Home + Met Friddo gooi je geen knustels en tekeningen weg

Met Friddo gooi je geen knustels en tekeningen weg

Iedere ouder met een kind op de basisschool herkent het dilemma; welke tekeningen en knustelwerkjes bewaar je en welke krijgen een enkeltje richting de prullenbak? Milan kreeg op de laatste schooldag voor de vakantie een superleuk plakboek mee van zijn juffen. Zij hadden de mooiste knutselwerkjes van de afgelopen twee jaar in de kleuterklas daarin geplakt en dat kreeg hij dus mee. Superleuk om in te kijken, maar ik moet heel eerlijk bekennen dat wij dat thuis niet doen.

Wij zijn heel erg gemakkelijk en bewaren alles in een plastic bak. Toch vinden we ook dat niet leuk en zouden we best allemaal plakboeken willen maken, maar ja, de tijd hè? Zeker als je meerdere kinderen hebt kan ik mij heel goed voorstellen dat je daar geen tijd voor hebt.

En toen was daar Friddo!

Wat is Friddo precies?

Ik zie Friddo als dé oplossing voor al die knutselwerkjes en tekeningen. Het principe is eigenlijk heel simpel en ik vraag mij dan ook altijd af waarom ik dat soort dingen niet bedenk 😉 Friddo is een app waar je de foto’s van alle kunstwerkjes in opslaat. Deze foto’s kun je voorzien van tags en een leuke omschrijving. Bijvoorbeeld iets wat je kind zei toen ‘ie het aan je gaf. En de tags zijn handig omdat je ze zo gemakkelijk terug kunt vinden. Denk aan de feestdagen bijvoorbeeld. Friddo bewaart deze foto’s veilig in de cloud zodat ze altijd toegankelijk zijn voor jou. En dat niet alleen, want straks is het ook mogelijk om via de app de knutsels  en tekeningen te delen met je familieleden. Dat is ook leuk voor familie die bijvoorbeeld verder weg woont.

Zet de foto’s in een album!

Nu vind ik het heel erg handig om foto’s in de cloud te hebben waar je altijd en overal bij kan, maar het is natuurlijk ook erg leuk om er dan toch een album van te maken. En nee, dan hoef je niet zelf te plakken zoals in het plakboek van Milan, maar via Friddo kun je de foto’s eenvoudig uploaden en er een fotoalbum van laten maken! Leuk om cadeau te geven, maar ook heel leuk om bijvoorbeeld één keer in het jaar te maken voor jezelf zodat je kinderen later op deze jaren terug kunnen kijken.

De app is er nu alleen nog voor de iPhone, maar er wordt hard gewerkt aan een app voor Android. Ik vind het echt een uitkomst omdat je soms wel foto’s maakt van die ene leuke tekening, maar die staat dan op je telefoon en met een beetje pech verdwijnt ‘ie op een gegeven moment weer, dat is echt zonde.

Nog een tip

Maak niet alleen foto’s van alle kunstwerken, maar ook van werkkaarten, stencils en de uitnodigingen voor verjaardagsfeestjes van vriendjes en vriendinnetjes. Ook dit is heel waardevol materiaal om te bewaren voor later.

Conclusie over Friddo

Wij vinden de app ontzettend leuk, handig en makkelijk in gebruik. Daarbij vinden we het een enorme meerwaarde voor ouders. De app is gratis (ook heel fijn), alleen voor het maken van het album betaal je een bedrag. Bekijk de website van Friddo voor meer informatie over de app.

 

Liefs, Marisca

 

 

 

mamablogger, samenwerking, samenwerken, disclaimer

 

 

 

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. 26 juli 2016 / 08:45

  Nog nooit van gehoord, maar het is wel de oplossing!
  Handig zeg, de app maar eens goed bekijken en downloaden.

 2. Reb
  26 juli 2016 / 11:08

  Ah, daar ga ik eens serieus naar kijken! Leuke tip!

 3. 9 februari 2017 / 18:00

  Superleuk dit! Ik heb net even gekeken, maar de versie voor Android is er nog niet. Hopelijk is die er wel tegen de tijd dat mijn dochtertje knutsels gaat maken, maar dat zal best, want ze is nu pas 12 weken oud 🙂