Home + Mijn nieuwe project | Business Bloggen!

Mijn nieuwe project | Business Bloggen!

Ik vertelde afgelopen week al het één en ander over mijn plannen en dat wat ik het allerliefste wil doen: schrijven. Ik liet in foto’s al een heel klein beetje zien, maar vandaag kan ik jullie echt alles laten zien, want mijn nieuwe project is online: Business Bloggen!

Ik noem het mijn nieuwe project, maar dat is niet helemaal juist. Ik freelance al zo her en der en probeer zoveel mogelijk ervaring op te doen. Ik wilde al lang een website hebben voor deze werkzaamheden, maar ik had de juiste naam nog niet gevonden. En toen ik begin dit jaar ook wat tegenslagen had wat betreft gezondheid, schoven deze plannen naar de achtergrond. Een paar weken geleden kreeg ik een ingeving wat betreft de naam, de domeinnaam was nog vrij (gek, want het is een term die regelmatig wordt gebruikt) en ik ging aan de slag met de website.

De menukaart

Freelancen is niet nieuw en hoe kon ik nu opvallen tussen al die gevestigde tekstschrijvers? Ik moest daarom iets verzinnen om mij te onderscheiden en ook met dat idee liep ik al een tijdje rond. Bij veel freelancers vraag je een offerte op, maar ik wil gewoon dat een potentiële klant in één oogopslag ziet wat ik te bieden heb en wat dat kost. In een winkel zie je ook wat je betaalt voor een product en in een restaurant kies je iets van de menukaart en je leest daarop wat je daarvoor krijgt en wat dat kost. Zo ontstond het idee van mijn menukaart. Hoewel ik dat idee al een hele tijd had, was ook dit nog niet concreet. Ik besloot een opzet te maken nadat ik Business Blogger had geregistreerd en had als snel contact met Drukwerkdeal die het een leuk idee vonden en de menukaarten voor mij wilden drukken. Ze waren mooier dan ik dacht en van een ontzettend mooie kwaliteit! Tijdens mijn vakantie wil ik deze verspreiden en rondsturen.

En nu?

Ik ga de komende weken mijn strategie verder uitrollen en natuurlijk aan zoveel mogelijk mensen vertellen dat Business Bloggen bestaat 😉 Verder wil ik nog wat blogs toevoegen aan Business Bloggen en dan hopen we dat het balletje gaat rollen. Niet geschoten is altijd mis en de website kost mij nauwelijks iets. En dankzij Drukwerkdeal is het dus een relatief kleine investering, maar wel met grote doelen. Ik denk dat ik een uniek concept te pakken heb en hoop dat bedrijven dat kunnen waarderen.

Wat vinden jullie ervan? Ik ben heel benieuwd dus laat het me weten in de comments hieronder.

Liefs, Marisca

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Reacties

 1. 27 juli 2016 / 08:01

  Ik denk dat er wel wat inzit. Zou het zelf niet kunnen om binnen een week te kunnen beloven iets online te hebben nu met twee kids en een new born. Maar als jij het wel kan garanderen moet je dat zeker doen ! Ben benieuwd hoe het gaat. Enne ik kan je nu eindelijk stalken via whatsapp ofzo ?

  • 27 juli 2016 / 16:01

   Hi Astrid,

   Dat is denk ik ook een behoorlijk verschil; 3 kids waarvan 1 new born en ik heb 1 zoontje die al naar school gaat. Ik werk dan wel 20 uur, maar het scheelt enorm dat als ik eenmaal bezig ben, ik makkelijk schrijf en Milan heeft een continurooster waardoor ik ’s middags ook nog wat tijd heb. Goed plannen en dat lukt het zeker! En dat telefoonnummer, tja, ik heb er lang over getwijfeld, maar wil wel gewoon bereikbaar zijn. Ik dacht aan het voorbeeld van de man die wij bellen voor het riool of een andere klusjesman die heeft ook zijn mobiele nummer op zijn busje staan 😉 Maar jij mag mij altijd stalken hoor 😉

 2. Reb
  27 juli 2016 / 08:02

  Ik vind het idee helemaal gaaf.
  Bedrijven willen ook prijzen weten voordat ze verder kijken, logisch ook.
  Ook ik zit half in het zakenwereldje: mijn man heeft een eigen bedrijf en ik verzorg de PR van mijn werkgever.

  Ik heb twee vragen/opmerkingen:
  – kun je “je weet waar je aan toe bent”, niet beter veranderen in: “ronde berdragen: weten waar je aan toe bent.”
  Ik denk dat dit iets mooier staat.
  – plaatjes zijn mooi gekozen… Heb je bewust gekozen voor een afbeelding met een Starbucks logo? Vast wel, maar ben benieuwd naar de reden 🙂
  Veel succes met het bBloggen!

  • 27 juli 2016 / 16:11

   Dankjewel! Klopt hoor van die zin, maar het is niet fout en aangezien ik vaak schrijf zoals ik ook tegen iemand praat, paste dit er weer beter bij. En wat betreft Starbucks, ik denk dan vaak aan zakelijke afspraken daar en op de menukaart staat ook de tekst ‘drinken wij binnenkort een op koffie?’. Dat is eigenlijk de link. Verder is het herkenbaar en denken mensen er wel over na. En tot slot hoort op een menukaart ook wel iets te drinken en ik ben al om op te eten haha 😉

 3. Joke
  27 juli 2016 / 19:07

  Wens je veel Succes lieve Maris xxx

 4. 28 juli 2016 / 09:59

  Wat leuk! En ik vind je menukaart echt een goed idee zeg!
  Nu hopen dat de opdrachtgevers binnenstromen. Mocht ik ooit iets horen, dan zal ik ook aan je denken