Home + Milan trad twee keer op in de schouwburg!

Milan trad twee keer op in de schouwburg!

Terwijl ik dit typ is het zondagavond. Milan en Floris liggen op bed en Milan droomt vast over de te gekke voorstellingen die hij vanmiddag heeft gespeeld 😉 Ook wij genieten nog na en bekijken alle foto’s en filmpjes die we hebben gemaakt en doorgestuurd hebben gekregen. Wat was het toch fantastisch! Genieten jullie een beetje met ons mee?

Musicalles

Vorig jaar september begon Milan met musicalles. Een hoop kinderen van school zaten er ook op en ik vond het wel wat voor Milan. Hij deed mee aan een proefles en was daarna meteen razend enthousiast, dit wilde hij ook! Van ons mocht hij natuurlijk en er was nog een plekje. Ik schreef toen al een blog over waarom musicalles zo goed is voor kinderen (klik) en na een seizoen kan ik zeggen dat ieder woord uit dat artikel van toen nog steeds klopt.

Het “jaar” is voorbij gevlogen en Milan heeft er een hoop van geleerd. Iedere week vond hij het een feestje om erheen te gaan en toen hij eenmaal de doorloop had gehad van deze voorstelling, kwam hij met een grote grijns naar buiten. ‘Dit wordt zó gaaf mama’, zei hij. En als je je kind zo ziet stralen ben je zelf ook gelukkig. Dat was voor mij de bevestiging; dit past echt bij hem en is zo goed voor kinderen.

Verder was het voor ons als ouders ook gezellig in de wachtruimte en heb ik Floris er heel wat flesjes gegeven. Ik grapte weleens dat dat het eerste uurtje per week was waar ik een beetje bij kon komen haha.

Peter Pan de musical

Het eerste half jaar werd er niet gerepeteerd. Ze oefenden vaardigheden, liedjes, deden spelletjes en leerden zo onbewust al heel veel. Dat werd ons wel duidelijk na een kijkles. Zo rond de feestdagen werd bekend gemaakt welke voorstelling ze gingen spelen en het werd Peter Pan. Milan deed auditie met een sinterklaasliedje (echt!) en kreeg de rollen ‘kind 14’ en ‘bosdier 3’. Hij was zo trots op deze rollen! Hij had ook eigen tekst en er werd thuis druk geoefend. Het was fantastisch om dat al die maanden te zien groeien.

De voorstelling

En vandaag (voor jullie afgelopen zondag) was het dan eindelijk zo ver; om 9.30 uur moest hij bij de artiesteningang zijn en om 12.00 uur begon de eerste voorstelling. Ik weet niet wie er zenuwachtiger was, hij of ik 😉 Het was vanaf de allereerste seconde genieten. En ja, ik weet dat alle moeders dat zeggen, maar het was zo goed in elkaar gezet! het decor, de rollen, de muziek (die er speciaal voor was geschreven), het was perfect!

Het zit erop!

En nu is het weer voorbij en hebben we tot na de zomervakantie de woensdagmiddagen vrij. Lekker, maar Milan zal het best gaan missen. En weet je, ik eigenlijk ook wel een beetje, want het waren leuke middagen. Middagen waarop mijn kind genoot!

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *