Home + Geld & Budget | Budget binder portemonnee

Geld & Budget | Budget binder portemonnee

Zoals je wellicht weet zijn we druk aan het sparen. Extra sparen bedoel ik eigenlijk. Dit doen we onder andere door spaarchallenges, maar ook door nog meer grip te houden op de uitgaven die we doen. Eigenlijk gaan bijna al onze betalingen digitaal. Rekeningen gaan uiteraard automatisch, maar ook de boodschappen etc. pinnen we als deze worden bezorgd. We hebben alleen een kleine aanpassing gedaan wat betreft het resterende boodschappenbudget per week. Dat pinnen we nu contant en gedurende de week gebruiken we daar een budget binder portemonnee voor.

Wat is een budget binder portemonnee?

Een budget binder portemonnee is inmiddels best een hit op TikTok en bij mensen die cash stuffen. Het is een portemonnee met mapjes waarin je per categorie contant geld kan bewaren. Bijvoorbeeld voor boodschappen, cadeautjes en wanneer je een dagje weg gaat. Van tevoren bepaal je zelf welk budget je in de mapjes stopt. Ook is er nog voldoende ruimte voor pasjes én bonnetjes als je echt je uitgaven bij wil houden.

Portemonnee met mapjes voor contant geld, zo gebruik ik deze

Ik gebruik de portemonnee nu als volgt: zodra het salaris wordt gestort verdelen we ons boodschappenbudget over de weken van de maand. Dat doen we in digitale potjes. Zodra de boodschappen komen, pinnen we gewoon en boeken we dat terug vanuit het potje van die week. Zo weten we precies wat er daarna nog over is. Normaal lieten we het bedrag dat over was, staan voor de rest van de week. Nu pinnen we €20,- uit dat budget. Het eventuele restant laten we staan en verdelen we aan het einde van de maand over de digitale potjes. Die €20,- gebruiken we gedurende de week voor resterende boodschappen of wat lekkers.

Dit doen we om nog wat meer grip te krijgen op hetgeen we uitgeven. En hoewel ik hou van digitale potjes, ben je je met contant geld echt meer bewust van wat je uitgeeft.

Wat overblijft van die €20,- verdelen we over spaarchallenges in een budgetbinder of bewaren we voor dagjes weg, cadeautjes, een extraatje voor de jongens, mijn nagels etc.

We doen dit voor de extra bewustwording. Ik vind sparen en besparen heel erg leuk, maar het helpt mij wel als ik dan letterlijk progressie zie, iets af kan strepen of, in dit geval, het geld fysiek in handen heb. We willen bewust niet veel contant geld in huis. Ik zou dat ook zeker niet adviseren, maar op deze manier combineer je online en offline met elkaar en behoud je de grip.

Ik denk dat we nu een leuke mix hebben gevonden wat betreft sparen. En ik blijf het zeggen ‘iedere euro is er één’. Deze portemonnee kocht ik overigens via Etsy en is van KB Craftings. Geen spon, wel heel enthousiast 😉

Betaal jij nog met contant geld? Klets mee in de comments hieronder.

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. Ilse
  28 september 2023 / 09:50

  Ik volg sinds een tijdje enkele YouTube-ers die aan cash stuffing doen en het fenomeen boeit me enorm. Zelf zie ik het niet zitten om steeds cash geld te pinnen en dat in allerlei mapjes te stoppen om het vervolgens weer terug te storten op mijn bankrekening (door lichamelijke beperkingen kom ik nauwelijks in fysieke winkels en kan ik dus niet cash betalen). Ik werk wel met digitale potjes en daar stuff ik in. Je wordt je inderdaad veel bewuster van geld en spaart hierdoor meer. Als je nog meer challenges zoekt, er staan er talloze in cash stuffing groepen op Facebook of op Pinterest

  • Marisca
   Auteur
   28 september 2023 / 10:29

   Het is ook een heel interessant fenomeen, al moet ik wel zeggen dat wij helemaal niet veel geld in huis willen hebben. Liever helemaal niets. Daarom is dit een laagdrempelige manier. Wel gaan we binnenkort beginnen aan de 100 enveloppen challenge. Hiervoor hebben we wel een binder gekocht, maar we gaan hem digitaal doen en in de binder stoppen we dan kaartjes. Toch de motivatie, maar zonder het contante geld.

 2. Chantal
  6 januari 2024 / 10:35

  Leuke portemonnee! Mag ik vragen waar je die hebt gekocht?

  • Marisca
   Auteur
   6 januari 2024 / 18:19

   Hoi,

   Dankjewel! Dit staat in het artikel 😉 Heb ik via Etsy gekocht.

   Groetjes,
   Marisca