Home + In 1,5 week heb ik deze drie boeken gelezen!

In 1,5 week heb ik deze drie boeken gelezen!

Ik ben gek op lezen, altijd al geweest ook. Als kind had ik al een heel grote collectie, maar helaas ben ik daar tijdens een verhuizing veel van kwijtgeraakt. Inmiddels zijn wij alweer een tijdje lid van de bibliotheek hier om de hoek. Deze is pas verkozen tot de beste bibliotheek van Nederland en ik vind het heerlijk er even rond te struinen. Al moet ik wel zeggen dat ik online ook weleens het één en ander reserveer en de boeken dan ophaal zodra ze voor me klaarliggen.

En hoe druk ik het ook heb, ik vind altijd wel tijd om even te lezen. Ik heb het soms ook echt nodig, juist in drukke tijden. Dan kan ik echt mijn hoofd leeg maken en in een andere wereld duiken. Afgelopen 1,5 week had ik opeens veel boeken en waren ook de gereserveerde er opeens. Ik had dus wat te doen 😉 Inmiddels zijn we dus 1,5 week verder en ze zijn alle drie alweer uit. Mijn moeder vroeg ‘hoe dan?!’, maar het waren gewoon leuke boeken.

Vandaag deel ik ze met jou en wie weet zit er nog iets leuks voor je bij om deze vakantie te lezen of om op je lijst te zetten voor de zomervakantie.

Boek 1: Ken je me nog? – Sophie Kinsella

Ik dacht dat ik alle boeken van Sophie Kinsella (van de Shopaholic serie) wel gelezen had, maar ik twijfelde bij deze. Ik nam hem daarom toch maar mee en ik had hem inderdaad nog niet gelezen.

Het boek gaat over Lexi die in 2004 gaat stappen met vriendinnen en het wordt een waardeloze avond. Haar vriend laat haar zitten, ze staan in de stromende regen te wachten op de taxi en tot overmaat van ramp is morgen de begrafenis van haar vader. Als ze wakker wordt is het opeens 2007, blijkt ze getrouwd én steenrijk te zijn, maar waar zijn haar vriendinnen en wat is er gebeurd in die afgelopen drie jaar? Hoe kan het dat haar leven er opeens totaal anders uitziet?

Het boek leest lekker weg en is grappig zoals alle boeken van Sophie Kinsella. Ideaal als je even je hoofd leeg wilt maken na een lange dag.

Boek 2: Lieve ik – Petra Kruijt

Polly en Hanneke waren op de havo de beste vriendinnen en onafscheidelijk. Als opdracht op school moesten zij een brief schrijven aan hun tien jaar oudere ik. Tien jaar na hun examen krijgen ze allebei hun brief thuis en ze moeten bekennen dat hun leven er niet uitziet zoals ze tien jaar geleden hadden gehoopt. Ook zijn ze elkaar uit het oog verloren. Ze zoeken elkaar op en tien jaar na de brief besluiten ze het heft in eigen handen te nemen en beginnen ze samen hun eigen modezaak. Maar ja, gaat dat lukken en hoe zal het met hun vriendschap gaan?

Dit boek heeft mij echt verrast! Het is een leuk boek, leest lekker weg en is ook realistisch geschreven. Ook dit is een heel fijn boek en echt een aanrader!

Boek 3:  Het meisje in de trein – Paula Hawkins

Dit is het boek wat ik had gereserveerd. Ik had er al een hoop over gehoord en wilde hem nu toch weleens lezen. Ik had hem in 1,5 dag uit.

Het is lastig om wat oer dit boek te vertellen zonder dat ik al iets verraad, maar ik doe een poging. Rachel zit iedere dag in dezelfde trein en de trein komt langs een blok huizen waarvan zij de mensen wel heel goed kent. Zij heeft daar een verleden en wat is haar relatie met een vrouw die in één van de huizen woont en opeens spoorloos verdwijnt?

Ik moet eerlijk bekennen dat ik er bij de eerste bladzijden niet zo goed doorheen kwam, maar op de één of andere manier ben je ook getriggerd en wil je perse verder lezen. Daarna zit je er helemaal in, vallen er steeds meer puzzelstukjes op zijn plaats totdat je bij het verrassende einde komt. Ook dit boek is een echte aanrader!

Dit waren dus de drie boeken die ik met je wilde delen. Ik breng ze straks terug en speur met Milan nog even naar nieuwe boeken.

Lees jij veel? En kende je deze boeken? Zo ja, ik ben benieuwd wat jij ervan vond! Laat het me weten in de comments hieronder.

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. 2 mei 2016 / 07:10

    Wow, zoveel boeken in zo’n korte tijd! Mij lukt dat echt niet. Ik krijg niet eens een boek per jaar uit. Vroeger verslond ik boeken bij de vleet, maar sinds ik op mezelf woon (nu 17 jaar) kom ik maar niet toe aan lezen. Heel jammer. Ik ben altijd druk met mijn gezin, bedrijf, vrijwilligerswerk, mijn blog en het huishouden. Hopelijk kan ik het lezen toch weer een keertje oppakken. Mijn boekenkast staat vol met grotendeels ongelezen boeken.