Home + Me Time voor moeders | Ik nam een dag vrij om een beetje bij te tanken

Me Time voor moeders | Ik nam een dag vrij om een beetje bij te tanken

Nee, dit wordt echt geen klaag artikel, maar we hebben allemaal weleens behoefte aan wat tijd alleen toch? Een stil en opgeruimd huis. Even geen ‘mama!’ en niemand die iets van je wil. Een kop koffie drinken zonder dat je gestoord wordt en een paar uur je eigen tijd indelen. Ik snakte er zo naar! Eigenlijk kon ik mij niet eens herinneren wanneer ik voor het laatst een paar uur alleen thuis was. Zodra de jongens naar school zijn, fiets ik door naar mijn werk en als ik ’s middags thuis werk, zijn zij ook thuis. Lang verhaal kort: ik nam een dag vrij van mijn werk en genoot van een paar heerlijke uren alleen. Zo zag mijn dag er uit.

De jongens naar school en lekker wandelen

Het was mooi weer dus ik besloot Floris met de auto naar school te brengen (Milan gaat zelf met vrienden) en door te rijden. Eerst naar Bodegraven waar mijn vader begraven ligt. Ik checkte of alles er netjes bij stond en daarna reed ik door naar Reeuwijk voor een korte wandelen in het Reeuwijkse Hout. Ik had een flesje water en een banaan meegenomen. Lekker voorbereid haha.

Na de wandeling reed ik naar Waddinxveen om wat boodschappen te doen en eenmaal thuis plofte ik even op de bank met een kop koffie. Ik scrolde wat door Instagram, las een stuk van mijn boek en nam vooral de tijd. Ik bakte een bananenbrood, deed de was en rommelde nog even in huis. Natuurlijk zijn er ook dingen die moeten op een vrije dag, maar het was vooral fijn dat ik zelf het tempo bepaalde en gewoon even alleen was.

Zo nu en dan een dag vrij nemen

Ik heb alsnog een hoop gedaan, maar deed waar ik zin in had zonder het gevoel van alles te moeten. Lekker wandelen, een beetje rommelen in huis, genieten van de rust en wat klusjes oppakken die je het snelst oppakt zonder kinderen om je heen. Ik vond het heerlijk en heb mij voorgenomen om eens in de zoveel tijd een dag vrij te nemen om een beetje bij te tanken en alleen te zijn. Dat zal zeker niet iedere maand of om de maand kunnen, dat hoeft ook helemaal niet, maar ik probeer het erin te houden. Ik merk dat ik dat af en toe nodig heb om mijn hoofd wat leger te maken.

Nemen jullie ook weleens een dag vrij om even op adem te komen en even alleen te kunnen zijn? Ik ben benieuwd! Klets mee in de comments hieronder of op de socials van Mamablogger.

liefs

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Deel op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. Nancy
  21 oktober 2022 / 07:10

  Heerlijk hè, ik doe dat regelmatig, dagje sauna alleen, heerlijk de hele dag op de bank liggen met Netflix, etc. Zo belangrijk die eigen tijd.

 2. Karin
  21 oktober 2022 / 07:25

  Heerlijk is dat ja! Ik plan 1x per maand een vrije dag voor mezelf. Mijn zoontje zit dan op de opvang. Ben alleenstaand dus heb niet veel tijd voor mezelf dus ik heb dat echt wel even nodig. Even geen mama en alleen naar de wc kunnen haha.

 3. Anna
  21 oktober 2022 / 11:15

  Ja dat doe ik ook en ga dan echt ergens koffie drinken/lunchen met krant of boek. Of bijv naar de bios. Echt om te zorgen dat ik niet ga schoonmaken maar echt ga ontspannen.