Home + Momfluencers volgen? Do or don’t?

Momfluencers volgen? Do or don’t?

Met de komst van het wereldwijde web heeft opvoeden en kinderen een hele andere dynamiek gekregen. Voorheen kon je als aanstaande of verse ouder nog wat tips en tricks halen uit boeken van de bibliotheek en in gesprekken met andere ouders, maar dat was het dan ook wel. Tegenwoordig is er overal en altijd informatie. Niet alleen wanneer je erom vraagt, maar ook wanneer je er níet om vraagt. Daarmee is het niet alleen meer een vervelende tante op een verjaardag die je ‘goedbedoelde’ tips geeft, maar ook op je vrij onschuldige timeline van social media kunnen er allerlei statements omtrent het ouderschap voorbijkomen. Soms zelfs ongevraagd doordat je slachtoffer bent geworden van cookies en filter bubbels. Toch is dit niet alleen maar negatief, er zitten ook heel veel positieve kanten aan. Zo weet je vooraf veel beter wat je te wachten staat en kun je bij eventuele twijfels deze toetsen online. Een grote bron van informatie én invloed zijn de zogenaamde momfluencers. Is hen volgen aan te raden? Lees snel verder!

Scroll sneller door

Wanneer jij er een hele dag erop hebt zitten kan het heerlijk ontspannen zijn om lekker op de bank te kruipen met een kop thee en je telefoon. Over die laatste gesproken, trakteer jezelf dit najaar eens op een smartphone uit de nieuwe iPhone 15 serie. Soms ontstaat de vraag na een nieuwe release van een telefoon of het echt een verbetering is, maar bij deze lancering van Apple kunnen we hier heel stellig over zijn; Ja! Deze telefoon is echt een vooruitgang waar je ‘u’ tegen zegt. Sterkere batterij, sterkere processor en ook alle camera’s zijn een stuk beter. Je zult bij een avondje ontspannen op de bank ook echt het verschil merken. En het uiterlijk? Prachtig… Iets anders kunnen wij er niet van maken. Dus maak van jouw avondje op de bank met een serie echt een genietmoment, en gun dit cadeautje jezelf dit najaar.

Kies juist

De ene momfluencer is de andere niet. Het is belangrijk om de invloeden te kiezen die een hoge mate van realiteit hebben. De vrouwen van bekende Nederlanders of die zelf bekend zijn, hebben vaak een leven en bijpassende levensstijl die sowieso niet passend is op het leven van de gemiddelde moeder. Deze kunnen fascinerend zijn om te volgen, maar niet vergelijkbaar. Ook zijn er momfluencers die er alles aan doen om alles wat er is, te laten blinken en shinen. Natuurlijk komen ze af en toe wel met een ‘echt verhaal’, maar dit doen ze altijd zodanig dat het nog steeds relatief meevalt. Een groot component wat belangrijk is, is het verdienmodel. Alle grote influencers krijgen betaald en veel gratis producten. Trap dan ook niet in de eerste de beste aanprijzing, maar wees kritisch en scherp. Ook het gebrek aan ‘normaal’ werk en geld in overvloed kunnen jaloersmakend overkomen. Realiseer je dat je hier met een uitzonderingscategorie hebt te maken.

Kortom, probeer alles wat je online bij momfluencers ziet te relativeren. Natuurlijk kunnen er realistische zaken tussen zitten, maar veel gaat gepaard met een sausje van drama en in een overvloed aan geld en weelde. Twijfel je over zaken? Dan is een online forum waar andere moeders ook hun vragen stellen meer een aanrader. Hier zijn alle filters van af en kan alles besproken worden van ‘gewone’ moeder tot ‘gewone’ moeder. Dus relativeer meer, en kijk met de nodige fascinatie.

liefs

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *