Home + Milans verjaardagscadeautjes| LEGO bonnen?

Milans verjaardagscadeautjes| LEGO bonnen?

Afgelopen vrijdag keek ik in mijn agenda, 18 september alweer. Ik realiseerde mij dat het nog precies een maand duurde voordat Milan vijf jaar wordt. Nu zijn weer bijna een week verder. De uitnodigingen hebben we bijna allemaal uitgedeeld (zondag nog één gewoon uitdelen en de rest gaat met de post) en zelfs de uitnodigingen voor het feestje zijn al uitgedeeld.

En nu krijgt hij volop de vraag wat hij wilt hebben voor zijn verjaardag. LEGO is tegenwoordig het antwoord, maar wat geef je iemand die met zijn collectie thuis wel een  LEGO winkel kan beginnen? Hij heeft al zo ontzettend veel! En dan wordt het straks ook nog eens december…

Toch heeft hij nog een grote wens op het gebied van LEGO en dat is het huis van de familie Simpson. Heel leuk, maar die kost wel €209,95. Hij kent de serie overigens niet, maar toen hij dat huis zag in de winkel was hij er helemaal gek van. Toch vind ik dit erg veel om zelf even cadeau te doen en daarom hebben we het er goed met Milan over gehad. Milan zou bonnen vragen voor zijn verjaardag en als het verschil redelijk is betalen wij de rest bij.

En ja, ik weet dat het misschien niet het leukste is om te geven aan een kind, maar ik heb dat nooit zo goed begrepen. Kijk, als een kind nog de peuterleeftijd heeft (of jonger is) koop je speelgoed of bijvoorbeeld een leuk boekje. Dat gebeurde voor Milan ook. Even overleggen met de ouders en klaar ben je.

Maar nu wordt hij ouder en hij is ergens voor aan het sparen. Dan is het toch juist leuk om daar een bijdrage aan te leveren? Dan heeft hij straks dat huis gekregen van een heleboel mensen die van hem houden. Mooi toch? Ik deed (en doe) dat voor mijn nichtjes en neefjes nog steeds. Met een bon of geld kunnen ze zelf iets leuks uitzoeken. En je kunt het dan altijd nog leuk inpakken als je het nog feestelijk wilt geven.

Ik ben wel heel benieuwd naar jullie mening. Zouden jullie bonnen geven of kies je dan toch liever voor speelgoed? Laat het met weten in de comments hieronder.

mama, blogger, mamablogger, blog,

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 Reacties

 1. Angelique
  24 september 2015 / 07:53

  Hoi marisca, 5 jaar alweer, ook die van jouw gaat hard zeg. 🙂
  En wat een mooi cadeau wil hij hebben. Wat wij bij Daan deden/doen, is aan hem vragen of hij ook wat kleinere cq goedkopere cadeautjes wilde uitzoeken. Omdat er ook mensen zijn die echt alleen een pakje willen geven.
  Vervolgens vragen we aan de rest geld, (bonnen niet meer, want dan krijg je ze van de Bart Smit, intertoys, toys ‘r us enz en dan kan je het hele bedrag nog niet gebruiken ?)
  Vervolgens niks tegen je kind zeggen en samen geld tellen (errug leuk) om te kijken of er genoeg is binnen gehaald???
  Succes! Groetjes van Angelique

  • 24 september 2015 / 08:09

   Ja gaat hard hè Angelique 🙂 Dat is trouwens ook een goed idee! En ja, hij kan nu al niet wachten totdat hij kan gaan tellen zodat hij weet of hij genoeg heeft. gelukkig is de dag erna herfstvakantie zo kan hij meteen naar de winkel als hij wel genoeg heeft haha. Dank voor je goede idee, zo heb ik er nooit over nagedacht trouwens!

 2. 24 september 2015 / 09:15

  Als een kind, ik heb er zelf vier, heel graag een groot en duur iets wil voor zijn of haar verjaardag heb ik er geen problemen mee dat ze om centjes en bonnen vragen of deze krijgen voor hun verjaardag. Ik denk dat ze zo beter de waarde van dingen leren kennen.

  Geld of bonnen geven omdat ze niet weten wat ze willen is bij mij daarentegen een no go bij jonge kinderen. Dan zal ik altijd op zoek gaan naar iets waarvan ik denk dat het bij het kind past.

 3. 25 september 2015 / 14:04

  Wat een leuk huis zeg! Je zou er zo in willen wonen als het echt bestond ; )

 4. 29 september 2015 / 14:51

  Ik vind het een erg goed idee, lego is gewoon duur en zo kan hij inderdaad krijgen wat hij graag wil