Home + Milan heeft langer haar, is dat nu echt zo raar?

Milan heeft langer haar, is dat nu echt zo raar?

Ik weet het nog heel goed: toen ik zwanger was van Milan hoopte ik stiekem dat Milan donkere haartjes zou hebben. En hoewel Patrick en ik (ik vroeger) blond haar en was dat helemaal niet zo onlogisch, want aan mijn moeders kant van de familie heeft iedereen donker haar. Wat zeg ik, het is bijna pikzwart. Prachtig mooi, dik haar.

Ergens hoopte ik dus dat het een generatie over zou slaan en Milan ook gezegend was met donker haar, maar dat was dus niet zo. Sterker nog, toen hij er bijna was zei mijn knappe dokter (met lang haar overigens) dat hij kaal was!

Dat hij geen donker haar had was oké, maar kaal?!

Toen Milan er eindelijk was en wij hem goed konden bewonderen bleek hij niet kaal, maar hij was heel erg blond. Het duurde een jaar voordat het haar echt begon te groeien en nu hij 5 is heeft hij een prachtige bos blond haar wat her en der toch wat donkerder wordt.

En dan kom je op het moment dat je voor het eerst met je kind naar de kapper gaat en er wordt gevraagd hoe je het precies wilt hebben. We hebben het vanaf zijn tweede jaar wel netjes laten knippen zodat de lengte gelijk werd, maar ik wilde graag wat langer haar.

Het moet natuurlijk ook bij je kind passen, maar ik ben zelf niet zo van de stekeltjes of hanenkammen. Prima, toch?

Maar nu komt het: Milan wordt nu regelmatig voor een meisje aangezien!

Wat langer haar voor jongetjes is hip, zien we steeds vaker (ook bij de kinderen van BN-ers) en uitgerekend mijn kind voor een meisje aangezien. Mijn vorige kapster had er een perfect antwoord op ‘dat komt omdat hij zo knap is’. En ja, dat vind iedere moeder natuurlijk het goede antwoord ;-), maar soms, heel soms is het wel vervelend. Niet voor ons, maar voor Milan.

En dus vroeg ik laatst aan Milan wat hij wilde met zijn haar voordat onze kapster kwam. ‘Ik vind het mooi zoals het is mama’. ‘En het is hip’ voegde hij er nog lachend aan toe. Toen ik hem vroeg of hij het niet vervelend vond dat volslagen onbekenden hem weleens aanspreken met ‘zij’ of ‘haar’ haalde hij zijn schouders op en zei hij dat hij die mensen toch niet kende en ze anders een beter moesten kijken.

En toen dacht ik ja jongen, jij bent jij en het zou niet goed zijn als je jezelf nu al zou moeten veranderen omdat een ander nog zo lekker in hokjes denkt en het niet eens in diegene opkomt dat langer haar bij een jongetje ook prima kan. Dat is de juiste instelling. Blijf jezelf Milan, dan kun je nog heel ver komen!

En nu ben ik natuurlijk heel benieuwd naar jullie mening. Het haar van Milan lijkt een beetje op dat van de jongen op de foto hierboven. Wat vinden jullie ervan? Of hebben jullie zelf weleens een jongetje voor een meisje aangezien (of andersom) en hoe werd daar op gereageerd? Laat het me weten in de comments hieronder.

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 Reacties

 1. 13 januari 2016 / 06:52

  IK vind lang haar bij jongens prachtig maar het moet ze wel staan. ken ook jongetjes waar ik het niet mooi bij vind en die met korter haar leuker zouden zijn.
  Ik zie eigenlijk wel altijd of iemand een jongen of meisje is.

 2. 13 januari 2016 / 07:49

  Ik had voor ogen dat onze zoon ook wat langer haar zou krijgen. Leuke stoere Surfboy look zeg maar. Hou helemaal niet zo van kapsels met een tondeuse.
  Onze bijna 4 jarige zoon heeft nog steeds een babydons als haartjes. Niks langer model dus.
  belangrijkste is denk ik dat Milan zich gelukkig voelt. En zo te lezen is hij dat. Met zijn kleding kan je ook veel benadrukken.

  Als kind zijnde had ik stoere “jongens” kapsels en hield van jongensdingen….werd heel vaak als jongen aan gezien. Heb me op volwassenen leeftijd wel eens verwonderd over het feit dat ik er nagenoeg nooit mee werd gepest. Mijn vader heeft hier ook nooit moeilijk over gedaan.
  kortom: doe lekker wat jullie willen!

 3. Tara
  13 januari 2016 / 08:40

  Mijn oudste zoon (5) heeft ook lang haar en wordt voornamelijk door oudere mensen een meisje genoemd.

  Zowel ik als mijn zoon zelf, zeggen dan rustig; uhhh het is/ik ben een jongen.
  Soms zegt mijn zoon; jongens kunnen ook lang haar hebben.

  Mijn zoon zegt er geen last van je hebben en ik merk dat d mensen die het “verkeerd zien” en meer last van hebben dan wij.

  Ik laat zijn haar elke 6 weken bij punten en elke keer vraag ik hoe hij zijn haar wilt en altijd krijg ik het zelfde antwoord, ik wil geen kort haar, ik wil mijn lange haren.

  Foto’s van mijn zoontje staan op mijn instagram ( Taartjuh) mocht je benieuwd zijn.

  Bij mijn jongste zoon (bijna 7 maanden) begint het haar nu langzaam te groeien, ook hoop ik dat hij een mooie bos dik lang haar krijgt (tenzij het hem niet staat)

 4. 13 januari 2016 / 09:14

  Mijn middelste had tot zijn 10e zijn haren niet geknipt. Het was dus echt lang en stond hem erg mooi vond ik. Hij was er zelf ook blij mee, wilde het absoluut niet knippen. Hij werd ook vaak voor een meisje aangezien en vond het niet erg (en ik vond het een beetje suf want hij had wel echt zo’n jongenskoppie en van die stoere jongenskleren maar goed). Tot groep 8. Toen gingen de kinderen in de klas vervelend doen en voor het eerst trok hij zich er iets van aan. Hij heeft het toen kort laten knippen. Ik was heel bang dat hij er spijt van zou hebben maar nu een dik jaar later is hij nog blij met zijn korte haar. Klein broertje heeft overigens juist een kort koppie en wilt het niet lang. Ik ga dus zeker met je mee dat ‘het bij je moet passen’ en dat ‘je je er zelf goed bij moet voelen’.

 5. 13 januari 2016 / 09:21

  Ik vind langer haar heel leuk, maar het moet je wel staan. Bij mijn man staat zoiets bijv. helemaal niet. Als ik een jongetje kreeg dan zou ik ook even kijken hoe dat staat, dan zou ik ook voor lang haar gaan 😉 Lekker idd jezelf blijven hoor!

 6. 13 januari 2016 / 09:30

  Mijn zoon is bijna twee en sinds zijn geboorte veel haar
  Nu laten we het ook langer groeien
  Staat hem ook zo leuk

 7. 13 januari 2016 / 10:14

  Inderdaad: Milan, blijf wie je bent jongen! Dat gezegd hebbende: Damiën had ook langer haar. Mooie blonde krullen waar ik echt jaloers op was. En inderdaad is hij ook wel eens aangesproken met ‘ze’. Ik heb me er weinig van aangetrokken. Toen hij een jaar of 3 was kreeg hij een eigen willetje en wilde hij een hanenkam. Dus is het geknipt geworden. Niet direct een hanenkam waarbij de zijkanten helemaal kaal waren, maar wel korter aan de zijkanten en wat langer boven op.

  Ook mijn broertje had vroeger mooie, lange krullen en werd regelmatig voor meisje aangezien. Mijn moeder heeft het uiteindelijk wel in een jongenskapsel laten knippen maar altijd spijt van gehad. Overigens is mijn broertje nu de 30 gepasseerd en heeft dreadlocks die net zijn billen niet raken. Lang haar dus. Heeft er altijd wel ingezeten. 😉

 8. Diana
  13 januari 2016 / 11:18

  Zolang Milan en jij het leuk vinden… Niet afknippen 🙂 En de foto’s die ik gezien heb van Milan… Staat het hem erg gaaf..! Niks meisjesachtig aan..!

 9. Rebecca
  13 januari 2016 / 23:31

  Milan is duidelijk een ventje en ben het helemaal met hem eens: moeten ze maar beter kijken!
  Ik vind het tof en het staat hem leuk 🙂

 10. 22 januari 2016 / 11:33

  Ik vind lang haar bij jongetjes gewéldig, ik heb altijd geroepen dat ik dat super zou vinden voor mijn kids, ik vind het zoooo mooi! Maar wat blijkt, we hebben het een tijdje laten groeien, maar het staat ze gewoon niet, haha. Ze hebben er niet het hoofdje voor, vind ik, haha. Dus helaas, geen kids met lang haar maar gewoon lekker kort. Dat willen ze zelf ook graag. Ook goed! 🙂
  Ik vind dat vooral de haren van je kind zo moeten zijn zoals hij zelf wil…..en natuurlijk mag mama er ook iets van vinden of het een beetje mooi staat of niet 😉

 11. 30 januari 2016 / 23:59

  …En dan kan de voorzitter van de Club van Jongens met Lang haar natuurlijk niet achter blijven met een reaktie…
  De laatste post van Linda, dat is denk ik wel zo’n beetje hoe de ouders van onze leden er tegenaan kijken. Laat kinderen experimenteren en uitvinden wat ze zelf mooi vinden, en wat goed voelt.
  Tenslotte moeten zij ermee lopen, en een eigen stijl ontwikkelen is een deel (of een uiting, zo je wilt) van je identiteit.

  Kan natuurlijk ook leiden tot kort haar. Maar als je zoon gaat voor lang… kijk dan eens op onze site http://www.cjlh.nl
  Eeen gezellige landelijke jongensclub, gericht op ontmoeting en herkenning. Ouders welkom.

  Groet Maarten

 12. Pamela
  12 februari 2020 / 11:49

  Ik vind het hartstikke mooi. Mannen hebben altijd lang haar gehad. Heeeel lang geleden en in de jaren 70 en al die rocksterren. En nu met al die knotjes vind ik ook heel stoer. Nee hoor het is hartstikke mooi!! Ik doe dat met mijn zoon ook. Hij is nu 2,5 en der komt geen schaar in zn haar? voorlopig.
  Sws is het allerbelangrijkste dat je doet wat je leuk vindt. Want er wordt altijd wel wat gezegd of je nu lang of kort haar hebt. Dus je hebt er sws niks aan je rot te voelen want het is normaal dat iedereen een andere mening heeft.
  Zsm leren dat andere mensen zn mening over jou je nooit van je padje brengen is een groot pluspunt voor later??