Home + #Mamabloggergoesfit de eerste resultaten!

#Mamabloggergoesfit de eerste resultaten!

Afgelopen dinsdag was het zo ver: ik was precies op de helft van het hele Slim Belly avontuur en dat betekent dat we ook moeten gaan kijken naar de eerste resultaten. Tijd dus om op de weegschaal te gaan staan en in de weer met een meetlint om te kijken of ik ook echt centimeters kwijt ben op mijn buik.

Het is een goed moment om de balans op te maken. Wat kan er beter en waar moet ik op letten?

Toen ik naar de sportschool (Living Well) reed was ik eigenlijk best een beetje zenuwachtig. Eenmaal daar aangekomen grapte ik nog dat het best wel jammer zou zijn voor de blog als er niets af was. Deel je iedere keer een leuke update en dan moet je gaan melden dat er niets af is. Dat zou op zijn Hollands gezegd best lullig zijn toch?

Mijn eetpatroon en schema

Ik zal binnenkort weer eens een eetdagboek met jullie delen van één dag. Ik heb het weleens van een hele week gedaan, maar het is ook weleens goed om te kijken naar een dag. Misschien word je je dan nog meer bewust van wat je eet. Overdag heb ik wel trek, maar ik heb het momenteel zo ontzettend druk dat die dagen relatief makkelijk vol te houden zijn. Ik houd mij goed aan een eetschema en eet geen gekke dingen. De ene valkuil is ijsje als het lekker weer is.

De avonden daarentegen zijn nog steeds erg moeilijk. Kan ik eindelijk gaan zitten en lekker tv kijken en dan is het zo gezellig er wat lekkers bij te pakken. Er zijn genoeg gezonde alternatieven als je van zoet houdt, maar ik heb ’s avonds juist trek in iets hartigs. Gelukkig heb ik een goed eetschema gekregen van mijn begeleider Conny zodat ik daar wel houvast aan heb. Zij raadde mij trouwens ook watermeloen aan in plaats van een ijsje, ook een goede tip!

De eerste resultaten

Ik ben nu een halve kilo kwijt. Als ik mij strakker aan het schema had gehouden had ik wel meer kwijt kunnen zijn. Ik baal op zo’n moment dan enorm van mezelf. Het is toch zonde als je het op die avonden aan laat komen? Dan ga je de hele dag zo goed en dan zijn die funest. Ik doe het zelf en baal dan ook flink van mijzelf.

De meetresultaten waren gelukkig een stuk beter, want ik ben ik twee weken al drie centimeter van mijn buik kwijt! je kunt tot 8 centimeter kwijtraken in vier weken dus bijna de helft is niet slecht.

Ik ga natuurlijk weer net zo hard verder en nog beter op mijn eten letten in de avond. Misschien helpt het al als ik een eitje zou koken en ik probeerde gisteren ook appel met pindakaas. Schijnt ook caloriearm te zijn en is verbazingwekkend lekker 😉

Dit was mijn update van de eerste resultaten!

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. 19 mei 2016 / 06:21

  Wat goed dat je een paar centimeters kwijt bent. Ook ik ben een snaaier ’s avonds. Echt vervelend. Ik heb alleen de mazzel dat ik er niet van aankom. Maar echt goed is het natuurlijk niet. Succes! En hopelijk heb je bij de volgende update weer goed nieuws!

 2. 19 mei 2016 / 06:43

  Goed bezig hoor en indrdaad heel herkenbaar, die avonden…… Bah
  Ik zorg altijd voor voldoende groenvoer in huis, maar stiekem heb ik toch echt veel liever nootjes of een chippie.

 3. 22 mei 2016 / 17:43

  Je bent in ieder geval op de goede weg.
  Ik herken het wel, de avonden. Ik neem me voor niks te nemen, vriendlief komt naast me zitten met wat lekkers en ja… ik ga overstag.