Home + Met deze 10 items heb jij altijd een cadeautje in huis!

Met deze 10 items heb jij altijd een cadeautje in huis!

Over twee weken is het weer moederdag en misschien willen de kinderen wel wat knutselen voor je. En ja, ik weet dat een oma geen moeder is van je kinderen, maar ik wilde voor Moederdag ook altijd iets voor mijn oma maken en datzelfde geldt voor Milan. Daarnaast zijn er nog talloze redenen te noemen om te zorgen dat je altijd genoeg spulletjes in huis hebt waar je cadeautjes mee kan maken. Wij hebben inmiddels een knutselkast en deze items hebben er al meer dan eens voor gezorgd dat wij altijd een cadeautje in huis hebben!

Het leuke aan dit soort items is dat ze nauwelijks iets kosten en je kunt er, met een beetje hulp van Pinterest, de leukste dingen mee maken. Dus of je nu een cadeautje voor de juf maakt, voor opa en oma of voor een vriendin, ze zijn onmisbaar!

Lees je mee?

Met deze 10 items heb jij altijd een cadeautje in huis

 1. Labels
  Ik ben gek op die kartonnen labels voor aan een cadeau en gebruik te dan ook altijd. Niet alleen voor mijn visitekaartjes, maar juist ook voor aan een cadeautje. Ik koop ze meestal bij Xenos, maar de bruine kartonnen vind ik vaak weer bij HEMA. Ik heb ook houten en die kocht ik weer bij Wibra. Ik vind het leuk om er een tekst op te stempelen in plaats van te schrijven.
 2. Stempels
  En dat brengt mij meteen op de volgende: stempels! Ik heb een tijdje terug bij de HEMA van die letter stempels gekocht die eruit zien als oude typemachine letters. Altijd goed!
 3. Kaarten
  Blanco kaarten. Vooral de bruine zijn favoriet. Ik haal deze altijd bij Action.
 4. Rietjes
  Je hebt bij Action, Big Bazar en nog veel meer van dat soort winkels, heel leuke rietjes. In combinatie met de blanco kaart en de stempels, maakte ik deze kaart.

   

 5. Washi tape
  Of je nu een telefoonhoesje nog leuker maakt, of er een muur mee op wilt pimpen. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het met washi tape. Zowel HEMA als Action verkoopt leuke printjes. Ik zorg altijd dat ik verschillende breedtes in huis heb zodat je alle kanten mee op kunt.
 6. Potjes/kleine weckpotjes
  Deze koop je voor een prikkie bij Action. Bij normale potjes kunt je de deksel in een andere kleur spuiten en een plastic diertje erop plakken en die in dezelfde kleur spuiten. Kijk maar eens op Pinterest. De potjes kun je vullen met waxinelichtjes, chocolaatjes, snoepjes of kleine, lieve briefjes. Even leuk inpakken, label eraan en je hebt een leuk aardigheidje! Ook leuk als traktatie voor de juffen op school.
 7. Plastic diertjes zoals dino’s
  Niet alleen leuk op een potje, maar als je ze bijvoorbeeld zilver spuit en ik een zakje doet heb je een heel leuk, klein cadeautje voor bijvoorbeeld een ziek kindje. Je kunt ze ook in een uitdeelzakje doen voor een feestje. Een zakje met die plastic diertjes kost bij de Action zo’n €1,50 en dan heb je er een stuk of 8.
 8. Verf/spuitbus
  Zorg dat je altijd een paar tubes of potjes hebt met mooie kleuren verf en een spuitbus in goud en zilver. Kun je heel leuke dingen mee doen! Zo kocht ik vorig jaar twee houten vogelhuisjes bij Wibra en liet ik Milan die zelf verven voor de juffen. Cellofaan er omheen, leuk lint en een label en je hebt een heel leuk cadeautje!

   

 9. Notitieboekjes
  Koop een paar notitieboekjes met een harde kaft en beplak deze met een mooie plakfolie. Schrijf er iets in voor degene aan wie je hem wilt geven en pak hem weer leuk in. Wedden dat diegene er heel blij mee is? Ik maakte bijvoorbeeld een marmer notitieboekje.
 10. Papier
  Tot slot kun je niet zonder papier. Zorg voor leuk papier met printjes, gaaf inpakpapier, oude kranten uit het jaar ……., plakfolie etc. Papier in de breedste zin van het woord dus. Niet alleen om in te pakken, maar ook voor leuke berichtjes, plak er een foto op etc. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Verder zijn items als lint en touw onmisbaar en bij HEMA verkopen ze fantastische cadeau tasjes. Die heb ik ook altijd in huis. Verder zijn waxinelichtjes er leuk om te beplakken met washi tape en theezakjes in een potje met wat chocolaatjes zijn ook erg schattig. Niet in één potje proppen natuurlijk 😉 maar je begrijpt me vast wel.

Welke items zijn voor jou onmisbaar en heb je nog leuke tips? Laat het me weten in de comments hieronder.

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. 24 april 2016 / 10:45

  Hier ook altijd veel knutsel spullen in huis en het komt altijd van pas. Als ik in de action sta en iets mee wil nemen, dan denk ik wel eens moet ik dit wel doen? Vaak doe ik het toch en komt het altijd van pas.
  Die notitieboekjes met marmer vind ik wel heel gaaf, dat krijg je wel netjes geplakt dan.

 2. 24 april 2016 / 13:48

  Helemaal eens met deze spulletjes! Meeste hebben wij ook in huis. Zo kun je altijd wel iets moois knutselen.