Home + Ik wilde niet dat Floris ’s nachts in zijn eigen bed zou slapen

Ik wilde niet dat Floris ’s nachts in zijn eigen bed zou slapen

Je knippert even met je ogen en voor je het weet is je baby alweer 8 maanden. Als ik heel eerlijk ben had hij ’s nachts al lang in zijn eigen ledikantje moeten slapen in plaats van in de co-sleeper. Al lang, maar ik stelde het steeds uit. Overdag sliep hij wel in zijn ledikantje, maar ’s nachts wilde ik hem nog graag bij mij houden…

’s Nachts in zijn eigen bedje

Natuurlijk hebben we hem wel een paar nachtjes laten wennen in zijn ledikantje en hoewel hij er heerlijk in sliep kon ik er maar niet aan wennen. Sterker nog, ik ging er constant uit om te kijken of het wel goed ging. Hij sliep dan natuurlijk heerlijk, maar lag bijvoorbeeld met zijn hoofd op het voeteneind. Geen idee hoe hij dat voor elkaar kreeg, maar voor mij was het een goed excuus om tegen Patrick te zeggen dat hij toch echt weer in de co-sleeper moest slapen 😉 Patrick was echter wat strenger en zei dat het nu echt tijd werd om hem te laten slapen in zijn eigen bedje. Uitstellen had echt geen zin meer.

Te warm

Het keerpunt kwam toen het vorige week zo warm was op onze slaapkamer. In de kamers van de jongens was het wat koeler dus het was fijner voor Floris om nu ’s nachts in zijn eigen bedje te slapen. Ik had geen keus en besloot dat dit dan maar het moment moest zijn.

’s Nachts ben ik drie keer bij hem gaan kijken en hoewel hij in de meest onmogelijke posities lag, lag hij wel heerlijk te slapen. Ik wat minder, maar dat geeft niet.

Hoe gaat het nu?

Eigenlijk heel goed! Het maakt Floris helemaal niet uit waar hij ligt en eerlijk is eerlijk, zijn ledikantje is natuurlijk ook veel ruimer. Ik kan mij voorstellen dat dat veel lekker ligt.

Daarnaast heeft hij in zijn ledikantje een mega goed matras en dat is niet te vergelijken met het matrasje van de co-sleeper. Ik ben er zelf nu ook wat aan gewend, maar zodra ik ’s nachts wakker word ga ik toch bij hem kijken. Al doet iedere moeder dat denk ik.

We hebben in ieder geval een betere slaper als dat Milan destijds was en dat maakte dat de overgang ook veel soepeler ging. Wat ook scheelde was dat Floris overdag al in zijn ledikantje lag. Hij was het dus gewend.

Hebben jullie gebruik gemaakt van een co-sleeper en vond je het ook lastig toen je baby toch echt in zijn/haar eigen kamer moest slapen? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Sandra
    12 juni 2018 / 07:42

    Uh ik ben zo’n moeder die dat niet doet s nachts kijken. 1 x bij Thijs gedaan en gelijk wakker en een uur in de weer geweest. Dus ik doe het niet meer?