Home + De leukste budgetuitjes voor maximaal €10!

De leukste budgetuitjes voor maximaal €10!

Alle vakanties zijn nu echt voorbij en het schooljaar is weer begonnen. Dat niet alleen, ook wij zijn weer aan het werk en misschien ben je je vakantie zelfs alweer vergeten 😉 Dat wil echter niet zeggen dat je niets leuks meer kunt ondernemen. Het is juist leuk om iets in het weekend te hebben waar je naar uitkijkt. Een gezellig uitje met het hele gezin.

Toch staat de goedheiligman over een paar maandjes alweer voor de deur en komen er dure tijden aan. Daarom verzamelde ik samen met website ThingsToDo de leukste budgetuitjes voor het hele gezin die maximaal €10 kosten of zelfs gratis zijn.

Uitjes hoeven namelijk helemaal niet duur te zijn!

Wij verzamelden niet alleen de goedkoopste uitjes, maar ook originele uitjes. Die zijn vaak het leukst omdat je er niet meteen aan denkt.

De Zorgimkerij

De Zorgimkerij is een dagbestedingsproject waar mensen werken met een licht verstandelijke beperking. Alleen de omgeving is al prachtig en staat zelfs bekend als het openluchtmuseum van het rivierengebied. Op de imkerij zelf ben je van harte welkom en leer je alles over het werk met de bijenvolken. Stiekem dus ook behoorlijk leerzaam.
Kosten: gratis

FeelGood Market

Iedere derde zondag van de maand kun je in Eindhoven eindeloos rondstruinen op de FeelGood Market. Live muziek, kraampjes, workshops, lifestyle, kids stuff, (bio) food en nog veel meer. Wie weet kun je daar al gave cadeautjes scoren voor de feestdagen en komende verjaardagen.
Kosten: gratis

Kompaspuzzeltocht

Niets is haast spannender dan met een kompas een puzzeltocht doen. In de route staan leuke opdrachten die je onderweg kunt doen.
Kosten: €1 en de borg voor het kompas bedraagt €5

Reptielen Zoo Iguana

Ben jij bang voor slangen? Bij Reptielen Zoo Iguana vind je slangen, leguanen, enorme hagedissen en nog veel meer. Supergaaf om deze eens van dichtbij te bekijken en buiten dat is het voor de kinderen ook nog eens heel erg leerzaam!
Kosten: Kinderen t/m drie jaar zijn gratis. Voor kinderen van 4 t/m 11 jaar betaal je €7 en de ouders betalen €8,50 per persoon.

Speelpark Tun Fun

Middenin hartje Amsterdam in een oude tunnel bevind zich speelpark TunFun! Het straat beeld van de oude tunnel is zoveel mogelijk behouden en de kids kunnen zich urenlang vermaken op zo’n 4000 m2 speelplezier!
Kosten: kinderen tot en met 12 jaar betalen €8,50. De volwassen begeleiders zijn gratis.

De Ontdekhoek

Hoe maak je van aardappels chips? Hoe kun je met keien snelstromend water tegenhouden? Op dit soort vragen krijgen kinderen antwoord bij de verschillende ontdekhoeken in ons land. Van Den Bosch tot Zwolle en weer naar Rotterdam, verspreid over het hele land kunnen kinderen zelf proefjes doen en dingen ontdekken.
Kosten: verschillend, kijk even op de verschillende websites.

Doeboerderij De Steenuil

KoeKroelen, spelen in de speeltuin, lekker eten en nog veel meer. Dat kan op deze boerderij! Voor ieders budget kan er een programma samengesteld worden en er zijn zelfs kampeerplekken. Dit zou dus ook een heel leuk weekend weg kunnen zijn!
Kosten: tot en met september per kind (t/m 12 jaar) €7. Vanaf oktober is dit €5. Volwassenen zijn gratis! Oh ja, er is zelfs gratis WiFi.

Zintuigentocht

Dit is een superleuk uitje voor kleinere kinderen tot en met 6 jaar. Hier woont namelijk kabouter zandkorrel en jullie kunnen samen de omgeving ontdekken. Ook heel leuk voor een kinderfeestje!
Kosten: €5 per kind en de ouders zijn gratis. Let op, je betaalt nog wel €10 borg, maar die krijg je natuurlijk ook terug.

Rhedense schaapskudde
Altijd al willen weten hoe het is om schaapsherder te zijn of misschien wil je wel een lammetje adopteren? Het kan allemaal bij de Rhedense schaapskudde! Lekker buiten op de Veluwe, heerlijk!
Kosten: deze verschillen dus neem vooral even een kijkje op de website.

En, heb je al nieuwe inspiratie opgedaan? Ik ben heel benieuwd of jij op één van deze plekken geweest bent. of heb jij nog leuke tips voor budgetuitjes? Laat het me weten in de comments hieronder!

mama, blogger, mamablogger, blog,

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

4 Reacties

  1. 1 september 2015 / 07:27

    Hele leuke uitjes ik ben er ook dol op om iets te doen of ergens na toe te gaan. Kinderboerderij is hier altijd erg in trek!

  2. 2 september 2015 / 09:34

    Wat een leuke uitjes! Het blote voetenpad is denk ik ook wel een leuke aanvulling aan dit lijstje!

  3. 2 september 2015 / 20:59

    Wat een leuk lijstje! Wij zijn regelmatig te vinden op de Feel Good Market in Eindhoven. Dat is altijd erg gezellig!