Home + Mama Musthave | Heb jij al een telefoonkoord?

Mama Musthave | Heb jij al een telefoonkoord?

Een tijdje terug waren we op een event in het Spoorwegmuseum. Daar spotte ik het telefoonkoord voor het eerst bij een collega blogger. Zij had een jurkje aan en had dus geen zakken waar ze gemakkelijk haar telefoon in kon doen. Een telefoonkoord met backcover is dan ideaal. En eerlijk? Het stond haar echt heel erg leuk. Ik vond hem praktisch, maar vergat hem daarna ook weer totdat een collega er laatst over begon. Inmiddels spotte ik ze ook bij Omoda, maar ze waren nog best prijzig. Rond de €30,- (of zelfs meer) is geen uitzondering. Toch kocht ik er gisteren eentje voor €17,50 en ik ben er superblij mee. Maar wat is het precies en waarom zijn ze zo praktisch?

Wat is een telefoonkoord?

Een telefoonkoord is een backcover met daaraan een lang en stevig koord. Dat koord kan niet gemakkelijk stuk waardoor je deze veilig als een cross body tas over je lichaam kunt dragen. Je telefoon hangt er op zijn kop in met het scherm naar je toe. Als je je telefoon pakt heb je hem daardoor meteen goed bij de hand. Handig al je snel een foto wilt maken!

Deze foto maakte Milan in de winkel

Deze kocht ik voor €17,50, superleuk kleurtje

Waarom is een telefoonkoord handig?

Oké, op de fiets mag je natuurlijk niet appen en bellen, maar het wel handig wanneer je je telefoon snel kunt pakken en/of bij je hebt:

 • Tijdens een uitje met het gezin om even snel die ene foto te maken. En je hebt je handen dan vaak toch al vol genoeg 😉
 • Op vakantie
 • Tijdens een festival of een feestje
 • In de stad, want niets is zo onhandig dan een telefoon zoeken in je tas die de hele tijd afgaat
 • Wanneer je in de zomer een leuk jurkje aan hebt zonder zakken

Maar zijn ze ook leuk?

Misschien moet je nu denken aan een brillenkoord en krijg je de rillingen 😉 Een telefoonkoord is echt een stuk leuker en verkrijgbaar in superleuke kleurtjes en kleurencombinaties. Dat maakt hem leuk om te dragen. En misschien vind je hem toch niet zo leuk, praktisch is hij zeker wel. Ik vind ze in ieder geval leuk!

Waar kun je een telefoonkoord kopen?

Waar niet? Ik heb ze al gespot bij De Bijenkorf, Omoda, diverse online shops met telefoonaccessoires en Bol.com. Ik kocht de mijne bij een winkel hier in Gouda. De mijne is van Koko Cords. Als je dat Googelt vind je ze ook. Let op de prijzen, maar houd wel in de gaten of ze echt stevig zijn. Anders loop je wellicht het risico dat je telefoon eruit valt.

Wat vind jij van dit telefoonkoord? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 Reacties

 1. Caroline
  6 oktober 2019 / 08:03

  Hey hay,
  Ten eerste geweldig om jou verhalen te lezen.
  Dat is het eerste wat ik doe als ik wakker ben.

  Ik wil ook al een tijdje zo ding en ook voor rond de 17 gezien maar niet boor Samsung..
  Weet jij dat toevallig?

  Lieve groetjes caroline

  • 6 oktober 2019 / 17:53

   Hi,

   Wat lief, dankjewel!

   Ik heb even gekeken, maar Samsung is inderdaad lastig. Ik heb wel gehoord dat Action ze ook heeft. Misschien ook voor Samsung?

   Hoop dat je er snel eentje vindt, succes!

   Groetjes,
   Marisca

 2. 6 oktober 2019 / 20:07

  Leuk! Lijkt me ook mega praktisch, jammer dat je geen “aan” foto hebt, daar was ik dan wel weer benieuwd naar