Home + Must do in de vakantie | Low budget Plaswijckpark in Rotterdam

Must do in de vakantie | Low budget Plaswijckpark in Rotterdam

Naar aanleiding van alle aandacht voor de 42 gratis en low budget uitjes krijg ik ook heel veel tips met nog meer superleuke gratis en low budget uitjes. Ik dacht dat ik volgend jaar geen nieuwe lijst meer kon maken, maar dat kan dus wel. Misschien maak ik er zelfs nog wel eentje voor de kerstvakantie 😉 Ook krijg ik zo nu en dan de vraag of ik een bepaald uitje uitgebreider uit wil lichten met wat meer foto’s en andere praktische informatie dan alleen de entreeprijs en de kosten voor het parkeren. U vraagt, wij draaien en daarom vandaag weer een nieuwe, uitgebreide Must do voor in de vakantie (of in het weekend of op een studiedag), namelijk Plaswijckpark in Rotterdam!

Plaswijckpark in Rotterdam

Als ik kijk naar een low budget uitje, dan is één van de voorwaarden dat je er minimaal een dagdeel kunt vertoeven. Dat is in sommige musea misschien wat lastig, zeker met heel kleine kinderen, maar gelukkig zijn er nog heel wat grote parken die ook low budget zijn en waar je gerust een hele dag kunt blijven. Een van die low budget parken is Plaswijckpark. Wij zijn er geweest toen Milan een heel stuk kleiner was op een wat koude en regenachtige dag. Ook toen hebben we ons prima vermaakt, maar we hebben toen wel gezegd er zeker een keer terug te komen.

In de periode erna is Milan er geweest met een schoolreisje en met een kinderfeestje. Daarna hebben we gewacht totdat Floris in ieder geval kon lopen zodat hij er ook lekker kan spelen en binnenkort gaan we er weer heen. Omdat de zomervakantie inmiddels alweer opschiet wil ik deze tip nu alvast met jullie delen, want mocht je in de buurt zijn is dit park echt een aanrader!

Even praktisch Plaswijckpark

Even wat praktische feitjes op een rijtje:

  • De entreeprijzen zijn online als volgt: €12,95 voor volwassenen en kinderen van 2 t/m 12 jaar. Jongere kinderen zijn gratis. 65+-ers betalen €8,75
  • Parkeren op het parkeerterrein is gratis
  • In de zomer (vanaf 30 maart) is Plaswijckpark geopend van 10.00 tot 19.00 uur
  • Vanaf 29 oktober t/m 29 maart is het park geopend van 10.00 tot 17.00 uur
  • Op de website kun je zien of er drukte wordt verwacht op de dag dat jullie erheen willen gaan
  • Je mag zelf eten en drinken meenemen, maar er zijn ook genoeg restaurantjes waar je wat lekkers kunt halen
  • Er zijn bolderkarren en kluisjes te huur voor een laag tarief (€3,50 en €2,- borg die je uiteraard weer terug krijgt)
  • In de zomer is er voor de kinderen veel te doen met water, neem dus zwemkleding en een handdoek mee.

Wat is er allemaal te doen?

Milans grote favoriet was destijds de verkeerstuin. Deze grote speeltuin is één grote verkeersplein waar kinderen zelf auto kunnen rijden, kunnen tanken en zelfs door de wasstraat kunnen. Milan vond uiteraard dat hij beter kon rijden dan ik 😉 Er is ook een havenspeeltuin en een apenspeeltuin. Daarnaast is er ook een grote binnenspeeltuin, handig als het slecht weer is.

Mega veel speeltuinen dus, maar er is meer:

Zoals je op de plattegrond kunt zien is het park opgedeeld in drie “wijcken”. Zo is er ook een Dieren Wijck met onder andere alpaca’s (zo leuk!), vogels, geiten, stokstaartjes, apen etc. Kinderen kunnen heel dichtbij komen. Leuk om te vermelden: in de vakantie is er iedere dag om 11.30 uur een voederronde waar je mee kunt. Je mag dan zelf de dieren voeren. Heel erg leuk, maar ook heel erg leerzaam voor de kinderen.

Ook zijn er nog een aantal attracties. Zo kun je met een treintje het hele park door. Dat vinden wij altijd erg handig, want dan weten we wat waar zit en stippelen we onze route uit. Er is een spookzolder, een kabelbaan, een draaimolen, een rondvaartboot en nog veel meer.

Wat vinden wij van Plaswijkpark?

Wij vinden het een erg leuk park (joh!) omdat het geschikt is voor kinderen van allerlei verschillende leeftijden. Tussen onze jongens zit zeven jaar leeftijdsverschil, maar we weten zeker dat ze zich er allebei zullen vermaken. Daarnaast vinden we het een overzichtelijk en knus park terwijl je er toch een hele dag kunt zijn. Het verveelt niet snel en het is gemakkelijk bereikbaar, ook met het OV.

Wat ons betreft is dit park een terechte low budget aanrader!

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *