Home + Maak de mooiste foto’s met je kindje!

Maak de mooiste foto’s met je kindje!

Natuurlijk is jouw kind de allerleukste! Elke dag schiet je daarom wel een paar foto’s van jullie samen. Het is alleen niet altijd even gemakkelijk om jullie er samen goed op te krijgen. Dit artikel geeft je de tips die je nodig hebt om je fotocollectie net dat beetje extra te geven!

Tip 1: Met behulp van telefoon accessoires

Om de foto’s van jou en je kleintje net dat beetje extra te geven, begin je met het opzetlensje. Dit lensje geeft je de mogelijkheid om drie verschillende effecten toe te passen en is gemakkelijk te plaatsen op je smartphone. Verwijder voor het plaatsen wel eerst je telefoonhoesje, zodat het klemmetje goed om je iPhone (of andere telefoon) heen klemt. Daarna kun je gaan genieten van de drie ‘special effects’.

Je hebt keus uit het ‘wide-angle’ effect, het ‘fisheye’ effect en het macro-effect. Het ‘wide-angle’ effect brengt een extra breed oppervlakte in beeld, zodat je bijvoorbeeld jou, je kleintje en dat grote speelparadijs er goed op krijgt. Het ‘fisheye’ effect zorgt voor een leuke bolling op de foto en dat al met al een speelse touch meegeeft. In een gekke bui van jullie samen, is zo’n effect ideaal om te gebruiken. Het macro-effect geeft de natuurlijke omgeving extra goed weer. Een aanrader om mee te nemen als jullie een dagje samen naar de dierentuin willen en op de foto gaan met die leuke pinguïns. Let er dus wel op dat je tijdens je leuke dagjes uit niet per ongeluk je iPhone laat vallen als je gebruik maakt van het opzetlensje, want het hoesje zit er dan niet meer omheen om hem te beschermen. Het zou immers zonde zijn als jullie al je leuke foto’s niet meer kunnen bekijken door een barst in het scherm of een onverhoopte inktvlek.

Tip 2: De populaire selfiestick

Het blijft een struggle om jullie beiden helemaal op de foto te krijgen. Het gebruik van een selfiestick doet op zo’n moment wonderen. Met de selfiestick maak je foto’s van verschillende afstanden en hoogtes. Zo krijg je gegarandeerd een leuk kliekje waar jullie samen allebei goed in beeld zijn. Daarnaast hoef je ook geen mensen meer aan te spreken in de omgeving om een foto van jullie te maken. De selfiestick is uiteraard ook te gebruiken in combinatie met het opzetlensje. Ga voor één van de drie leuke effecten en ‘make your perfect picture’!

Tip 3: Geniet en relax..

Het hebben van een kindje is superleuk, maar ook behoorlijk druk! Er zijn elke dag genoeg momenten om vast te leggen waarop je kleintje aan het stuiteren is, maar je geniet stiekem ook van de momenten waarop hij eventjes stilletjes achter jouw MacBook kruipt. Ook die momenten leg je maar wat graag vast. Let er wel op dat deze ‘childproof’ is en bescherm hem met een leuke MacBook Air 11 inch hoes. Zo kan je kleintje gerust een keertje gaan stuiteren met de MacBook op schoot, zonder dat deze direct schade oploopt. Vergeet je prachtige collectie aan foto’s ook niet op te slaan op bijvoorbeeld een externe schijf of op je MacBook. Zo blijf je altijd genieten van de leukste foto’s van jullie samen, mocht je telefoon het een keertje begeven.

Wat zijn jouw favoriete foto’s met je kleintje? En maak jij meer foto’s met je telefoon of toch liever met een camera?

Liefs, Marisca

 

 

 

mamablogger, samenwerking, samenwerken, disclaimer

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. 25 oktober 2016 / 21:33

    Leuke tips meid.
    Ik trek heel veel foto’s van mijn zoontje en ook veel foto’s samen. Ik hou der inorm van. Gelukkig geniet hij der van.