Home + Lijstje van de Week | 5x hier krijg ik zin in (en doe ik dan ook) als de zon gaat schijnen

Lijstje van de Week | 5x hier krijg ik zin in (en doe ik dan ook) als de zon gaat schijnen

Als de zon schijnt is alles een beetje beter. We worden vrolijker, krijgen meer energie en de vitamine D doet ons goed. Tenminste, ik krijg altijd nieuwe energie van het mooie weer en dan krijg ik dus meteen zin om dingen aan te pakken. Welke dingen ik dan steevast doe lees je in het nieuwe lijstje van de week.

1. De ramen open en het beddengoed naar buiten

Bedden verschonen doen we sowieso heel regelmatig, maar zodra de zon schijnt gooi ik de ramen wagenwijd open en hang ik de dekbedden uit het raam. De huisvrouw in mij vindt dat heerlijk! De zon erop en ’s avonds alles weer fris op de bedden. Het bed slaapt dan ook het lekkerst vind ik.

’s Morgens vroeg hangt het beddengoed al uit het raam, lekker hoor! 

2. Rommelen in de tuin

Zodra het mooi weer wordt ga ik aan de slag in de tuin. Gek eigenlijk, want ik zit er vrij weinig, maar ik vind het wel fijn als het er netjes uitziet en ik verzorg de planten graag. Dit wordt de eerste zomer in ons nieuwe huis en we moeten nog planten kopen voor in de tuin. Het is er nog niet van gekomen, maar zodra het kan ga ik los met nieuwe planten en ga ik de tuin verder aankleden.

3. Een nieuw klusproject

Ook zoiets. Als het mooi weer wordt, heb ik altijd zin om te gaan klussen. Ik ben niet zo heel erg handig, maar verven kan ik wel. In ons oude huis was altijd wel wat te schilderen, maar in het nieuwe huis hoeven de kozijnen bijvoorbeeld niet geschilderd te worden. Toch kon ik afgelopen week aan de slag met een verfklusje en verfde ik onze steigerhouten bank en plantenbakken. Het komende project wordt het speelhuisje van Floris. Die krijgt namelijk ook een nieuwe kleur.

Buiten klussen! 

4. Wandelen

Nu houd ik sowieso al van wandelen, maar als de zon gaat schijnen wil ik het bos in of naar de plassen. De natuur in en genieten van de mooie plekjes. Onderweg halen we wat lekkers of we nemen wat mee. Blijer kun je mij bijna niet maken.

5. Terrasjes pakken en dagjes weg

Als dit toch weer eens zou kunnen… Ik snak naar een dagje weg zonder na te hoeven denken en zou zo graag weer eens een terrasje willen pakken. Ik hoop voor de horeca en onszelf dat dat snel weer mag. Hier gaat de vlag uit als het weer mag haha. Tot die tijd gaan we zo nu en dan wel ergens een ijsje eten ?.

Wat doen jullie als de zon gaat schijnen? Heb je dan ook bepaalde dingen die je meteen doet?

liefs

TuinTuin

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *