Home + Mama’s Gadgets | Review + challenge van de Kärcher Weed Remover WRE 4 Battery Set

Mama’s Gadgets | Review + challenge van de Kärcher Weed Remover WRE 4 Battery Set

Gadgets alleen voor mannen? Echt niet! Wij moeders vinden dit ook super tof en als gadgets ons leven een stuk gemakkelijker maken, zijn we helemaal gelukkig. Althans, ik wel hoor! Zoals jullie weten zijn we druk bezig met onze nieuwe tuin. We hebben nu een nog groter terras die bestaat uit zo’n 3000 kleine, vierkante steentjes. Nu ziet alles er nog strak uit, maar als je daar het onkruid tussen vandaan moet halen, ben je met een gewone krabber wel een hele dag zoet. Daar hebben we geen tijd voor, maar  we hebben daar ook vooral geen zin in. Daarom werd ik door Kärcher uitgedaagd voor een challenge. Ik mocht hun nieuwe Weed Remover WRE 4 Battery Set testen terwijl een ander op de old school, met een onkruidkrabber, manier onkruid moest verwijderen. Omdat onze tuin nog niet af is, ging ik de uitdaging aan met mijn lieve oude buurvrouw Marie Louise…

De challenge

Een paar weken geleden was ik op kraamvisite bij onze oude buren en als ik bij hen ben kletsen Marie Louise en ik heel wat af. Niet alleen over onze jongens, maar ook over 1001 andere dingen waaronder natuurlijk de blog. Ik vertelde over deze challenge en zij gaf aan ook wel benieuwd te zijn naar dit Kärcher apparaat. Met drie jongens en twee drukke banen hebben zij en haar man het nog drukker dan wij en zitten zij ook niet te wachten op urenlang onkruid verwijderen.

Vorige week zaterdag kreeg ik de Kärcher Weed Remover binnen en afgelopen woensdag fietste ik met Floris en een volgeladen bakfiets naar Marie Louise en haar jongens. Tijd voor de challenge!

We deelden de voortuin op in twee stukken; het stuk dat ik ging behandelen met de Kärcher Weed Remover WRE 4 Battery Set en het stuk dat Marie met de hand ging doen met een gewone krabber.

Aan de slag!

Ik had de batterij van de Kärcher Weed Remover WRE 4 Battery Set thuis al opgeladen. Bij het opladen kun je overigens zien hoe lang hij er nog over doet voor hij vol is.

Om ongelukken met kinderen te voorkomen moet je twee knoppen ingedrukt houden om het apparaat aan te zetten. Het doet mij denken aan een bosmaaier, maar dan eentje die een stuk handzamer en lichter is. Op de Kärcher Weed Remover zit een borstelkop met kleine, nylon borstels. Deze draaien zo hard dat ze er met elkaar voor zorgen dat je heel eenvoudig het onkruid verwijdert. Overigens verwijdert hij niet alleen onkruid, maar hij haalt ook mos van de stenen af.

Van tevoren vroeg ik mij wel af of dit apparaat het onkruid wel diep genoeg zou verwijderen. Met de hand kun je bijvoorbeeld veel makkelijker de wortel eruit trekken. Toch bleek dat met dit apparaat ook prima te kunnen. Hij pakte soms niet alles mee, maar die twee sprietjes trok ik er dan zelf wel uit met de hand.

Tussenstand

We zijn tegelijk begonnen. Op de foto’s zie je het verschil tussen het rechter deel dat ik heb gedaan en het linker deel dat Marie Louise deed. We waren toen nog geen 1o minuten bezig!

Vals gespeeld

Omdat het met de Weed Remover zo lekker ging besloten we die onkruidkrabber maar aan de kant te leggen en verder te gaan met de Kärcher. Ik gok dat we met een kwartiertje, 20 minuten hiermee klaar waren.

Wat een verschil hè met de foto’s hierboven? En dat in zo’n korte tijd!

Onze conclusie

Omdat Marie nog niet zo lang geleden is bevallen, is er nog helemaal geen tijd geweest voor de tuin, wat natuurlijk logisch is. De afgelopen periode hebben zon en regen elkaar afgewisseld waardoor het onkruid lekker heeft kunnen groeien. Hierdoor was het soms hardnekkiger en wat lastiger weg te halen. Maar zelfs dan was deze onkruidverwijderaar ideaal, want hij haalde in ieder geval het meeste weg. Ook het mos op de stenen plantenbakken werd moeiteloos verwijderd. Dit alles in nog geen half uurtje! Nu het onkruid weg is zou dit apparaat ideaal zijn om het mee bij te houden. Zo blijft het straatwerk altijd netjes!

Dan het gebruik van dit Kärcher apparaat; hij is ontzettend licht en het gebruik spreekt voor zich. Je kunt de stang nog uitschuiven, maar omdat ik zo opging in de challenge heb ik daar geen seconde aan gedacht. Het was dat Patrick het zei toen hij de foto’s bekeek. Ik heb overigens geen last gehad van mijn rug of spieren hierdoor, juist omdat ‘ie zo licht is.

Het mag duidelijk zijn; we zijn fan! Geen reclamepraatje of wat dan ook, wij vonden dit oprecht leuk om te doen en hebben er echt plezier in gehad. Je ziet meteen resultaat, het gaat lekker snel en je kunt het even tussendoor doen. Als je een verjaardag viert en je wit bijvoorbeeld je voortuin netjes hebben (ik ben dus zo hysterisch dat ik dan het onkruid voor de deur weghaal) is dit de ideale manier! Hij houdt het straatwerk netjes, schoen en onkruidvrij. Precies waar hij voor bedoeld is.

We kunnen deze Kärcher Weed Remover WRE 4 Battery Set dan ook echt aanraden, zeker wanneer je een grotere tuin hebt of, zoals Marie Louise, een voor- en achtertuin hebt.

Bovenal is het gewoon een fijn apparaat dat het leven een stukje makkelijker maakt. Op deze manier wordt tuinieren nog leuker, omdat je nu de minder leuke kanten ervan leuker maakt.

En, wat denk je ervan? Lijkt dit je ook wat?

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Yvonne
  26 mei 2019 / 12:24

  Het lijkt me een ideaal ding. Maar ik vind hem persoonlijk wel duur.
  Ik weet niet of ik er dat voor over heb. Aan de andere kant. Niets is irritanter dan onkruid tussen de bestrating vandaan halen.

  • 26 mei 2019 / 17:58

   Snap ik en dat is een afweging die ieder voor zichzelf moet maken, maar je doet hier wel een paar jaar mee. Als ik dat afzet tegen al het onkruidspul dat we hebben moeten kopen of de benzine die in de bosmaaier moet (zeker met deze afmetingen) dan vinden we het wel waard. En het scheelt heel veel tijd 😉