Home + Mijn marktkraam is opgeruimd en dit wat ik ermee verdiende…

Mijn marktkraam is opgeruimd en dit wat ik ermee verdiende…

Ik heb jullie iedere week op de hoogte gehouden van het hele JMK Blog Award avontuur. Voor degenen die het gemist hebben zal ik het nog even kort uitleggen. Ik was één van de drie finalisten die “streden” voor de JMK Blog Award van Jouw Marktkraam. Dit hield in dat wij gedurende drie weken lang onze spullen mochten verkopen in een Jouw Marktkraam vestiging bij ons in de buurt. Ik woon vlakbij de vestiging in Gouda dus het was vanzelfsprekend dat ik daar mijn kraampje op ging bouwen.

Terwijl het hele land genoot van de hittegolf en lekker op een terrasje zat, was ik bij ons boven spulletjes aan het uitzoeken en aan het prijzen. Daarna werd alles in de bakfiets geladen (en Milan moest er ook nog in!) en bouwden we de marktkraam op.

De andere twee meiden deden uiteraard hetzelfde en één van hen deed dit wat later dus zij is nog lekker aan het verkopen. We weten dus nog niet wie er gewonnen heeft.

Wat was mijn doel ook alweer?

De drie weken vlogen voorbij en iedere week ging ik erheen om mijn kraampje netjes te maken en bij te vullen. Ondertussen kon ik via de Jouw Marktkraam app bijhouden voor welk bedrag ik al had verkocht. Iedere avond na het eten even spieken. Zelfs Patrick was nieuwsgierig en keek tussendoor ook nog even stiekem 😉

Afgelopen dinsdag was het alweer tijd om mijn kraampje leeg te halen. Ik had er nog wel een week bij gewild, want het was echt ontzettend leuk! De spullen die ik niet meer mee naar huis wilde nemen mocht ik daar laten. Die gaan in de kraam waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat. De rest nam ik weer mee.

Ik had van tevoren bedacht dat ik er minimaal €100 mee wilde verdienen. Oktober is een dure maand met Milans verjaardag, dus we zouden het er mooi bij kunnen leggen. Uiteindelijk was het totale bedrag €109,50! Een heel mooi bedrag in drie weken en zeker met de hitte die we hebben gehad!

Wat zijn de voordelen van Jouw Marktkraam?

Ik heb nu drie weken mogen ervaren hoe Jouw Marktkraam werkt en weet nu ook wat wel en niet werkte bij mijn kraam. Dit zijn wat mij betreft de voordelen van het huren van een kraam bij Jouw Marktkraam.

 • Je spullen staan veilig en droog
 • Je hebt er weinig omkijken naar
 • Je prijst van tevoren je spullen en hebt geen last van mensen die afdingen etc.
 • Je kunt eenvoudig de verkoop bijhouden in de app
 • Een gezellige sfeer in de winkel
 • De volledige vrijheid om je kraam in te richten zoals jij dat wilt
 • Je kunt zowel nieuwe als tweedehands spulletjes verkopen
 • Je kunt de kraam huren zo lang je zelf wilt
 • Je wordt netjes gebeld bij vragen

Wat verkocht er goed en wat juist niet?

Een schot voor open doel, maar we hadden LEGO® dubbel en die doosjes zaten nog dicht. Deze waren in de eerste week allemaal al verkocht. Verder liepen de interieur spulletjes ook heel goed net als boeken. Ik had verwacht dat de nieuwe spulletjes juist beter verkocht zouden worden, maar dat was juist niet zo. Het liep wel, maar minder goed dan ik had verwacht.

Ik had nog wat kleding van Milan wat ik niet in een pakket had verkocht omdat ik dat niet zo de moeite waard vond, maar ook dat liep goed.

Toch denk ik dat dat per vestiging kan verschillen. Wat ook hielp was het prijzen in hele euro’s, dat maakt het lekker overzichtelijk.

Wij vonden het heel erg leuk om mee te doen met deze wedstrijd en nu is het afwachten wie er gewonnen heeft. Volgens Milan hoef ik echt niet te verwachten dat ik die camera win (en hij heeft vaak wel gelijk!), dus dat geeft de burger ook geen moed 😉 Nee hoor, we gaan het zien. Het zou leuk zijn en hij is heel erg welkom, maar ook dit was heel erg leuk!

Ik heb er zeker geen spijt van dat ik mij heb opgegeven voor de wedstrijd en zal er zeker vaker komen, maar ik kwam er al. Ik heb nu alleen gezien dat het aanbod heel snel kan wijzigen dus zal er zeker vaker even binnen lopen.

Mocht je zelf nog spullen hebben die je wilt verkopen zou je echt even moeten kijken of er een Jouw Marktkraam vestiging bij jou in de buurt zit. Het is het proberen zeker waard!

Liefs, Marisca

WaBewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. 9 oktober 2016 / 18:47

  Leuk om zo wat meer te weten te komen over hoe het er bij jouw markt kraam aan toe gaat. Ik heb er laatst over nagedacht om ook daar de spullen uit mijn sieraden tijd te gaan verkopen. Ik heb nog zoveel spullen liggen… en de winkel zit vlakbij ook best handig.
  Ik hoop dat je wint, zal voor je duimen!

 2. Opruimertje
  10 oktober 2016 / 12:02

  Even een heel kritisch nootje
  Je hoefde nu geen kraamhuur te betalen toch??
  Maar trek dat bedrag er eens af ………

  • Paul
   10 oktober 2016 / 12:55

   Huurprijs per week is €30,-
   Dus 3 weken is 90 euro – 109 = 19,- euro wist in 3 weken tijd.

   Het is niet veel maar het ruimt thuis wel op.

  • 10 oktober 2016 / 13:03

   Nee, klopt ik hoefde als deelnemer de huurprijs niet te betalen. Ik ken echter mensen die heel succesvol een kraam hebben gehad met de huurprijs er vanaf gerekend. het ligt er ook maar net aan wat je verkoopt en voor welke prijs. Ik heb zelf 5 jaar lang een webshop gehad en op diverse markten gestaan waar ik voor een klein kraampje ruim over de €100 moest betalen. En daar stond ik dan in weer en wind en ’s middags moest alles weer mee. Dit is dan vele malen voordeliger en je moet je ook realiseren dat er hier wel mensen staan die het voor je verkopen. En ook de huur van een pand moet betaald worden.

   Het is een afweging die ieder voor zich moet maken, maar het kan zeer zeker lonen!