Home + Marisca’s Weekly Woensdag #1

Marisca’s Weekly Woensdag #1

In een week tijd kan je hele wereld op zijn kop staan, je maakt leuke en minder leuke dingen mee en de tijd vliegt. Of juist niet, dan kruipt de week voorbij en loopt het allemaal niet zoals jij dat graag had gezien. Op social media plaats ik ook vaak alleen maar de foto’s die leuk zijn of waar ik iets leuks bij kan vertellen en dat doen we stiekem bijna allemaal wel. Daarom leek het mij leuk om vanaf nu op woensdag (en ik hoop dat het mij iedere woensdag lukt) een kijkje in mijn week te geven in Marisca’s Weekly Woensdag.

Dus het verhaal achter die ene Instagram- of Facebookfoto, extra foto’s, maar ook een eerlijk verhaal.

Het is namelijk niet altijd alleen maar leuk.

Ik begin deze week nog wel wat voorzichtig en neem je mee naar de afgelopen week. Milan was weer naar school, Patrick weer aan het werk en ik had nog een weekje vrij, heerlijk! Ik had alleen een heleboel plannen, waar echt bijna niets van terecht is gekomen.

Het heeft even geduurd, maar Milan fietst! Dat lag overigens niet aan Milan hoor, maar ik was zelf nogal terughoudend om hem te leren fietsen. Ik ben er zelf niet zo’n held in (al ben ik wel erg gehecht aan mijn bakfiets) dus was er ook niet heel enthousiast over. Hij fietst nog wel met zijwielen, maar als het mooi weer is oefenen we ’s avonds nog even na het eten. Het gaat echt goed, dus ik denk dat die zijwielen er binnenkort al wel af kunnen!

Hoe gaaf zijn deze gehaakte LEGO hoofdjes?! Hoewel Milan pas in oktober jarig is, ben ik nu al druk bezig met zijn traktatie en het plannen van een kinderfeestje. ik wil namelijk ook geen last-minute stress. Een van mijn (half) zussen is nogal creatief en ik vroeg aan haar of zij misschien LEGO hoofdjes kon haken. Ik wil daar namelijk sleutelhangers van maken. Zij ging op zoek naar een patroon, maar kon deze niet vinden. Tenminste, niet zo klein. Uiteindelijk is ze zelf aan de slag gegaan heeft ze in de zomervakantie flink door gehaakt om deze 35(!) hoofdjes ruim op tijd klaar te hebben. Ik heb er inmiddels zelf sleutelringetjes omheen gedaan en nu liggen ze geduldig te wachten. Mocht je ze ook willen, ze maakt ze eventueel ook op bestelling! De rest van de traktatie laat ik je binnenkort zien.

Ik was al heel lang op zoek naar een letterslinger, maar ik vond ze veel te duur. Hartstikke leuk, maar om zo’n €15 neer te tellen voor iets wat je nauwelijks gebruikt vind ik zonde. Afgelopen week was ik bij de Xenos en kocht daar alvast ballonnen en een opblaascijfer. Ook voor de verjaardag van Milan. Ik was er nu toch. En daar zag ik meteen deze slinger en dat voor maar €6! Heel veel letters, cijfers en symbolen, dus perfect! Misschien een leuke tip?

Ik had me voorgenomen om afgelopen week flink vooruit te bloggen. Ik stikte van de inspiratie, onderwerpen én samenwerkingen en dat moest ik tot één geheel brengen. Normaal lukt mij dat meer dan prima, maar afgelopen week dus niet. Het gevolg is dat ik nu alsnog diezelfde ideeën aan het uitwerken ben in plaats van dat ze al klaarstaan. Op de één of andere manier lukte het mij niet om er goede blogs van te maken. Bijzonder dat het dan wel allemaal in je hoofd zit, maar het vervolgens niet uit je vingers komt…

Shoppen! En nee, weer eens niet voor mijzelf 😉 Uiteraard was het weer voor Milan. Er was braderie in Bergambacht, een dorp vlakbij. Hier wonen en werken ook mijn broer en schoonzus die hun eigen winkel daar hebben. Ook zij staan daar altijd met een kraam en het is er altijd bizar druk! Het weer werkte ook goed mee, dus was het vervolgens nóg drukker. In ieder geval shopte ik daar de  kleding. De mintkleurige sweater komt uit de nieuwe collectie van Z8. De broek (sweatpants van spijkerstof) en de longsleeves zijn allemaal van Noppies. De broek en de gestreepte longsleeve shopten we ook nog eens met korting! De laarsjes kocht ik bij Omoda en zijn van Vingino. Het is inmiddels wel duidelijk dat ik het fijn vind om alvast van alles in huis te hebben 😉

Heb jij de reclame al gespot van PLUS? De supermarkt komt met PLUSBRiCKS. Bouw je eigen supermarkt van LEGO-achtige steentjes. De echte steentjes passen er trouwens ook gewoon op. Milan heeft al wat zakjes gekregen, maar ook zijn oom en tante zijn fanatiek aan het sparen. Het is echt heel erg leuk! Deze week vertel ik je er meer over.

Terwijl de mussen nog dood van het dak vielen van de hitte, was ik al druk bezig met het huis in herfstsfeer te brengen. Ik heb er alweer zo’n zin in! De windlichten zijn van Riviera Maison en ze waren niet goedkoop, maar wat ben ik er blij mee! Ze zijn echt heel erg mooi en je kunt ze altijd opmaken in een bepaald thema of seizoen. Ik heb dit samen met Milan gedaan dus dat was extra gezellig.

Help, mijn kind heeft een hobby! Toen de LEGO tafel kwam nam ik mij voor deze niet uit te breiden. Dit was het en groter werd het niet. Het staat tenslotte wel in onze huiskamer. Toch werd de tafel verlengd met nog een stuk eraan en ja, dat wilde ik zelf. Ook toen zei ik dat dit echt genoeg was. Niet dus, want afgelopen weekend heeft Patrick er een plank boven gehangen. De tafel is nu 220 cm en de plank is 180 cm. Onder de tafel stonden eerst kleine kastjes, maar die spulletjes zijn nu naar de plank gegaan.

De pallet heb ik vorige week langs de weg gevonden en hoewel mijn kleine Ford Ka al vol was gestouwd met boodschappen, sleepten mijn moeder en ik de pallet toch nog de auto in. Dat we zelf bijna niet meer konden zitten (en Milan was ook nog mee), namen we voor lief, want die pallet moest en zou mee. Patrick heeft hem vervolgens op maat gezaagd en er wieltjes onder bevestigd. Ideaal. Milan kan nu spelen aan de grote tafel en bouwen hoeft nu niet meer op de grond (daar had hij meer ruimte). Hij rijdt nu de pallet onder de tafel vandaan en kan daar lekker op bouwen. En komen er vriendjes spelen? Lekker allemaal om de tafel en bouwen maar!

En toen was het feest in huize Kenter, want Lies de logeerbeer mocht weer mee naar huis! Milan kreeg hem als eerste kindje dit schooljaar mee dus we beginnen met een vers boekje waar we in mogen schrijven. Zo leuk hoe hij met Lies omgaat. Hier heeft Lies net haar pyjamaatje aan. Had ‘ie samen met papa gedaan. Aaaaah…

Dit was mijn eerste Marisca’s Weekly en ik hoop dat je het leuk vond. Voor de volgende keer zal ik proberen wat meer foto’s buiten te maken. Meer actiefoto’s dus. Wat vind je nog meer leuk om te zien? Laat het me weten in de comments hieronder.

mama, blogger, mamablogger, blog,

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *