Home + Mag jouw kind een baaldag opnemen?

Mag jouw kind een baaldag opnemen?

“Mam, ik ben best een beetje warm, ik denk wel dat ik koorts heb.” Ik kijk hem aan en zie in één oogopslag dat hij echt helemaal niets mankeert. Ik voel voor de zekerheid, en voor de show, nog even aan zijn voorhoofd en mijn vermoedens worden bevestigd. “Nee hoor, er is helemaal niets aan de hand met jou, je gaat gewoon naar school”. Er wordt een paar keer diep gezucht, gekreund en gesteund, maar daarna is het stil. “Weet je mam, ik denk dat ik gewoon een baaldag heb.” Tja, die hebben we allemaal weleens. Ik neem dan bijvoorbeeld een paar uurtjes op van het werk of neem een dagje vrij. Op school kan dat niet. En het is misschien allemaal niet pedagogisch verantwoord, maar mijn kind mag één keer in het schooljaar een baaldag opnemen.

Wat is een baaldag?

Op een baaldag ben je uit je hum, voel je je niet fit, heb je nergens zin in en wil je eigenlijk even helemaal niets. Laten we eerlijk zijn, dat hebben we allemaal toch weleens? Ik vind het niet gek dat kinderen dit ook weleens hebben. Ook zij moeten best veel. Toetsen maken, sporten, zwemles, speelafspraakjes, kinderfeestjes etc. Er wordt best veel van ze verwacht dus ik begrijp het wel. Hij mag daarom dus één keer per jaar een baaldag opnemen.

Voorwaarden voor een baaldag

Die baaldag krijgt hij natuurlijk niet zomaar. Ik vind het belangrijk dat hij goed meekomt op school en overal goed voor staat. Hij mag ook niet veel dagen gemist hebben. Nu is hij gelukkig zelden ziek en doet hij het erg goed op school dus dat zit wel goed. Ook moet het wel ergens vandaan komen. Een drukke periode, toch niet helemaal fit zijn etc. Het is niet zo dat je een dagje thuis mag blijven omdat je er simpelweg geen zin in hebt. Zo werkt het niet en ook dat moet hij leren. We gaan er dus zorgvuldig mee om.

Toch is het niet gebruikelijk en ik begrijp ook het ook heel goed dat er nu ouders zijn die dit complete onzin vinden. Toch denk ik dat het kinderen goed kan doen.

En dus vraag ik aan jullie of jullie kinderen weleens een baaldag hebben en ook weleens een dagje thuis mogen blijven? Waarom wel of waarom niet? Ik ben oprecht benieuwd naar jullie meningen en reacties.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *