Home + Moederdag tip | Doro 8031 smartphone!

Moederdag tip | Doro 8031 smartphone!

Precies een week geleden waren mijn moeder en ik in Utrecht. Terwijl de FC Utrecht fans door de binnenstad zongen op weg naar de bekerfinale in Rotterdam, liepen wij juist naast Kasteel Oudaen aan de Oudegracht. We waren namelijk uitgenodigd, samen met nog enkele andere bloggers en hun moeders, op een Moederdag high tea van het Zweedse telefoonmerk Doro.

De kans is groot dat de naam Doro je helemaal niets zegt, maar Doro is niet nieuw. Sterker nog, het merk bestaat al 40 jaar! Ik kom zelf uit de zorg en kende het merk vaag van naam vanwege de telefoons voor ouderen die zij op de markt hebben gebracht. Mobieltjes die speciaal zijn ontwikkeld voor blinden en slechtzienden bijvoorbeeld. Of juist vaste telefoons met grote knoppen. Kortom, Doro is een merk dat zich richt op een bepaalde doelgroep.

Maar ook ouderen willen steeds vaker een smartphone. Niet alleen omdat ze met hun tijd mee willen gaan, maar vooral ook om in contact te blijven met hun kinderen en kleinkinderen. Zij willen ook leuke foto’s ontvangen en willen die ook snel op de bank kunnen zien in plaats van een computer op te moeten starten. Daarnaast is veiligheid ook heel belangrijk, je wilt ook als oudere snel kunnen handelen als er wat aan de hand is.

Daarom heeft Doro een smartphone ontwikkeld. De Doro 8031 en deze is sinds een aantal weken ook in Nederland te koop. Tijdens deze high tea op deze geweldige locatie mochten wij kennis maken met deze smartphone. Ik was vooral heel benieuwd. Zou deze telefoon ook fijn in het gebruik zijn voor een jongere doelgroep? Wat zou mijn moeder hiervan vinden? Welke functionaliteiten zitten er op en wat biedt deze telefoon, wat een andere smartphone niet biedt?

Eenmaal bij Oudaen aangekomen werden we door middel van bordjes naar boven geleid. We kwamen terecht in een prachtige, oude zaal waar de tafel al gedekt was. Het was een klein gezelschap van bloggers en dat maakte dat het heel exclusief voelde. Dit zijn ook de momenten waarop je je des te meer beseft dat het allemaal wel heel bijzonder is wat je meemaakt.

We werden verwelkomt door mensen van Doro en kregen een korte, maar wel heel boeiende presentatie over Doro en in het speciaal over deze Doro 8031. Tussendoor mochten we genieten van al het lekkers dat op tafel stond.

Al snel kregen we een groene goodiebag en daar zat voor ons allemaal een Doro 8031 in! De telefoons waren al opgeladen en we konden ze ter plekke gaan testen en ondertussen onze vragen stellen.

Na een minuut was ik al super enthousiast! Sterker nog, ik zou deze telefoon zelf ook prima kunnen gebruiken. Dit zijn voor mij de grote voordelen en de dingen die opvielen aan deze smartphone:

 • Groot en vooral heel helder scherm;
 • Achterkant is niet glad waardoor de grip heel fijn is;
 • Heel fijne bediening, je ziet in één oogopslag waar je heen moet;
 • De telefoon volgt een kruimelpad. Je ziet dus in welk scherm je voor een bepaalde handeling zat, en je kunt dus weer terug;
 • Alarmknop aan de achterkant waar 5 noodnummers in kunnen worden gesteld. De tip is om als laatste nummer 112 te gebruiken;
 • De Doro 8031 werkt op Android dus je kunt gewoon apps downloaden;
 • Lange batterijduur;
 • Mooie fotokwaliteit;
 • Simlockvrij dus je hoeft geen abonnement af te sluiten als je dat niet wilt;
 • Doro manager app waar je als familielid de smartphone vanaf een afstand kan bedienen als men er niet uitkomt;
 • De prijs! Waar de meeste smartphones beginnen bij €500 kost deze €189,95!

Ja, wij zijn oprecht enthousiast over deze Doro 8031 en zijn er dan ook heel blij mee. De Doro 8031 is er in drie kleuren: zwart, wit/zilver en champagne. Je hoeft niet naar een speciaalzaak om hem te komen, want hij is ook verkrijgbaar bij Bol.com.

Dus moet jouw moeder of oma nu écht eens aan de smartphone? Hoe leuk is het dan om deze met het hele gezin aan haar cadeau te doen?

 

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

 

 

 

 

mamablogger, samenwerking, samenwerken, disclaimer

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *