Home + Kijktips | Deze films en series keek ik de afgelopen tijd

Kijktips | Deze films en series keek ik de afgelopen tijd

De vakantie is bij uitstek hét moment om wat series te bingen en films te kijken. De afgelopen periode heb ik er ook een aantal gekeken en die wil ik graag met jullie delen. De één misschien wat meer bekend dan de ander, maar misschien zitten hier nog fijne tips bij voor jou!

Papadag | Netflix (serie)

Ik begin met mijn favoriet: Papadag. Wat een heerlijke serie is dat zeg! De serie gaat over een zestal vaders. Twee van hen zijn elkaars zwager, de één is de buurman van twee andere vaders en de laatste is DJ.  Dit clubje leert elkaar in zijn geheel kennen in het park tijdens hun ‘papadag’. Stuk voor stuk totaal verschillend, maar er ontstaat een diepe vriendschap tussen de mannen. Ze delen lief en leed en dat met een enorme dosis humor. Pat en ik hebben de serie samen gekeken en we hebben zo ontzettend gelachen. Deze serie moet je echt gezien hebben. Wat mij betreft mag Netflix seizoen 3 gaan maken 🙂

Casa Coco | Netflix (film)

Casa Coco is een heerlijke, Nederlandse feelgood film met in de hoofdrollen onder andere Katja Schuurman, Joke Bruijs, Gerard Cox en Richard Groenendijk. De Rotterdamse Pleun (Joke Bruijs) runt al jaren Casa Coco, een pension voor bezinning en rust op Bonaire. Rotterdammers uit haar kennissenkring komen er graag langs voor een heerlijke vakantie. Dit najaar ook Pleun’s jeugdliefde Toon (Gerard Cox) die met een bevriend echtpaar meekomt om zijn problemen onder de Antilliaanse zon te vergeten.

Het was een lekkere film om naar te kijken en ik houd van die heerlijke, Rotterdamse humor. Als je snakt naar de zon deze zomer, is deze film zeker een aanrader!

Sweet Magnolias S3 | Netflix serie

Heerlijke vrouwenserie al moet ik zeggen dat ik dit seizoen vaak een beetje té zoet vind. De pubers voeren diepe gesprekken, gaan amper tegen hun ouders in en ook in de relaties onderling vind ik het het soms te zalvend. Misschien ben ik daar een beetje te nuchter voor en af en toe is het ook niet realistisch. Al heb ik wel de hoop dat dit soort plaatsjes echt bestaan en mensen er echt zo met elkaar omgaan. Dat geeft toch nog hoop voor de toekomst haha. Desalniettemin heb ik dit derde seizoen in één ruk uitgekeken en was het heerlijk ontspannend.

Knokke Off | Netflix (serie)

Een nieuwe serie met zowel Nederlandse als Vlaamse acteurs zoals we ook zien in Undercover. En ik moet zeggen dat het een hele goede serie is! In de serie volgen we een aantal gezinnen in de Belgische plaats Knokke. Rijke gezinnen die allemaal hun eigen geheimen met zich meedragen. De boel wordt flink opgeschut door de Nederlandse Melissa en haar zoon Daan die neerstrijken op een camping in Knokke waar Melissa antwoorden hoopt te vinden op de verdwijning van haar zus Claudia. Melissa gaat werken als nanny bij het gezin waar haar zus voor het laatst heeft gewerkt en Daan sluit een heftige vriendschap met een aantal jongeren waarvan er één meer weet over de verdwijning van Claudia. De laatste aflevering was spannend, maar liet mij wel achter met veel vragen. Ik hoop dan ook op een tweede seizoen.

Let op: op de kijkwijzer staat dat deze serie geschikt is voor kinderen vanaf 12 jaar, maar dat vind ik helemaal niet het geval. Ik zou 16 jaar aanhouden.

Romance in Style | Netflix (film)

Als je je afvraagt waar je deze man van kent, dit is Brady uit Virgin River (Benjamin Hollingsworth). In deze film speelt hij Derek, een jonge mediamagnaat die werkt voor het bedrijf van zijn vader. Op een drukke ochtend loopt hij Ella (Jaicy Elliot) tegen het lijf. Ella is een beginnende mode-ontwerper voor de curvy vrouw. Nadat ze aan de praat raken sluiten Derek en Ella een deal waarbij Ella Derek helpt om meer aandacht te schenken aan body positivity en inclusiviteit in zijn online magazine. Dat de modewereld daar nog niet helemaal klaar voor is, blijkt wel.

Ik vond dit een verrassend leuke film! Natuurlijk is ‘ie cheesy en voorspelbaar, maar toch heeft hij gezien het onderwerp ook wel iets vernieuwends en kijkt deze heerlijk weg. Wat mij betreft een aanrader!

Echte Gooische Moeders | Videoland (serie)

Jaaaa, wat kan ik nog zeggen over de Gooische Moeders? Dit is toch heerlijke televisie?! Ik ben blij dat Kimberley weer meedoet en wat hebben Leslie en Pauline toch een heerlijke humor. Wat mij betreft komt dit iedere week op tv gedurende het hele jaar. Mij zal je niet horen klagen 😉

Mocro Maffia | Videoland (serie)

Ik sluit af met het heftige Mocro Maffia. Wat een goede serie is dit zeg! Bijna on-Nederlands. Het is keihard, maar wat wordt er goed geacteerd en iedere aflevering zit je op het puntje van je stoel. Dat is zo knap gedaan! Mocht je toe zijn aan een goede misdaadserie en heb je deze nog niet gezien, dan kan ik deze erg aanbevelen. Let op: er wordt veel gescholden en er word veel geweld in gebruikt. Ik zou deze daarom echt samen met je partner kijken en niet met je tiener van een jaar of 12, 13.

Dit waren de films en series die ik onlangs heb gezien. Welke series kan jij toevoegen als tip? Laat het me weten in de comments hieronder.

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. Christine
  3 augustus 2023 / 10:19

  Wij zijn momenteel met Nigth Agent bezig maar die heb je misschien al gezien? En eveneens van Netflix kijk ik de tweede keer Lupin, in oktober komt seizoen 3 uit, dus alvast weer aan het opwarmen ???? fijne vakantie nu!

  • Marisca
   Auteur
   4 augustus 2023 / 08:24

   Hoi!

   Hoe is het? En met de meiden? The Night Agent hebben we inderdaad ook gezien, zo ontzettend goed. Heel blij dat er een tweede seizoen komt. Naar Lupin kijken we ook erg uit! Zijn jullie al terug van vakantie?

   Groetjes!

   • Christine
    4 augustus 2023 / 09:45

    Wat ik ook recent op Netflix heb gekeken (maar dan niet samen maar alleen) is Terzi en Pera Palasta. Echt iets heel anders dan Nederlandse of Amerikaanse series maar wel echt aanraders als je het mij vraagt!

    Met mij gaat het redelijk hoor, het is enorm genieten met de meiden maar zit zelf nog niet echt lekker in m’n vel. Komende week bloedprikken voor m’n schildklier, misschien geeft dat wat duidelijkheid.

    Wij gaan niet op vakantie. Koudwatervrees bij de middelste opgelopen die in het eerste jaar buiten de deur beroerd, of eigenlijk gewoon niet sliep.. dan kom je slechter van een vakantie terug dan je bent gegaan, dus met Nieuwjaar als ze 11mndn is gaan we voor het eerst een weekje weg. Komende week misschien een nachtje in een familiehotelkamer, we kijken wat we nog even lastminute kunnen boeken.

    Zie uit naar jullie vakantiedagboek, geniet er nog van!