Home + Bijna wintertijd | 5x leuk binnen spelen bij slecht weer

Bijna wintertijd | 5x leuk binnen spelen bij slecht weer

In een gedeelte van het land is de herfstvakantie al begonnen en wij zijn volgende week aan de beurt. Het weekend daarna gaat de wintertijd in en daarmee komt een einde aan die enorme, heerlijke, lange zomer. Terwijl ik dit typ, schijnt de zon ook naar binnen en is het lastig voor te stellen dat we richting eind november gaan. Als je mij al langer volgt, weet je dat ik dat helemaal niet erg vind. Ik vind dit echt de leukste tijd van het jaar: vroeg donker, eindeloos koppen thee en warme chocolademelk drinken en vooral heel veel gezelligheid in huis. We zullen vaker binnen zijn en nu de jongens beiden een wat grotere kamer hebben denk ik dat ze zich daar prima zullen vermaken. Er is immers genoeg tof binnen speelgoed. Kan jij wel wat inspiratie gebruiken op het gebied van binnen speelgoed, bijvoorbeeld voor de feestdagen? Dan geef ik je vijf tips waar je zelf misschien niet zo snel aan zou denken én ik laat je zien dat buitenspeelgoed soms ook heel leuk is voor binnen.

Alba Tipi Tent

Een knus plekje waar je kind zich terug kan trekken met een boekje. Of waar ze een eigen huisje van kunnen maken en uren kunnen spelen. Met deze mooie tipi tent creëer je een kamer in een kamer die je ook kunt versieren met lampjes en passend bij het seizoen. Maak een paar nepcadeautjes en je hebt in een handomdraai je eigen Pietenhuis of Kersthuis gemaakt. Het kussen in de tipi is opvouwbaar. Dat betekent dat je deze met mooi weer ook buiten kunt zetten. Het kussen beschermt dan tegen het vuil van de tegels en is fijner tijdens het spelen. Je shopt deze mooie tipi hier.

Rosa Zand & Water Speelkeuken

 

Floris heeft deze speelkeuken en hoewel die van ons buiten staat, is het natuurlijk ook een heel leuk idee om deze binnen te zetten. Oké, ik zou er dan geen water in doen, maar je kunt wel gebruik maken van kinetisch zand, gekleurd rijst of iets anders wat lekker voelt en wat uitnodigt om mee te spelen. Bij mooi weer zet je deze keuken buiten en kan er weer water in. In beide gevallen succes gegarandeerd. Sterker nog, Floris speelde er van het weekend tijdens zijn verjaardag nog mee. Leuk weetje: het hout is behandeld met een watergedragen beits en is daardoor vrijwel onderhoudsvrij. Klik hier voor deze speelkeuken.

 

Activiteiten Ezel

 

Heb je een creatief kind en ontelbare A4-tjes hangen met daarop hun tekeningen? Ik herken het. Floris zet gerust een paar strepen op een vel papier, vindt zichzelf de nieuwe Picasso en wil vervolgens dat deze een prominente plek krijgt in de keuken. Met deze bijzondere schildersezel is dat verleden tijd, want deze ezel heeft een canvas van plexiglas. Het werkt als volgt: je doet verf in de potjes en laat je kind(eren) er met een kwast of vingers op tekenen. Na verloop van tijd maak je het schoon en kan je kind weer opnieuw beginnen. Duurzaam en ook nog eens ontzettend leuk! Hier shop je deze schildersezel.

Opklapbare Voetbaltafel

Milan zou heel erg blij worden van deze voetbaltafel op zijn kamer. Deze weeg maar 24 kilo en is daardoor gemakkelijk op te vouwen en op te bergen. Dat is fijn, want zo neemt het niet teveel ruimte in beslag. Dit binnen speelgoed is wel wat kostbaarder dan klein speelgoed, maar het is wel tijdloos én het blijft leuk. Zelfs wanneer je kind ouder is. Het doet mij trouwens denken aan de voetbaltafel van Joey en Chandler in Friends. Het is in ieder geval een super stoere blikvanger! Je shopt deze voetbaltafel hier.

Unicorn Up & Down Roller Coaster

Ik wist niet dat dit bestond, maar welk kind wil nu geen achtbaan op zijn/haar kamer? En hoewel hij voor een kinderkamer wellicht te groot is, is dit wel te gek op een speelkamer of speelzolder. Twee makkelijke handgrepen, voetsteunen en een hoge rugsteun zorgen voor de veiligheid op de eenhoorn auto. En om het helemaal af te maken beschikt deze mini achtbaan over licht en geluid. Dat is toch te gek?! Hij is gemaakt van stevig kunststof zodat hij heel lang meegaat en gerust doorgegeven kan worden. Floris is hier al wat te groot voor, maar ik laat dit maar niet zien aan hem, want anders vraagt ‘ie hem voor Sinterklaas ?. Je vindt deze eenhoorn achtbaan hier.

Verschillend binnen speelgoed voor kinderen in diverse leeftijdscategorieën. Ik hoop dat ik je op wat nieuwe ideeën heb kunnen brengen en wellicht is het leuk om dit soort speelgoed met een aantal familieleden te kopen, bijvoorbeeld met opa’s en oma’s. Dan deel je de kosten. Welk binnen speelgoed is bij jullie favoriet?

liefs

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *