Home + 10x waarom spijkerjasjes onmisbaar zijn in de garderobe van je kinderen

10x waarom spijkerjasjes onmisbaar zijn in de garderobe van je kinderen

Ik ben verslaafd aan spijkerjasjes voor Milan. Ik kocht er één toen hij ongeveer een jaar was en sindsdien heeft er altijd minstens één aan zijn rek gehangen. Ik koop de jasjes niet nieuw en heb er ook nog nooit één voor Mamablogger ontvangen (dit is dus geen advertorial ;-)), maar ik koop ze, op die eerste na, altijd tweedehands. De reden hiervoor is dat ik ze juist mooier vind als ze al zijn gedragen. Het denim krijgt dan een bepaalde kleur en er zit voor mijn gevoel dan echt leven in zo’n jasje.

De eerste die ik tweedehands kocht, kocht ik via Marktplaats van mensen die hier vlakbij woonden. Het was er één van Vingino en ik betaalde er toen €12,50 voor dacht ik. Je hebt hem misschien weleens voorbij zien komen in Milans outfits, want ik trok hem Milan vaak aan. We hebben er heel lang plezier van gehad en toen hij echt te klein werd hebben we hem weer verkocht.

Toen ik laatst twee jasjes scoorde voor €2 per stuk in een tweedehandswinkeltje én er van de week één scoorde op de kinderkledingbeurs besefte ik mij dat ik drie jasjes had voor in totaal €8! En dan was er ook nog één van Ralph Lauren en één van Gant. En nee, het gaat niet perse om de merken, maar ik heb wel heel veel plezier van het feit dat ik van die gave koopjes heb kunnen vinden. Dan zou het juist zonde zijn om nieuwe te kopen.

Omdat Patrick die liefde voor spijkerjasjes niet deelt met mij en zich afvraagt waarom we er zoveel nodig hebben kwam ik op het idee om deze blog te schrijven.

Want nee, je hebt er geen drie nodig (al begrijp ik het natuurlijk wel als je dat doet haha), maar een spijkerjasje is echt onmisbaar in de garderobe van je kind!

10x dit is waarom een spijkerjasje onmisbaar is in de garderobe van je kind

 1. Ze zijn tijdloos. Het maakt niet uit hoe oud het jasje is, ze kunnen altijd. Daarom kun je ze ook gemakkelijk bewaren voor een eventueel volgend kind.
 2. Tweedehands zijn ze vaak nog mooier én vind je de meest bijzondere exemplaren voor heel kleine prijsjes!
 3. Je kunt ze volledig customizen. Met patches of textielstiften, maak je in no time een exclusief jasje!
 4. Een spijkerjasje kan bij iedere outfit, ze zijn zo lekker makkelijk te combineren.
 5. Ideaal voor in het voorjaar! Bodywarmer erover een sjaal om en daarna een lekkere boswandeling maken.
 6. Wordt het mooi weer, maar is het ’s morgens nog te fris? Ook dan is een spijkerjasje ideaal.
 7. Als de mouwen te kort worden kun je ervoor kiezen deze eraf te knippen en dan heb je nog een heel stoer spijkergilet. Je hebt er dan ook langer plezier van.
 8. Een spijkerjasje maakt iedere outfit net even wat leuker. Het geeft net dat beetje extra.
 9. Het geeft niet als de mouwen wat korter worden. Gewoon de mouwen omslaan, een shirt met lange mouwen eronder en het staat hartstikke stoer.
 10. Er is geen enkel kledingstuk dat zo herkenbaar is en er is in zoveel verschillende uitvoeringen. Ook al heb je er vier, door de wassingen en stiksels zijn ze alsnog heel anders en ziet een outfit er ook weer anders uit.

Kortom, ik ben een enorme fan van spijkerjasjes voor kinderen 😉 Ik ben heel benieuwd of ik de enige ben of herken je het wel? Laat het me weten in de comments hieronder.

Liefs, Marisca

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. Esmee
  7 oktober 2016 / 21:58

  Heb je dan spijkerjasje met stretch? Ik vind ze soms zo stug..

  • 8 oktober 2016 / 09:23

   Nee, ze zijn wel zonder stretch. Dat is nog een voordeel van een spijkerjasje tweedehands kopen, want die zijn niet meer zo stug. Milan heeft er in ieder geval nooit last van gehad.

   • Esmee
    8 oktober 2016 / 13:36

    Ik ga ook eens kijken op MP; -)