De kinderen krijgen les in het maken van een graffiti en gaan er onder begeleiding zelf één maken die ze mee naar huis mogen nemen. We hebben er beschermende kleding bij geregeld en als het regent zetten we een partytent op. Verder heb ik nog meer leuke ideetjes, maar die komen later aan bod. Want waar ik het eigenlijk over wil hebben is hoeveel tijd je nodig hebt om een kinderfeestje voor te bereiden.

Nu al een kinderfeestje voorbereiden?

Ik was relatief laat zo bleek tijdens het reserveren voor het graffiti feestje. Ik wilde heel graag de laatste woensdag van september het feestje houden. Die datum was nog vrij toen ik mailde, maar daarna kreeg ik een mailtje dat iemand mij net voor was met reserveren. Een week later was geen probleem, maar dan ben ik wel €60,- meer kwijt. Tja, lekker dan… Toch heb ik geboekt, want we wilden graag dit feestje en een andere datum was net zo duur.

Een feestje thuis kun je zelfs een paar dagen van tevoren nog voorbereiden. Een feestje in Ballorig of Monkey Town is vaak ook nog wel beschikbaar, want daar worden meerdere kinderfeestjes tegelijk gegeven.

Bij het Legofeestje van Milan was dat wel anders, want daar moesten we 1,5 jaar (!) van tevoren reserveren. We wisten dus 1,5 jaar van tevoren wanneer we Milans feestje zouden geven 😉

Het zekere voor het onzekere

Toch ben ik een enorme controlfreak en wil ik er zeker van zijn dat we een plekje hebben en ik de tijd heb om alles voor te bereiden. Ik ga altijd helemaal los op traktaties en verjaardagen en kan mij er helemaal in verliezen. Alles moet kloppen en hoe origineler, hoe beter. Hysterisch? Enorm, maar ik houd ervan en voor mij is het de ultieme ontspanning haha.

Ik zou zeker twee maanden van tevoren gaan plannen. Zet dan in ieder geval de datum vast zodat je daar geen stress meer over hebt. Daarna kun je verder plannen. Houd er ook rekening mee dat er misschien nog meer klasgenoten in dezelfde week (of ervoor of erna) jarig zijn dus het spreiden van de feestjes kan ook handig zijn om teleurstellingen te voorkomen.

De komende periode houd ik jullie weer op de hoogte van de voorbereidingen van Milans kinderfeestje en de verjaardagen van Milan en Floris. Ook dit jaar doe ik dat weer in de rubriek Birthday Boys.

Hoe lang van tevoren plannen jullie een kinderfeestje?

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. 7 augustus 2019 / 07:56

    Denk dat wij 4-6 weken van tevoren plannen.
    Onze dochter wordt in feb 9 en onze zoon in Jan 5.
    We hebben dus nog even… al denk ik stiekem al na wanneer ik iets leuks via fb, ig voorbij zie komen.