Home + Lijstje van de Week | 5x alles over onze boodschappen

Lijstje van de Week | 5x alles over onze boodschappen

De boodschappen zijn altijd een dankbaar onderwerp om het over te hebben. We moeten immers allemaal boodschappen doen. Voor dit Lijstje van de Week leek het me leuk om eens meer te vertellen over onze boodschappen. Van het budget tot het boodschappenlijstje en wie is bij ons thuis eigenlijk degene die de boodschappen doet? Je leest het in dit nieuwe lijstje.

1. Boodschappenbudget

Over ons boodschappenbudget heb ik het al vaak gehad. Wij rekenen €200,- per week voor de boodschappen, dat is inclusief koopzegels. In de praktijk blijft er maar weinig over van dat budget, maar het is nog steeds een realistisch budget. We hopen hier dan ook niet overheen te gaan.

2. Boodschappenlijstje

Een tijdje terug hebben we een overzicht gemaakt van de producten die we eigenlijk altijd wel in huis hebben. Deze hangt aan de binnenkant van de deur van de trapkast, waar we onze voorraad hebben staan. Daarachter heb ik de prijzen geschreven, zo zien we ook in één oogopslag of iets duurder is geworden.

In ieder geval is dit onze boodschappenlijst. Pat bestelt wekelijks de boodschappen en loopt dit lijstje dan na zodat we zo min mogelijk kunnen vergeten. Merken we tussendoor dat iets op is en aangevuld moet worden, dan zetten we dat alvast bij de bestelling.

3. Supermarkt

We doen altijd boodschappen bij Albert Heijn. We hebben andere supermarkten geprobeerd en als er een goede aanbieding ergens is, gaan we daar zeker heen, maar in de basis blijven we bij de Appie. We weten dat het niet de goedkoopste supermarkt is, maar we vinden het gewoon een fijne supermarkt en als je oplet op wat je koopt, dan hoeft ook Albert Heijn niet zo duur te zijn.

4. Thuisbezorgd of toch zelf onze boodschappen doen?

Wat we ook fijn vinden aan Albert Heijn is dat we de boodschappen thuis kunnen laten bezorgen. We hebben hiervoor een bezorgbundel die we voor het hele jaar hebben. Dat is heel erg fijn. Voor deze bezorgbundel betalen we €107,88 per jaar. Normaal ligt dit bedrag hoger, maar omdat we gebruik maken van AH Premium (kom ik zo nog op terug), krijgen we daar een korting op. Hebben we tussendoor nog iets nodig, dan halen we het bij de Albert Heijn hier in de wijk. Deze ligt pal naast school, lekker makkelijk!

5. Fanatiek koopzegels sparen

Ik zei het net al: we maken gebruik van AH Premium waarmee we wat voordelen hebben én we dubbele koopzegels kunnen sparen. Ook de Airmiles gaan harder en die zetten we in voor extra korting. Hiervoor betalen we €12,- per jaar, maar in de app kun je zien hoeveel voordeel je hebt behaald dankzij Premium. Bij ons is dat €184,22. We halen dit er dus dik uit! Toch hebben we dit vooral gedaan om dubbele koopzegels te kunnen sparen. Vorige week hadden we zelfs €1000,- aan koopzegels gespaard! Dat gaat met Premium toch een stuk sneller.

Tot zo ver alles over onze boodschappen. Hebben jullie een budget en een vaste supermarkt?

liefs

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *