Home + Milans rapport en alles over het laatste jaar in de onderbouw

Milans rapport en alles over het laatste jaar in de onderbouw

Gisteren heeft Milan zijn rapport gehad. Ik kreeg foto’s van Pat doorgestuurd zodat ik hem al een beetje kon bekijken op mijn werk en ik kan er kort over zijn; we zijn hartstikke trots! We hadden geen gekke dingen verwacht, maar het is toch fijn om die bevestiging te krijgen. Hij is dus over, maar volgt fase onderwijs. Dat betekent dat hij het afgelopen half jaar in groep 4 zat en nu nog een jaar groep 4 zal doen. Hoe dat zit vertel ik je in dit artikel.

Om het half jaar een fase

Bij fase onderwijs heb je in de onderbouw om het half jaar een fase. Omdat Milan in oktober na de herfstvakantie begon met school kwam hij later binnen in fase 1. In januari bleef hij in fase 1 tot aan de zomervakantie. De knip is namelijk gelegd op begin oktober waardoor Milan er net buiten valt omdat hij op 18 oktober jarig is. Hij is overigens niet de oudste van de klas.

Hij zit nu in fase 7 en dat is vergelijkbaar met groep 4. Dat geldt ook voor fase 8. In het nieuwe schooljaar begint hij dus in fase 8 en die duurt t/m januari. Omdat je niet halverwege het schooljaar over kunt, gaat hij met zijn deel van de klas naar fase 8+. Ze krijgen dan een extra half jaartje een herhaling van de lesstof. In het begin vond ik dat best lastig omdat het zou lijken alsof hij dan was blijven zitten terwijl dat niet zo is. Nu zie ik er de voordelen van in, want dat betekent dat hij straks nog beter voorbereid naar groep 5 gaat (dan zijn er wel groepen) en dus ook ietsje ouder is als hij naar de middelbare school gaat. En dat kan in deze tijd denk ik helemaal geen kwaad.

Het laatste jaar in de onderbouw

Dit is dus het laatste jaar in de onderbouw en dat vind ik best lastig eerlijk gezegd. Het gaat “opeens” zo onwijs hard! Gelukkig is het nog niet zo ver en zit hij gewoon nog even in de onderbouw. Dat wordt nog wat als hij in groep 8 zit…

Hema_back to school_schoolspullen_schoolagenda_mamablogger_marisca_

Hij is dus over en we zien het nieuwe schooljaar weer vol vertrouwen tegemoet. De komende tijd zul je hier op Mamablogger veel toffe ‘Back to School’ blogs tegenkomen met tips, ideetjes en nog veel meer! Iedere week tenminste één en zo tellen we af naar het nieuwe schooljaar. Wedden dat jij nog nooit zo goed bent voorbereid?

Hebben jullie kinderen het rapport al binnen? Klets hieronder mee in de comments. En heb je nog vragen over bijvoorbeeld fase onderwijs? Laat het me vooral weten!

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Reacties

 1. Louise
  6 juli 2018 / 07:52

  Hier begint vandaag de zomervakantie HEERLIJK hier 2x een mooi rapport zowel bij de oudste als jongste
  Voor de jongste een speciaal jaar hij zit nu sinds 5 weken op het sbo net als zn grote zus.
  Maar gelukkig sluiten we dit schooljaar heel mooi en positief af met 2 blije kids

  • 6 juli 2018 / 20:57

   Heerlijk, geniet lekker van je vakantie en wat fijn dat jullie het schooljaar toch zo positief af hebben kunnen sluiten. Hebben jullie vast een pittige tijd achter de rug?

 2. Christine
  6 juli 2018 / 17:13

  Wat interessant om te lezen! Had nog nooit van fase onderwijs gehoord.. zo wordt je weer een hoop wijzer 😉

  • 6 juli 2018 / 20:50

   Haha, ik voorheen ook niet hoor 😉 Het is een goede lesmethode, en ze leren ook heel veel kinderen kennen op die manier wat vervolgens de saamhorigheid op school vergroot.