Home + Klussen in je huis? Zo kom je van het afval af!

Klussen in je huis? Zo kom je van het afval af!

Ga je klussen in huis? Dan is de kans groot dat je veel afval over hebt wat je graag af wilt voeren. Het afvoeren van het vrijgekomen afval kan nog best ingewikkeld zijn. Zo mag je niet alle materialen zomaar naar de milieustraat van de gemeente brengen. Denk bijvoorbeeld aan zand, steen of steenpuin. Dergelijke materialen kun je alleen tegen betaling afvoeren. Maar het is vervelend om deze materialen steeds zelf naar het afvoerpunt te brengen. Gelukkig zijn er gemakkelijkere manieren om snel weer van je klusafval af te komen.

Afval afvoeren

Als je van plan bent om te klussen, kun je het best van tevoren rekening houden met hoeveel afval er vrijkomt bij het klussen. Kies dus van tevoren een manier om van het afval af te komen. Bijvoorbeeld door een afval container te huren. In zo’n container mag je verschillende materialen gooien en deze wordt na afloop voor je opgehaald. Zo hoef je zelf niet meer uit te zoeken hoe je het snelst van je afval afkomt. Maar let op: niet alles mag zomaar in de container. Daarnaast mag je meestal vijf procent andere materialen in de container gooien. Dit wordt dan zonder problemen afgevoerd.

Kies voor een afvalcontainer

Een afvalcontainer is de beste en snelste manier om van je afval af te komen. Let wel op welke maat je precies kiest. Zo zijn er containers zo groot als een halve parkeerplaats. Je hebt dan ongeveer een inhoud van 3 kubieke meter tot je beschikking om het puin afvoeren gemakkelijk te maken. Voor de grootste klussen kun je zelfs kiezen voor een container met een inhoud tot wel tien kubieke meter. Op die manier kun je tegen een goede prijs je afval afvoeren.

Let op de materialen die je mag afvoeren

Als je een afvalcontainer kiest, is het wel belangrijk dat je oplet welke materialen je in de container mag gooien en welke materialen niet. Zo mag je bijvoorbeeld wel zand en hout in een container gooien, maar geen steen of steenpuin. Daarvoor heb je dan weer een andere container nodig. Zorg ervoor dat je de materialen goed van elkaar scheidt, zodat je geen problemen krijgt bij het afvoeren.

Uitzonderingen

Na het klussen wil je je puin in één keer opruimen. Dat kan gemakkelijk met de container. Als je al weet wat je af gaat voeren, kun je gemakkelijk een kluscontainer huren en daarmee het afval afvoeren. Denk bijvoorbeeld aan het afvoeren van tegels, wand- en vloertegels. Je mag daar maximaal 5 procent van de inhoud zand mee afvoeren. Het mag allemaal in de container en zo kom je snel en eenvoudig van je afval af.

liefs

 

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *