Home + Money Issues | Dit investeer ik in Mamablogger

Money Issues | Dit investeer ik in Mamablogger

Grappig eigenlijk, ik heb al vaak geschreven over onze persoonlijke financiën, maar nog helemaal niet over de zakelijke. Veel mensen denken namelijk dat bloggen wel heel gemakkelijk geld verdienen is. Zelfs nu bloggen niet nieuw meer is hebben veel mensen geen flauw idee hoe het nu precies werkt. Er wordt vaak gedacht dat je een website maakt, iedere dag een stukje typt en de lezers dan vanzelf wel komen. Ik zeg dan altijd ‘als dat zo was, zou iedereen het wel doen’. Dat zou dan namelijk wel een hele makkelijke manier zijn om geld te verdienen 😉

Iedere blogger, of althans een hoop bloggers, hebben de droom om te kunnen leven van hun blog. En waarom zou dat niet kunnen? Ik geloof erin dat als je ergens 100% voor gaat en kei- en keihard werkt, je je doel ook kunt bereiken. Het is alleen niet zo dat alles wat je verdient ook pure winst is, want je investeert ook in je blog. En daar gaat ongemerkt meer geld in zitten dan je denkt. Tijd om die kosten ook eens met je te delen!

Bron afbeelding: Shutterstock

Dit investeer ik in Mamablogger

Vaste bedragen per maand

 • Hosting: €15,-
 • E-mailpakket en andere domeinen die ik heb geregistreerd €10,-

Grote uitgaven

 • Ik heb laatst een SSL certificaat laten koppelen aan Mamablogger ik geloof dat dit in totaal €100 kostte
 • Mijn thema (de lay-out) heb ik een paar maanden geleden nieuw aangeschaft en ik verander gemiddeld zo’n twee keer per jaar. Mijn thema’s kostten tot nu toe allemaal tussen de €50,- en €70,- De thema’s koop ik overigens via buitenlandse sites en ik doe dat via PayPal wat dan is gekoppeld aan een creditcard.
 • Ook heb ik laatst een nieuwe camera gekocht! Ik kocht de Canon G7X. Ik zag dat veel vloggers die gebruiken en mijn camera trok niet scherp bij het vloggen. Als ik dan liep of snel bewoog, werd hij wazig en duurde het lang voordat de focus weer goed was. Mijn oude camera heb ik verkocht voor €150,- en de nieuwe camera kostte €545,- Een behoorlijke uitgave dus! Die hoop ik dan natuurlijk wel weer terug te verdienen met de blog. Ik heb tenslotte omzetdoelen bepaald.

Variabele uitgaven

 • Ik ben vorige week naar een lezing geweest van Annic en Elise van Wonderen voor de inspiratie en tips. Het ticket kostte €50,- en het retourtje voor de trein zo’n €25,-
 • Verder shop ik maandelijks wat DIY spulletjes, shop ik leuke dingetjes voor bijvoorbeeld een shoplog, betaal ik benzine wanneer we een uitje hebben voor Mamablogger etc. Ongemerkt gaat daar best wel wat geld in zitten. Gemiddeld zo’n €50,-
 • Tot slot investeer ik ook in boeken wanneer ik bijvoorbeeld denk dat het mij kan inspireren. Zo heb ik nu het boek gekocht van Anna Nooshin. Dit boek kostte €20,-
 • En wat dacht je van tijdschriften? Ik leen er veel in de bieb, maar koop ze ook. Ik koop ze voornamelijk voor de ontspanning en de inspiratie voor Mamablogger. Deze tijdschriften kosten al gauw rond de €6,-
 • Tot slot heb ik laatst ook een jingle gekocht voor mijn YouTube kanaal. Deze was niet duur, maar heb ik wel moeten kopen. Deze kostte €20,- en mag ik nu rechtenvrij gebruiken voor mijn kanaal. Hij is niet persoonlijk voor mij gemaakt dus de kans zit er wel in dat ik hem ergens anders een keertje hoor. Voor nu niet erg, maar als ik meer ga doen met YouTube en het gaat een beetje lopen is het een optie om er eentje voor mij te laten maken.

Nu ben ik nog op zoek naar iemand die een logo voor me wilt maken, want die heb ik dus helemaal niet.

Per maand geef ik dus zo’n €75,- uit aan Mamablogger en sommige maanden flink wat meer. Ik weet niet of dat veel is, maar weinig vind ik het ook niet. Toch doe ik het graag en zie ik het ook echt als investering. Het is dus geen hobby en als je zelf met het idee rond loopt om te gaan bloggen hoop ik dat je nu een beetje inzicht hebt in wat het kan kosten. De vraag is of je dat wilt en kunt missen. Het kost dus eerst geld en tijd voordat je er misschien wat aan kunt verdienen.

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. 18 december 2017 / 07:35

  IK denk idd dat veel mensen dit niet weten.
  Ik blog als hobby en ben nauwelijks kosten kwijt. 1x per jaar betaal ik voor mijn eigen domein. En dat is het.
  Ik verdien dan verder ook niet met mijn blog. Misschien in totaal 5 samenwerkingen per jaar. Maar dat is ook prima voor mij als hobby!

  • 18 december 2017 / 18:37

   Klopt, veel mensen weten het niet en denken er te makkelijk over. Voor een hobby is het inderdaad anders. Goed dat je dat ook even aangeeft!

 2. 18 december 2017 / 13:19

  Ik denk dat dat redelijk normale uitgaven zijn voor het bloggen en kan mijzelf daar goed in vinden. Visitekaartjes mis ik nog bij de variabele uitgaven en promotie op social media?

  • 18 december 2017 / 18:36

   Ah, het is dus niet teveel? Gelukkig maar! Voor de visitekaartjes heb ik ooit een stempel laten maken (was een samenwerking, als je erop zoekt hier op de blog vind je het) en ik maak de visitekaartjes zelf met labels en de stempel. Superleuk, origineel en het kost bijna niets 😉 Wat betreft promotie op Facebook, dat doe ik eigenlijk zelden. Zou dat eens vaker moeten doen. Goede van je!