Home + Mijn baantjes van vroeger!

Mijn baantjes van vroeger!

Nu ik een beetje aan het nadenken ben over mijn werkdoelen voor komend jaar, moest ik ook weer even terugdenken aan de baantjes die ik heb gehad. Waar het nu heel normaal is om op je 15e of 16e aan je eerste baantje te beginnen, begon ik al op mijn 13e. Dat kon toen ook nog, want nu zijn de regels veel strenger. Voor mijn gevoel heb ik ook altijd gewerkt en ik deed dat dan ook graag. Ik wilde graag geld verdienen om lekker te kunnen shoppen. Later heb ik zelf mijn opleiding en rijbewijs betaald en dat voelde toen best stoer.

Het gekke is dat ik zo’n beetje ieder jaar wel iets anders wilde worden en niets van dat alles is het ook daadwerkelijk geworden. Logisch, want ik werk volledig in de online communicatie en dat was toen niet iets waar je bij stil stond.

In ieder geval heb ik een hoop gedaan waar ik ook heel veel van heb geleerd. Een ’trip down memory lane’ dus. Ga je mee?

13 jaar | vakken vullen en stiekem achter de kassa bij C1000

Het was niet de bedoeling dat ik op mijn 13e ging werken, maar ik had een vriendinnetje in dat dorp wat er werkte. Twee uurtjes per dag vakken vullen en dan maar voor een maximaal aantal uren per week. Ik wilde graag een stereo en vroeg deze aan mijn ouders. Die zeiden een beetje voor de grap dat ik daar maar voor moest werken. Nou, prima toch? Via dat vriendinnetje regelde ik dat baantje en voor ik het wist stond ik er ook vakken te vullen. Mijn moeder en haalde en bracht mij iedere keer, want ik mocht er niet alleen heen. Totdat ze me op een dag achter de kassa zag zitten. Dat moest van mijn werkgever en ik moest dan tegen klanten zeggen dat ik 16 was. Ja, dit is echt gebeurd. Nadat mijn moeder dit zag ben ik er niet meer geweest. Dit kon namelijk echt niet! Ik bleek er overigens wel goed in te zijn, want ik scheen maar een kwartje kasverschil te hebben gehad. En dat voor de eerste keer! Die stereo heb ik net bij elkaar kunnen verdienen… Dat dan weer wel 😉

15 jaar | de boekhandel

Daarna was het even rustig en op mijn 15e ging ik werken bij de boekhandel in de stad. Dit was echt ontzettend leuk en gezellig. Al die buitenlandse kranten, de Harry Potter boeken die toen een enorm succes waren en het contact met de andere winkeliers, het was echt een leuke tijd. Ik werkte er zo vaak als ik kon, maar wilde toch iets heel anders gaan doen…

16 en 17 jaar | De Albert Heijn

Ik wilde namelijk bij de Appie gaan werken! Wat een onwijs leuke tijd heb ik daar gehad zeg! We waren een heel leuke en grote club jongeren en werkten er hard. Op de koopavonden aten we met elkaar en mochten we eten uit de winkel halen. Na sluitingstijd werkten we vaak nog een paar uurtjes door, want dan kwam de vrachtwagen met nieuwe voorraad. De muziek ging keihard en wij werken en lachten nog even door. Op zaterdag nam iedereen een extra tas met kleding mee, want na het werk mochten we een kratje bier (18+ dan hè) uit de winkel halen en wat chocolade en chips. Ondertussen kleden we ons om en ruimden we op om daarna naar de discotheek in Reeuwijk te fietsen. Er ontstonden relaties, er zijn er zelfs een aantal getrouwd (en alweer gescheiden ;-)), maar bovenal was het echt een onwijs leuke club en hebben we er een geweldige tijd gehad.

Ik heb heel even een uitstapje gemaakt naar een kapsalon, omdat ik dacht dat ik kapster wilde worden. Na een week heb ik mijn leidinggevende bij de Appie gebeld en gevraagd of ik terug mocht komen. Diezelfde dag ging ik mijn schort weer halen (ik stond bij de vleeswaren) en ging ik weer terug. Diezelfde leidinggevende schreef wel in mijn contract toen dat ik niet meer met de jongens (lees: collega’s) mocht zoenen 😉 Wat hebben we veel gelachen in die tijd en wat kon er toen nog een hoop. Nu is dat waarschijnlijk niet meer zo, maar we werkten hierdoor wel ontzettend hard. Albert Heijn was goed voor ons, wij zagen dat en wilden dat niet kwijt. Als we extra moesten werken deden we dat graag, juist omdat de sfeer zo goed was.

17 tot 18 jaar | C&A

Toch ging ik met pijn in mijn hart een andere kant op. Ik kwam van school en wist niet zo goed wat ik wilde. Daarom nam ik een tussenjaar en haalde ik mijn detailhandel papieren met een BBL opleiding bij C&A. Ook C&A was een enorm goede werkgever en ze hebben we heel veel kansen gegeven. Mijn collega’s zaten zelfs in de kerk op de begrafenis van mijn vader, en dat op een drukke zaterdag! Ik werkte er achter de kassa, maar ook bij de klantenservice en op de kinderafdeling. Als de etaleur er niet was mocht ik haar werk overnemen en was ik verantwoordelijk voor de etalages. Ik werkte ook veel op de kinderafdeling en later mocht ik zelfs de kluis beheren met nog een collega. Alles is nu veranderd, maar ik vond die verantwoordelijkheid wel heel fijn. Het vertrouwen dat ik kreeg deed mijn zelfvertrouwen heel erg goed!

Ik heb er veel geleerd en ondertussen ben ik begonnen met mijn opleiding SPW-4. Hiervoor ging ik stages lopen en werken in een zorgcentrum.

18 tot 20 jaar | Vakantiewerk in het zorgcentrum

Ik deed hier, naast mijn stages, veel ervaring op en ik vond dit eigenlijk best leuk. Ik zag mijzelf dit eerder echt niet doen, maar ik vond het geweldig. Op mijn 20e kreeg ik hier een vaste aanstelling nadat ik mijn diploma had gehaald.

20 tot 28 jaar | Activiteitenbegeleider

Ik heb er 8 jaar gewerkt als activiteitenbegeleider, maar zoals ik laatst al vertelde wilde ik op een gegeven moment echt wat anders. Dit kon binnen dezelfde organisatie! Ik ben nu bijna 31 en werk nog steeds voor deze organisatie, maar nu als medewerker digitale communicatie.

Voor nu ben ik op plaats van bestemming, maar wie weet wat er nog gaat komen… Wie van jullie heeft een soortgelijk baantje gehad? Laat het me weten in de comments hieronder!

Liefs, Marisca

 

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. 10 november 2016 / 12:36

    Wat leuk om te lezen! Dat zoenen whaha. Dat is mij ook wel eens buiten werktijd gebeurt lol.

    Ik had onder andere baantjes bij de Zeeman, Pizzeria, Bar, Mc´Donalds, Kfc, en in een dicotheek als cocktailshaker. Toen had ik nog een mooi figuurtje met maat 36 Whahaha. Tijden veranderen.