Home + Met agenda en bullet journal alles op orde in 2023? Ik geef tips!

Met agenda en bullet journal alles op orde in 2023? Ik geef tips!

2023 staat voor de deur en ik weet niet hoe het met jullie zit, maar dit jaar was voor mij het jaar om meer grip op bepaalde zaken te krijgen. Eigenlijk op twee dingen: mijn gewicht en op geld. En dus besloot ik er dit jaar écht werk van te maken. Ik ging aan de slag met mijn gewicht door middel van de hypnose maagband en Pat en ik gingen aan de slag om bewuster met ons geld om te gaan. Dit alles hield ik bij op planners, in de notities van mijn telefoon etc. Het gevaar is dat je dan overal lijstjes hebt en alsnog het overzicht verliest. Hoe je dan in 2023 wel alles op orde krijgt en houdt? Ik geef je tips!

Koop alvast een agenda

De eerste afspraken van 2023 zijn al gemaakt. Koop daarom alvast een agenda voor het nieuwe jaar en noteer die afspraken ook in een digitale agenda. De gewone agenda ligt bij ons op het kastje in de hal. Deze ligt open en iedere keer als we er voorbij lopen, worden we geconfronteerd met onze to do’s en afspraken. We hebben ook een familieplanner in de keuken, maar daar lopen we minder vaak voorbij. In de agenda in de hal zetten we van alles. Denk hierbij aan het volgende:

 • Wanneer de jongens gym hebben;
 • Andere schoolafspraken;
 • Dat we niet moeten vergeten ze wekelijks in te schrijven voor het sporten;
 • Wie het vriendenboekje van Floris heeft (anders vergeten we dat haha);
 • Dat ik moet pinnen voor onze hulp in de huidhouding;
 • En ga zo maar door. Alles wat relevant is.

Zonder deze agenda zou ik echt een hoop vergeten. Wij moeders hebben namelijk een hoop aan ons hoofd ?.

Een bullet journal voor al het overige

De laatste tijd merk ik dat mijn hoofd soms behoorlijk vol zit. Zo vol, dat ik er soms echt last van heb. Het helpt mij dan om alles te ordenen met lijstjes. To do’s, maar ook hou ik mijn gewicht en uitgaven bij. En wat dacht je van blog ideeën en ideeën voor mijn werk? Als ik mijn gedachten niet kan ordenen, loopt alles door elkaar. Met een bullet journal voorkom je dat. Hierin kun je niet alleen al je lijstjes kwijt, maar je kunt er ook trackers in maken. Bijvoorbeeld om je gewicht of spaardoel mee bij te houden. Het is niet alleen functioneel. In een bullet journal kun je ook je creativiteit kwijt. En dat helpt je dan weer ontspannen. Win-win!

Maak haast wanneer je tijd hebt, dan heb je tijd wanneer je haast hebt

Dit zei een collega van mij een tijd geleden en dat vond ik zo’n goede gezegde. Dit is inmiddels mijn lijfspreuk als het gaat om mijn werk. Noteer je ideeën, werk ze vast een beetje uit en zet concepten klaar. Tenminste, in mijn werk is dat relevant. Het geeft een goed gevoel wanneer je ruim van tevoren al het één en ander klaar hebt staan. Ook dat geeft een gevoel van controle en grip. En ik wil dit gezegde op een tegeltje op mijn werkkamer ?.

Als je het ergens noteert, dan helpt je dat al in het behouden van structuur en overzicht. En daar houden we van! We moeten al zoveel, laten we het dan leuk houden voor onszelf. Hoe zorg jij dat je overzicht en grip houdt op alles wat je moet doen en moet onthouden? Klets mee in de comments hieronder of op de socials van Mamablogger.

liefs

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

 1. Christine
  15 november 2022 / 05:19

  Grappig, juist een papieren agenda zorgde voor zoveel onrust vorig jaar, dat ik ben overgestapt op digitaal en dat bevalt me heel goed! Tot vorig jaar wilde ik alles bijhouden op papier, maar vergat ik de papieren agenda wel eens fysiek mee te nemen waardoor ik soms achter de feiten aanliep.
  Ik herinnerde me toen dat jij wel eens een blogpost had geschreven over veelgebruikte apps op je telefoon en dat daar een agenda tussen zat. Ik zette deze op mijn telefoon en vroeg Jonathan hetzelfde te doen. En waar het in eerste instantie natuurlijk even wennen was, kreeg ik al gauw door hoe handig het is om een digitale agenda te hebben, al is het alleen al omdat je je telefoon eigenlijk altijd bij je hebt (geen vergeten afspraken dus meer hier!) en je bij afspraken ook zoveel notities erbij kunt zetten als je wilt (waar je op papier uiteraard gelimiteerd bent) en direct schermafbeeldingen of links van internetpagina’s kunt toevoegen met extra info bij een afspraak. Niet meer bijvoorbeeld ter plekke zoeken in je inbox naar een mail voor een QRcode bij een online reservering, maar deze direct klaar zetten bij een afspraak is zo handig, zeker wanneer die afspraak verder weg ligt!
  En de optie memo’s is ook helemaal ontdekt voor lijstjes. Zo handig om lijstjes te maken waarin je internetlinks toevoegt, iets wat op papier nogal een uitschrijfwerk is ?
  Toch heb ik voor 2023 een agenda gekocht. Maar dan eentje om voor onze oudste inzichtelijk te maken wat er in een maand staat te gebeuren (meer een klapper met maandoverzichten dus). Een zwak voor stationary blijft er denk ik altijd in zitten dus mooie agenda’s blijven lonken, maar praktisch bezien ben ik helemaal om en dol op de digitale agenda ?