Home + Budgettip | Too Good To Go hotelontbijt als lunch!

Budgettip | Too Good To Go hotelontbijt als lunch!

Zo nu en dan pakken we de To Good To Go app erbij om te kijken of er nog iets leuks bij zit. Inmiddels doen steeds meer winkels in de buurt mee dus er zit voor ieder wel wat wils bij. Dat is meteen te merken, want de boxen zijn snel uitverkocht. Dat is niet erg; de ene keer heb je geluk en de andere keer niet. Toch was er één box die we graag wilden uitproberen: die met een hotelontbijt van een hotel in de buurt. Deze box kost maar €3,75 en aangezien we gek zijn op hotelontbijtjes leek dit de perfecte match. Aan het begin van onze vakantie konden we toch een box bemachtigen en maakten we van een Too Good To Go hotelontbijt een lekkere lunch. Een superleuke budgetactiviteit!

Wat is Too Good To Go?

In februari 2019 schreef ik voor het eerst over de Too Good To Go app en haalden we ons eerste pakket op. In dit artikel lees je ook hoe de app werkt. In het kort komt het erop neer dat je via deze app voor een laag bedrag een ‘Magic box‘ met eten kunt kopen van restaurants en winkels. Zij mogen dat eten niet meer verkopen, maar weggooien is zonde. Je kunt er nog heel veel mensen blij mee maken en zo voedselverspilling tegengaan. Ik bestel niet heel vaak wat, omdat de ophaaltijden niet altijd even lekker uitkomen met werk en andere dingen, maar ik houd hem wel regelmatig in de gaten.

Van Too Good To Go hotelontbijt naar een heerlijk uitgebreide lunch

Ik hield al een tijdje de boxen van een hotel in de buurt in de gaten. Het is geen hotel dat we zouden boeken, maar hotelontbijten zijn the best, dus dit was zeker het proberen waard. Iedere keer dat we de box konden ophalen viste ik achter het net, maar aan het begin van onze vakantie hadden we geluk: ik had de laatste ‘Magic box‘ voor maar €3,75! En dus reden we met zijn vieren naar het hotel om het ontbijt op te halen.

We kregen een volle tas mee die al erg lekker rook en wilden deze dus gebruiken voor de lunch. Een lekkere uitgebreide lunch om de vakantie mee te beginnen. We dekten de tafel en begonnen met uitpakken. Er zat behoorlijk wat lekkers in:

Niets teveel gezegd toch? Zoals je ziet was het meer dan voldoende voor vier personen en zat er zelfs bacon bij. Pat heeft het nog warm gemaakt en het was oprecht lekker. Dit was behoorlijk veel voor maar €3,75!

Gezellig lang aan tafel met zijn vieren

Normaal eten we snel een broodje voor de lunch en hoewel we dan ook aan tafel zitten, gaan we snel weer over tot de orde van de dag. Nu namen we echt de tijd voor de lunch en bespraken we onze plannen voor de vakantie. Het was supergezellig aan tafel en voor de kinderen is het verrassingselement van een ‘Magic box’ juist zo leuk. Het is weer eens wat anders. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor deze box, maar voor heel veel andere boxen. Er wordt veel geproefd en gegeten en je draagt bij aan minder voedselverspilling.

Ook is het weleens goed voor de portemonnee, zeker in deze dure tijden. We wilden iets leuks doen en hadden kunnen lunchen op het terras of broodjes en lekker beleg kunnen halen bij de supermarkt, maar in beide gevallen hadden we heel wat meer moeten betalen dan de €3,75 die we nu moesten betalen.

Bestellen jullie weleens wat bij Too Good To Go? Zo ja, wat heb je weleens besteld?

liefs

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Deel op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Liesbeth
  10 augustus 2022 / 13:06

  Hoi Marisca, toen ik je bericht deze ochtend zag besloot ik ook om er voor te gaan.
  Ik kende de app vooral voor de groente/ fruit pakketten, die ik bij anderen al online zag passeren maar had dit zelf nog nooit geprobeerd.
  Jou foto’s beloofde veel goed en omdat we vandaag een beetje onverwacht alle 4 thuis waren, was dit een fijn idee. We hadden geluk, een hotel in de buurt had nog 1 pakket voor 3,99€. Nou meestal zijn wij Belgen die wel eens durven beweren dat Nederlandsers gierig zijn??. Ons pakket was echter niet zo uitgebreid als bij jullie. Wij zouden er voor 2 personen een klein ontbijtje uit kunnen halen,…. Dan wel zonder beleg want dat was er niet bij…
  Het was wel lekker en zeker goed om dit te redden van de vuilbak. We gaan dit zeker nog eens doen…er zijn vast nog andere hotels die dit doen. En het is zoals je ook aangeeft de ene keer vast wat beter dan de andere keer.

  • Marisca
   Auteur
   11 augustus 2022 / 06:59

   Wat leuk dat je het meteen geprobeerd hebt en wat jammer dat er geen beleg bij zat. Het is inderdaad weleens een gok en de ene keer soms beter dan de andere keer. We hebben laatst bij HEMA ook een leuk pakket opgehaald waar bijvoorbeeld heel veel beleg in zat, maar bijvoorbeeld ook wraps en een zakje chocolaatjes. En zoals je zegt, het is goed het te redden van de vuilnisbak en het is ook iedere keer een verrassing wat erin zit.