Home + Diary | Avondvierdaagse, weer werken in de tuin en gewoon heel erg druk!

Diary | Avondvierdaagse, weer werken in de tuin en gewoon heel erg druk!

Afgelopen week werden we een beetje geleefd; de avondvierdaagse, verjaardagen, werken in de tuin, afspraken en werk. De dagen vlogen voorbij en het was leuk, al ben ik blij dat het nu weer wat rustiger is. Het leverde in ieder geval veel foto’s op om deze diary te vullen 😉 Kijk je mee naar onze drukke week?

Maandag

Goedemorgen! Ik begin deze week met… de was! Het is 6.00 uur pfff…

Tijdens het ontbijt komt er een vrachtwagen voor rijden. Lekker op tijd! Hij komt het laatste zand en grond brengen voor de tuin.

Flinke bult hè? Als ik richting mijn werk ga, ligt het eerste zand al in de tuin. Die wip gaan we overigens nog opknappen, maar moest al wel ingegraven worden voor het kunstgras erin gaat. Iemand nog tips hoe we deze het beste op kunnen knappen?

Als ik wegga ziet het er zo uit als op de linkerfoto. Als ik rond 17.15 uur thuis kom ziet het er zo uit! Wat een verschil!

Na het eten komt de Appie de boodschappen weer brengen. Daarna rommelen we nog wat en vervolgens gaan we maar genieten van onze enige vrije avond deze week.

Dinsdag

Drukke dag vandaag op de planning! ’s Morgens vroeg werk ik aan Mamablogger en lever ik wat opdrachten in. Ik krijg helaas niet op alles een reactie en daar baal ik eigenlijk best wel van. Ik hoop dat ik ze week wel wat hoor.

Na een lange, drukke dag vol met vergaderingen, kom ik weer thuis. Niet veel later staat de pakketjesman voor de deur met twee pakketjes. Het ene pakketjes is van De Bijenkorf. Ik heb een spijker gilet besteld voor Milan, heel tof. Het andere pakketje is nog veel leuker 😉 Daar is namelijk deze refurbished iPhone in! Het is echt een prachtige iPhone! We gaan deze uitgebreid testen en daarna kun je hier de review vinden. Dit zou voor veel ouders met oudere kinderen een uitkomst kunnen zijn.

Daarna is het tijd voor de eerste avond van de Avondvierdaagse! Milan groep loopt als eerste dus is weer op tijd terug. Is toch best lekker haha.

Woensdag

Patrick is deze week vrij (hij is vrijwilliger tijdens de avondvierdaagse en helpt dan ook in de middag) en brengt Milan naar school. Ik fiets daarna met Floris naar onze oude buurtjes voor de Kärcher onkruid challenge. Omdat onze tuin nog niet af is, mag ik de challenge daar doen. Leuk en gezellig en ik mag nu eens hard werken in de tuin, alleen is deze niet van mij 😉 Floris heeft het er ook prima naar zijn zin.

Daarna fietsen we naar huis. Eenmaal thuis kunnen we de auto alweer ophalen, die was namelijk weg voor de APK. Volgens de garage een topauto die nog heel wat jaren mee kan. Heel fijn om te horen, na alle pech die we hebben gehad.

Daarna haalt Pat Milan weer op, leg ik Floris na het eten op bed en vouw ik nog een wasje weg. En ja, ik heb chloorvlekken in de handdoeken zitten haha. Gek op chloor 😉

Hier kan ik echt heel slecht tegen. Deze horen niet niet onder de tafel mannen! Behalve Bobbie, die mag blijven natuurlijk.

Vervolgens kon ik nog even kroelen met de jongens en daarna is het tijd om Milan af te zetten bij de musicalles. Ik heb tussendoor nog andere plannen…

Ik moet namelijk nog even tanken (kijk even naar de prijs haha) en overweeg om daarna de auto te gaan wassen. Toch leek me dat niet zo handig met Floris dus ik besluit even door te rijden naar de Kwantum. Ik haal wat spulletjes voor in de tuin en de twee koraalrode gieters zijn in de aanbieding voor maar €2,50! Die neem ik mee voor een juffenbedankje (en nee, niet met de tekst “bedankt dat je mij hielp groeien” haha).

’s Avonds loop ik mee met de avondvierdaagse. Gezellig, maar ik heb de blaren op mijn voeten gelopen. Dat was toch even wat minder.

Donderdag

Dit is tot 12.30 uur mijn uitzicht, want ik werk die ochtend thuis.

In de middag ga ik lekker met Floris de stad in. Ik shop nog wat voor de jongens en voor mijzelf! Ik shop dit leuke jurkje, dat ik even pas over mijn kleding heen, en deze laarsjes.

In de stad krijg ik echt mega last van mijn voeten, want ik heb een blaar en een plekje dat open is gelopen. Kijk even naar het verschil in enkels. Links is echt veel dikker dan rechts als is rechts ook wel wat dik.

Ik loop vanavond niet mee en dat is maar goed ook haha. Deze jongens heeft nergens last van en komt vrolijk binnen!

Vrijdag

Dit is de enige foto die ik op de dag maak. Ik ben al een paar weken niet mee geweest met snacken, maar ga vandaag toch gezellig mee.

Ik ga wat eerder naar huis van mijn werk omdat vanavond de intocht is van de avondvierdaagse. Een hele happening altijd. Bij het verzamelpunt delen de kinderen onderling al veel uit en Milan is al flink verwend voordat ze überhaupt gaan lopen!

Floris vindt het fantastisch om te kijken en krijgt ook wat van zijn oom en tante die ook langs de kant staan. Kijk dat bekkie!

Omdat Milan heel laat thuis is, maak ik heel laat een foto van (een deel van) de buit. We hebben weer genoeg snoep in huis voor een heel jaar.

Zaterdag

Even tijd voor mijzelf! Om de drie weken laat ik mijn nagels lakken en ik kies uit deze lichte kleurtjes. Wel zo leuk voor het voorjaar!

Bij deze bakker halen we weleens tompoucen en die zijn zo onwijs lekker. Ze hebben er nu een pand bij getrokken en omdat dat nieuwe deel vandaag is geopend zijn de tompoucen nu een euro! Ik haal er meteen een paar.

In de middag en avond wordt nog hard gewerkt aan de tuin. Tussendoor hebben we ook nog een verjaardag. Inmiddels ligt het kunstgras erin en is ook Floris niet weg te slaan buiten. Ik krijg overigens veel vragen over het kunstgras en dan met name de vraag waarom. Het antwoord is simpel; we vinden het mooi en strak en gemakzucht speelt ook een rol. Geen grasvlekken in de kleding van de jongens en geen onderhoud. Ook staat in de zomer het zwembad erop en voorheen was het gras eronder dan altijd dood. Ook dat probleem hebben we nu niet meer. Afgelopen week heb ik trouwens een artikel gepubliceerd met de kosten van de tuin tot nu toe.

Zondag

diary_persoonlijk_gezelligheid_kunstgras_tuin_gezin_

Vroeg op pad naar de Intratuin voor planten voor in de tuin en moestuinplantjes.

We lunchen er ook nog even en ik neem dit broodje brie. Lekker! We zouden die middag ook nog een verjaardag hebben, maar die gaat niet door omdat ons jarige vriendje ziek is geworden. Zo sneu!

We blijven lekker eten vandaag, want Milan wilde even door de McDrive voor een McFlurry! We delen hem, dat scheelt. Als ik 6 happen op heb is het veel, maar het was wel lekker 😉

We gaan daarom nog even door in de tuin. Pat en de buurman zetten de zandbak in elkaar en de buurman is onze moestuin expert en helpt ons met het planten en de groente en het fruit. Hij geeft Milan tips, onwijs leuk en Milan leert er tegelijkertijd heel veel van.

Jeetje, wat een week. Van de avondvierdaagse tot hard werken in de tuin. We hebben een hoop gedaan en zijn weer flink geleefd. Komende week hoop ik op een iets rustiger weekje. Ik snak echt naar een beetje rust!

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Comments

  1. Anna
    27 mei 2019 / 09:25

    Wat ziet je tuin er gaaf uit. Toppie xxx