Home + Achter de schermen | Het houdt een keer op… Toch?

Achter de schermen | Het houdt een keer op… Toch?

Een van de meest gestelde vragen die ik als blogger krijg is hoe lang ik nog door denk te gaan of nog door kan gaan. Ik blog nu bijna zes jaar en ik denk dat ik zo’n 5 jaar geleden begon met dagelijks bloggen. Althans, toen deed ik een poging en niet veel later lukte het ook dagelijks tot op de dag van vandaag. Er zijn tussendoor twee dipjes geweest; tijdens de eerste weken van mijn zwangerschap van Floris en tijdens mijn longontsteking. Ik heb echter zo vaak twee of zelfs drie artikelen per dag geplaatst dat dat denk ik wel compenseert. Maar hoe lang kan dat nog?

Waar haal je de inspiratie vandaan?

Dat vraag ik mij ook weleens af haha. Er is niet één makkelijk antwoord op. Ik haal het overal vandaan. Uit winkels, gesprekken, persoonlijke verhalen, tijdschriften, trends, vragen of opmerkingen van jullie etc. Na al die jaren grap ik weleens dat ik denk in blogjes. Ik vraag mij bijna de hele dag af of iets zou passen op Mamablogger. Als je dit al zo lang iedere dag doet, zit het zo verweven in je leven dat het normaal is geworden en je bijna niet meer zonder kunt. Ik heb ook altijd de drang om iets te typen. Al zijn het maar een paar zinnen. Ik weet haast niet beter meer.

Hoe lang heb je nog inspiratie?

Tja, en daarna komt deze lastige vraag, want hoe lang duurt dit nog? Hoe lang kun je putten uit deze inspiratie? En dat niet alleen, want hoe lang is bloggen nog leuk, hip en happening? Hoe lang kun je er nog geld mee verdienen? Ik kan deze vragen niet beantwoorden, want ik weet het niet. Ik denk wel dat het eindig is. Het houdt een keer op toch? Zou ik over tien jaar nog bloggen of over vijf jaar? Ik hoop het, maar laten we realistisch blijven, we weten het niet. Dit kan toch niet eeuwig duren? Er komt toch op een gegeven moment iets anders? Deze vraag houdt mij best bezig. Aan de andere kant kan ik net zo lang doorgaan als ik zelf wil. Zo lang ik de hosting blijf betalen en blijf typen, bestaat Mamablogger. Zou ik dat nog steeds doen wanner mijn bezoekersaantallen zouden halveren? Ik denk het wel, maar misschien niet meer iedere dag.

Ik kan echter nooit zoveel met deze vragen. Ik heb soms al geen inspiratie voor de volgende dag, laat staan voor over vijf jaar 😉

Wat nu als het eindig is?

Ik denk oprecht dat ik dan in een groot gat terecht zou komen. Zoals ik eerder al zei is bloggen zo verweven met mijn leven dat ik mij geen leven zonder kan voorstellen. Klinkt heel dramatisch, maar als je dit al zo lang dagelijks doet wordt het een deel van jezelf. Ik zou in ieder geval veel meer tijd over hebben haha.

Het is mijn dagboek en mijn uitlaatklep. Ik kan er alles op kwijt dat ik met jullie wil delen. Mijn creativiteit kan ik in Mamablogger kwijt en zou dan oprecht even niet weten waar ik dat allemaal terug zou kunnen krijgen.

Dagelijks bloggen is niet gemakkelijk en soms echt een uitdaging, maar ik zou niet anders willen. Het zal best eindig zijn en op een dag ophouden, maar dat zien we dan wel. Misschien ben ik er dan zelf wel klaar mee.

Wat denk jij? Houdt bloggen een keer op of zal het nog wel even duren? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

Volg:
Marisca Kenter

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca Kenter. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Schrijven is mijn grote passie en niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, op Mamablogger vind je alles wat hippe moeders bezig houdt!

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 Comments

 1. 25 mei 2019 / 10:14

  Ik blog al 16 jaar. Ik kan echt niet zonder bloggen.

 2. 25 mei 2019 / 14:23

  Ik ben net weer begonnen met bloggen, dus ik hoop dat het nog even duurt!! Ik heb al eerder een blog gehad, maar ben daar door een nieuwe baan en het starten van een webshop mee gestopt. Inmiddels ben ik een nieuw blog begonnen, want ik mis het gewoon! Ik blijf nog even doorbloggen hoor, ik hoop jij ook!

  • 26 mei 2019 / 08:16

   Wat leuk dat je toch weer bent begonnen, succes! En ik stop voorlopig ook zeker niet 🙂

 3. 25 mei 2019 / 19:44

  Het is klaar wanneer jij er mee stopt en als jij er niet mee stopt is het klaar. 😉 Maar ik vraag mij soms wel af wat de doelen zijn van andere bloggers. Altijd weer meer bezoekers krijgen? Passief inkomen door affiliate marketing? Of is het echt puur een uitlaatklep voor de blogger zelf, net als dat andere mensen bijvoorbeeld schilderen als hobby. Hoe denk jij daarover? 😀

  • 25 mei 2019 / 19:44

   How, verkeerd getypt zie ik! Het moet zijn als jij er niet mee stopt in het NIET klaar! 😛

  • 26 mei 2019 / 08:15

   Goede vraag, maar ook een lastige 😉 Misschien zijn de doelen wel een combinatie van wat jij noemt. Als ik heel eerlijk ben is dat bij mij ook het geval. Het is een uitlaatklep en ik kan er mijn creativiteit in kwijt. Wat bij mij wel anders is, is dat ik met een heel andere insteek ben begonnen (zakelijk) en het steeds persoonlijker werd. Dat vond ik zo onwijs leuk! Dat moet je het ook vinden anders houd je het niet dagelijks vol en zeker niet zo lang. Toen had ik nog helemaal niet door dat je met een blog geld kon verdienen. Ik hoopte vooral dat mensen door zouden klikken naar mijn webshop en ik er op die manier aan kon verdienen. Toen ik de eerste aanbieding kreeg realiseerde ik mij pas dat het ook op die manier kon. Nu zijn we een aantal jaren verder en is dat inkomen wel belangrijk geworden. Je gaat er toch aan wennen ook al komt er maandelijks gewoon salaris binnen.

   Bij mij is het dus een combi, want als niemand het zou lezen zou mij dat wel demotiveren. Ik ben ook wel benieuwd naar hoe jij dat ziet 😉